Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Βετούλας: «Κλειδί τα λίγα λάθη»

Τα λίγα λάθη και ο γρήγορος ρυθμός στην επίθεση ήταν τα σημεία που οδήγησαν στη νίκη του Απόλλωνα κόντρα στον Άρη, σύμφωνα με το Νίκο Βετούλα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά το λήξη του αγώνα.

Βετούλας: «Κλειδί τα λίγα λάθη»
Στην έλλειψη λαθών στην επίθεση απέδωσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Νίκος Βετούλας, τη μεγάλη νίκη των Πατρινών επί του Άρη με 76-60 στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

«Ξέραμε ότι θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας αγωνιστικά και ψυχολογικά. Προερχόταν από δύο σπουδαίες νίκες επί του ΠΑΟΚ και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Όπως είπε και ο Δημήτρης Πρίφτης, το "κλειδί" ήταν ότι εμείς κάναμε τέσσερα λάθη σε όλο παιχνίδι, το οποίο νομίζω ότι είναι ρεκόρ. Αντιθέτως, αναγκάσαμε με το zone press τον Αρη να κάνει αρκετά λάθη και, όταν βρήκαμε την ευκαιρία, εκμεταλλευτήκαμε το ένας εναντίον ενός ορισμένων παικτών, που έχουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα.

Στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε αυτή την αποτελεσματικότητα, γιατί το σκορ έμεινε χαμηλά και οι δύο ομάδες είχαν αμυντικό προσανατολισμό. Περισσότερο πως θα "καταστρέψει" η μία το παιχνίδι της άλλης και μετά για το θέαμα. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου και αρχές τετάρτου, εμείς προσπαθήσαμε και τρέξαμε. Είχαμε σαφώς καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Όλοι αυτοί οι λόγοι μας έδωσαν τη νίκη
».

Ακόμα ανέφερε πως πρέπει να ξεχάσουν οι παίκτες του αυτή τη νίκη και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον προσεχή αντίπαλο των Πατρινών την ερχόμενη Τετάρτη, τη Νέα Κηφισιά: «Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι μια ομάδα με ίδιους στόχους. Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς ποιος θα έχει καλύτερη θέση σστη βαθμολογία. Είναι μια ομάδα που έχει βρει ρόλους.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι γνωρίζουμε πως έχει ανθρώπους με μπασκετικό εγωϊσμό, όπως είπε και ο Γάιος προηγουμένως, θα θέλουν τη ρεβάνς για το Κύπελλο. Θα ήθελα να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι με τον Άρη. Για αυτό μιλάω για την Κηφισιά από τώρα, ώστε όλοι να καταλάβουν ότι δεν έχουμε πετύχει κάτι. Αντίκρισμα θα έχει αυτή η νίκη αν νικήσουμε την Τετάρτη. Καλή συνέχεια στον κόουτς και τον Άρη
».

Ο σέντερ του Απόλλωνα, Γάιος Σκορδίλης, τόνισε για τα σημεία που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ερχόταν στο γήπεδό μας με πολύ καλή ψυχολογία. Είχε κάνει ένα σερί νικών από τις οποίες οι δύο ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζαμε ότι θα έρθουν με αυτοπεποίθηση για να κερδίσουν το παιχνίδι. Είχαν στο ρόστερ τους τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ, γιατί υπάρχουν πολλά «plays» γι’ αυτόν. Νομίζω ότι σε ένα βαθμό τα καταφέραμε και φύγαμε με τη νίκη.

Τώρα, έχουμε ένα παιχνίδι και πάλι στην έδρα μας την Τετάρτη, που θέλουμε να το κερδίσουμε. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική εμείς. Το καλό είναι ότι το έχουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Η ομάδα έχει παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Πολλές φορές τύχαινε να σκοράρουν δύο ή τρεις περισσότερους πόντους και άλλες να μη σκοράρουν. Αφού μπήκαν όλοι στο σημερινό παιχνίδι, ήταν καλό για εμάς και βοήθησαν όλοι να κερδίσουμε τον αγώνα
».

Για τον αγώνα με τη Νέα Κηφισιά συμπλήρωσε πως η ομάδα των βορείων προαστίων θα θέλει να πάρει… εκδίκηση για την ήττα της στον ημιτελικό: «Νικήσαμε την Κηφισιά στον ημιτελικό. Νομίζω ότι θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς. Είναι μια ομάδα που η βαθμολογική θέση της δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Το ρόστερ τους είναι πολύ καλό. Έχουν έμπειρη ομάδα. Σίγουρα, θέλουν να κάνουν μερικές εκτός έδρας νίκες και να ανέβουν στη βαθμολογία».

«Δεν ξέρουμε ακόμα με ποιον αντίπαλο θα παίξουμε και πότε θα είναι ο τελικός. Είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε πιο σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλουμε να νικήσουμε, αλλά θα τα δούμε όλα όταν έρθει εκείνη η στιγμή», πρόσθεσε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: