Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

«Θα μοιάζει με παρτίδα σκάκι»

Ο Γιώργος Παράσχος αναλύει στη «Μetrosport» γιατί Ατρόμητος και ΠΑΟΚ θα παίξουν πρωτίστως σήμερα για την αποφυγή της ήττας.


Κλειστό παιχνίδι θα δούμε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος στη «Μ». Ο έμπειρος προπονητής που έχει διατελέσει στο παρελθόν τόσο τεχνικός του ΠΑΟΚ, όσο και του Ατρομήτου, από τον οποίο αποχώρησε στην αρχή της σεζόν, θεωρεί ότι θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι που θα μοιάζει με παρτίδα σκάκι, γιατί θα κυριαρχήσει στον αγώνα η τακτική, με γνώμονα την αποφυγή της ήττας. Ο 63χρονος τεχνικός εξήγησε ότι και οι δύο ομάδες θα προσέξουν, κυρίως, τα μετόπισθεν τους, λόγω της κακής ψυχολογίας που διακατέχει τους 22 ποδοσφαιριστές και την οποία δεν θα θελήσουν να επιβαρύνουν παραπάνω.


«Ομοιογένεια ο Ατρόμητος»

Αρχικά ο Γιώργος Παράσχος εστίασε στην αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ο Ατρόμητος ειδικά στην έδρα του, δεν δέχεται εύκολα γκολ, ούτε φάσεις. Η αμυντική του λειτουργία είναι πολύ καλή και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι επί πολλά χρόνια στα μετόπισθεν αγωνίζονται τα ίδια πρόσωπα. Εχει ομοιογένεια και αυτό θα τον βοηθήσει πολύ».


«Δεν υπάρχει ψυχολογία»

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής εστίασε στην κακή ψυχολογία που διακατέχει τους παίκτες και των δύο ομάδων, με δεδομένο ότι έρχονται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων: «Ο Ατρόμητος, βέβαια, έχει πολλές αγωνιστικές που δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης και δεν έχει ψυχολογία στην παρούσα φάση. Γι' αυτό τον λόγο παρόλο που θα παίξει στην έδρα του, θεωρώ ότι δεν θα ρισκάρει πολύ και θα προσέξει, πρωτίστως, την άμυνα του. Ξέρουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα γίνει κλειστό παιχνίδι, δύσκολα θα δούμε υψηλό σκορ».


«Ιδια προσέγγιση και από τον ΠΑΟΚ»

Ο Παράσχος τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει χώρο στον Ατρόμητο και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις: «Και ο ΠΑΟΚ θα προσεγγίσει το παιχνίδι, όπως ο Ατρόμητος. Διαθέτει καλούς και γρήγορους κυνηγούς, όπως και ο Ατρόμητος, και θα δώσει χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, για να πάρει ψυχολογία με κάποιο γρήγορο γκολ. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη. Πάντως, επειδή και οι δύο ομάδες έχουν άμεση ανάγκη από βαθμούς και κάποια νίκη θα είναι συγκρατημένες. Το παιχνίδι θα ανοίξει μόνο αν κάποια σκοράρει νωρίς. Εκεί θα αλλάξουν τα δεδομένα. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν αγώνα που θα μείνει σε πολύ χαμηλό σκορ».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: