Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πανιώνιος και Αρης να... γουστάρεις!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο Superbasket.gr για τις επιτυχίες Πανιωνίου και Άρη στο Κύπελλο.

Πανιώνιος και Αρης να... γουστάρεις
Η σωστή και όχι εξοντωτική τιμωρία μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχει σωστή διαχείριση και προγραμματισμός... Στον στον Πανιώνιο και τον Αρη, λοιπόν, η ποινή της FIBA αποδεικνύεται - όσο περίεργο κι αν ακούγεται - ευλογία.
Οι προημιτελικοί του Κυπέλλου μοιάζουν περισσότερο με δυνατά ματς προετοιμασίας, ακόμα κι αν ανταμώνουν οι μεγάλοι της Θεσσαλονίκης. Επί της ουσίας ο Πανιώνιος και ο Αρης πέρασαν στα ημιτελικά και ξέρουν ότι θα έχουν ρόλο κομπάρσου απέναντι σε Παναθηναϊκό και (λογικά) Ολυμπιακό αν κι αυτή τη φορά δεν αποφευχθεί η συνάντηση των αιωνίων πριν από τον τελικό... Ομως και  οι κυανέρυθροι και οι κίτρινοι δείχνουν από την εκκίνηση κιόλας της σεζόν ότι είναι ομάδες που αξίζεις να καθίσεις να τις δεις. Πανιώνιος και Αρης να... γουστάρεις.

Η τιμωρία και απαγόρευση μεταγραφών από το εξωτερικό έδωσε την ευκαιρία και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και στον Βαγγέλη Αγγέλου να δημιουργήσουν το ρόστερ τους με προσοχή. Να ρίξουν το βάρος και στα νέα παιδιά, αλλά και γενικά στην ελληνική αγορά...

Ο Πανιώνιος για παράδειγμα έχει δώσει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αθανασούλα και τον Μπατή, έχει προσθέσει τον έμπειρο Σίμτσακ και έχει από πίσω τον 22χρονο Καββαδά, τον 21 Μοτσενίγο, τον 17χρονο Σταμάτη που παίρνει χρόνο συμμετοχής. Και επίσης τον ρούκι Σαλούστρο, που μέχρι πέρυσι έπαιζε στην Α2, ελάχιστοι στην Α1 τον ήξεραν και στα 23 του στέκεται μια χαρά στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος που πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη χαίρεται γιατί βλέπει μια ομάδα με υγεία, ελληνόπουλα με παρόν και μέλλον, ένα σύνολο που παίζει σύγχρονο μπάσκετ, έχοντας μαζί και καλούς ξένους, επιλεγμένους από την περασμένη τους σεζόν στην Α1... Ακόμα και ο τηλεθεατής που του αρέσει το μπάσκετ, γνωρίζει πως δεν θα βαρεθεί, θα δει κάτι καινούργιο, κάτι ελκυστικό.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Αρης. Ο τέως συμπαίκτης του Σαλούστρου στον Φιλαθλητικό, ο Γκίκας, στην ίδια ακριβώς ηλικία άφησε την Α2 και φορά την βαριά φανέλα του δίχως φόβο. Ο Μποχωρίδης μόνο με 20χρονο δεν μοιάζει, ο Βεζένκοφ έπεσε στα βαθιά, ακόμα και ο Πουλιανίτης βρέθηκε να παίζει ξαφνικά σε ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρη. Μαζί με τους πιο έμπειρους Πελεκάνο, Ασημακόπουλο, Χαρίση και τους Τσακαλέρη, Αθηναίου, Μούρτο έχουν δημιουργήσει μια ουσιαστικά ελληνική ομάδα... Ενα σύνολο που - όπως και ο Πανιώνιος - έχουν προπονητική σφραγίδα, ελληνική προπονητική σφραγίδα και έχουν καταθέσει ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Α, και σε όλους αυτούς θα προστεθεί και ο 20χρονος Λαρεντζάκης που υπέγραψε την Τρίτη το συμβόλαιό του.

Και ξέρετε ποιο είναι το ακόμα καλύτερο; Και ο Πανιώνιος και ο Αρης έχουν τους πιο μπασκετικούς οπαδούς... Είναι αυστηροί, έχουν απαιτήσεις, αλλά καταλαβαίνουν και τι γίνεται... Γι αυτό και θα τους αρέσει σίγουρα αυτό που θα βλέπουν, ακόμα κι αν δεν συνδυάζεται πάντα με νίκη. Γιατί κακές βραδιές σίγουρα θα υπάρξουν, όμως το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι καλό...

ΥΓ: Οσοι δεν θέλουν τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο μπάσκετ  έχουν τα δίκια τους. Ομως τι ακριβώς τελικό θέλουν; Γιατί και στον προημιτελικό ΠΑΟΚ - Αρης με οπαδούς μιας ομάδας έγινε φάση με άνδρα των ΜΑΤ στο παρκέ... Το Ηλυσιακός - Ολυμπιακός θα γίνει δίχως κόσμο. Κάποτε είχε πέσει ξύλο και σε τελικό Παναθηναϊκός - ΑΓΟΡ. Ακόμα και τελικό με... έναν να κάνουμε στην Ελλάδα, θα προκύψει εμφύλιος έτσι όπως πάει. Γι αυτό δεν χρειάζεται λαϊκισμός, όσο είναι έτσι η Ελλάδα. Δεν είναι θέμα μπάσκετ, δυστυχώς ή ευτυχώς.

ΥΓ1: Ακούγεται σαν άλλη μια θεωρία συνομωσίας, όμως μπορεί να είναι και αλήθεια. Η Τουρκία πάει φουλ για τη μία wild card και έχουν φροντίσει οι... χορηγοί γι αυτό. Η Beko είναι μεγάλος σπόνσορας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και θέλει την... πατρίδα της στν διοργάνωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Beko είναι τουρκική και θέτει και τους όρους της.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: