Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τα παιδιά της αλλαγής!!

Ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, πριν έρθουν οι Ντουρμάζ και Φορτούνης (που μπήκαν στο β’ μέρος) να τον λυτρώσουν κόντρα στον Εργοτέλη (3-0). Τραγική η διαιτησία του Παπαπέτρου.

Τα παιδιά της αλλαγής
Για 90 λεπτά Ολυμπιακός και Εργοτέλης ήταν σαν την γάτα με το ποντίκι, με τους Πειραιώτες να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη δίχως όμως να βρίσκουν λύση.

Η λύτρωση ήρθε τελικά από δύο αλλαγές του Περέιρα. Ντουρμάζ (71’) και Φορτούνη (73’) καθάρισαν την υπόθεση νίκη μέσα σ’ ένα τρίλεπτο κόντρα στους Κρητικούς και έδιωξαν τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το «Γ. Καραϊσκάκης». Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Έλληνα μέσου.

Κάκιστη διαιτησία από τον Παπαπέτρου που έχασε όλες τις δύσκολες φάσεις που είχε να διαχειριστεί. Δεν υπέδειξε δύο καθαρά πέναλτι των Πειραιωτών σε ανατροπή του Χάρα και σε χέρι του Γκοκς, καταλόγισε λανθασμένα αυτό πάνω στον Κασάμι (αστόχησε ο Τσόρι), ενώ στη φάση του πρώτου γκολ έχει προηγηθεί χέρι του Χάρα.

Το ματς:

Μετά και το πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αλλά και δεδομένου ότι …έπεται νέο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έστω και η σκέψη μιας αναιμικής εμφάνισης (ούτε λόγος για γκέλα) έμοιαζε απαγορευτική.

Κι αφότου βρήκε ρυθμό ο Ολυμπιακός το κατέστησε σαφές και στον Εργοτέλη, δημιουργώντας (και χάνοντας) τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Η ομάδα του Ματζουράκη (ήταν στα επίσημα) είχε απουσίες αρκετών παικτών, αλλά και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κλείστηκε από νωρίς πίσω, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του. Και με τη βοήθεια του Σαράναφ, αλλά και της τύχης τα κατάφερε τα πρώτα 45 λεπτά.

inner

Το μόνο που άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι εστίες! Ο Ολυμπιακός ενέτεινε κι άλλο την πίεσή του και έκλεισε τους Κρητικούς στο 1/3 του γηπέδου, πολιορκώντας τον Σαράνοφ. Δεν είχε υπολογίσει όμως την έλλειψη ρέντας, αλλά και τον Σαράνοφ. Θυμίζοντας …Κατεργιαννάκη στο αλήστου μνήμης ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, ήταν πάντοτε σε ετοιμότητα στη σωρεία ευκαιριών των γηπεδούχων.

Η λύτρωση άργησε, αλλά τελικά ήρθε. Κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται σε δύο ...παιδιά της αλλαγής! Ο Ντουρμάζ μπήκε στο ματς, αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τον Εργοτέλη και μ' ένα ...εύκολο γκολ για την κλάση του άνοιξε το σκορ. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Φορτούνης, που με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών και με φαλτσαριστό σουτ το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις.


Τα στατιστικά του αγώνα:

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (70' Φορτούνης), Αφελάι (57' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (80' Μπενίτες), Χάρα.

Εργοτέλης (Γιάννης Ματζουράκης): Σαράνοφ (80' Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45+2' Καλέ), Ουλά (70' Στογιάνοβιτς), Σολάρι.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: