Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Με τον Σέργουντ είναι αλλιώς…!!

Καλύτερο ντεμπούτο δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο Τιμ Σέργουντ καθοδήγησε μαεστρικά την Άστον Βίλα, στο πρώτο του παιχνίδι από τη μέρα της πρόσληψής του, και την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Λέστερ.  
Αν και μόλις μία μέρα στην ομάδα, ο αντικαταστάτης του Πολ Λάμπερτ έδωσε άλλον… αέρα στους «χωριάτες» και πανηγύρισε μαζί τους την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο Μπακούνα στο 68’ και ο Σινκλέρ στο 89’ οι σκόρερ των γηπεδούχων.
Από τη μεριά τους, οι «αλεπούδες» δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις και με εξαίρεση το δοκάρι του Βασιλέφσκι στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Κράμαριτς στις καθυστερήσεις- ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί- δεν μπόρεσαν να απειλήσουν συστηματικά την εστία του Γκίβεν.
Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμοιαζαν ανίκανες να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, αν και οι δύο άμυνες έδειχναν αρκετά ανοιχτές και επιρρεπείς σε λάθη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην Λέστερ στο 12’, με τον Μάρτσιν Βασιλέφκσι να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από κόρνερ του Τζέιμς και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.
Στο 32’ οι «αλεπούδες» έφτασαν για ακόμη μία φορά κοντά στο γκολ, με τον Καμπιάσο να τροφοδοτεί τον Τζέιμς και εκείνον να δέχεται εντυπωσιακό «στοπ» από τον Γκίβεν, που με το ένα χέρι κράτησε το 0-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το χαμόγελο του Τιμ Σέργουντ να έχει σιγά-σιγά «ξεθωριάσει», αφού στο πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο της Βίλα δεν κατάφερε να κάνει την ομάδα του να σκοράρει στα πρώτα 45’, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 11 διαδοχικά ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν από το πρώτο λεπτό για το γκολ. Δυστυχώς, για τους ίδιους, ωστόσο, οι προσπάθειες του Κριστιάν Μπεντεκέ βρήκαν στον εξαιρετικό Μαρκ Σβάρτσερ, ο οποίος σε 2-3 περιπτώσεις προέβη σε εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν!
Το γκολ μπορεί να μην είχε έρθει, όμως, οι «χωριάτες» είχαν καταφέρει να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να κλείσουν τη Λέστερ στα καρέ της. Η «πολιορκία» συνεχιζόταν και στα επόμενα λεπτά και τελικά απέδωσε καρπούς στο 68’, όταν το σουτ του Λεάντρο Μπακούνα αναπαύθηκε στα δίχτυα του Σβάρτσερ! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεντεκέ είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, όμως το γκολ που σημείωσε ορθώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
Αναγκαστικά, οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να βγουν από τα καρέ τους και να αναζητήσουν το γκολ της ισοφάρισης, που θα οδηγούσε το ζευγάρι σε ρεβάνς στην έδρα τους. Αντ’ αυτού, όμως, η Βίλα βρήκε ξανά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα- αυτή τη φορά με τον Σινκλέρ στο 89’ (το πρώτο του)- «καθαρίζοντας» την πρόκριση. Το μόνο που κατάφεραν οι «αλεπούδες» ήταν να μειώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κράμαριτς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άστον Βίλα: Γκίβεν, Χάτοβ, Σισοκό, Κλαρκ, Φλάαρ, Μπακούνα (77’ Σινκλέρ), Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Βάιμαν (83’ Γκρίλις), Μπεντέκε
Λέστερ: Σβάρτσερ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι (65’ Ουγιόα), Μόργκαν, Άπσον, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Σλουπ, Κράμαριτς
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: