Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τον παίρνει στις πλάτες του!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για τον ανεβασμένο Μάρκους Μπεργκ που με την απόδοση του... ανεβάζει επίπεδο και τον Παναθηναϊκό! 
Το πιο ενθαρρυντικό νέο του Παναθηναϊκού μετά τις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα είναι ότι βρήκε και πάλι φορ, που συμμετέχει στην ανάπτυξη της ομάδας, φορ, που το έχει το γκολ, φορ, που μπορεί σε μία μέτρια μέρα της ομάδας να βάλει γκολ και να της δώσει πόντους.
Μα θα μου πει κάποιος. Τα λες αυτά για τον Μπέργκ, που έχασε το πέναλτι στην Τούμπα; Ναι για τον Μπεργκ το λέω. Πέναλτι έχουν χάσει μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν αγωνιζόμενοι στον Παναθηναϊκό. Για μένα πιο πολύ μετράει, ότι ο Σουηδός φορ παρουσιάζεται σε κάθε ματς βελτιωμένος και σκοράρει συνεχόμενα στα τρία τελευταία ματς , παρά το ότι έχασε πέναλτι. Θα σας το θέσω διαφορετικά σε όσους έχετε άλλη άποψη.
Θα προτιμούσατε ο Μπέργκ να ήταν μακριά από τα γκολ και να έβαζε αυτό το πέναλτι στην Τούμπα; Δεν νομίζω. Εγώ βλέπω , ότι όσο περνάει ο καιρός , τόσο πιο πολύ πείθει ο Μπέργκ, ότι κάνει την δουλειά, για την οποία αποκτήθηκε και έχει και το πιο ακριβό συμβόλαιο της σημερινής ομάδας.
Σκοράρει. Και σκοράρει με κινήσεις φορ κλάσης. Την πρώτη αγωνιστική με τον Παναιτωλικό , αν και ανέτοιμος μπήκε αλλαγή βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κάνει εξαιρετική κίνηση εκτός περιοχής και με πλασέ πάλι σκοράρει και δίνει τη νίκη στην ομάδα του.
Στο παιχνίδι με τον Αστέρα παίρνει μία βαθιά μπαλιά από τον Σίλντεφλεντ, με τον αμυντικό στην πλάτη του , στοπάρει, γυρνάει και «σκοτώνει» τον τερματοφύλακα. Στην Τούμπα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση μετά από σέντρα του Ζέκα και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στην γωνία και πάλι σκοράρει. Στη Νέα Σμύρνη μπήκε αλλαγή και έχασε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες, όπως και στην Τούμπα εκτός από το πέναλτι έχασε και ένα τετ-α-τετ. Ο Μπέργκ δείχνει, ότι μπορεί να πάρει επιθετικά στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό και μαζί με τον Φιγκερόα να δώσουν πολλούς πόντους στην ομάδα.
Ο Σουηδός είναι στην τριάδα των καλύτερων φορ που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και αν λάβουμε υπόψη μας, ότι προερχόταν από αποχή και λόγω τραυματισμού και λόγω του ότι η πρώην ομάδα του το Αμβούργο δεν τον υπολόγιζε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα , ότι από εδώ και πέρα, που και βρίσκει ρυθμό και μαθαίνει τους συμπαίκτες του καλύτερα θα συνεχίσει να σκοράρει κατά ρυπάς. Και λάβετε υπόψη ακόμα, ότι μέχρι τώρα δεν έχει και κάποιο χαφ να τον «ταίζει» με πάσες πάρε-βάλε, με ελάχιστες εξαιρέσεις(την πάσα του Ζέκα στο τετ-α-τετ της Τούμπας).
Αν ο Πράνιτς το κάνει αυτό στη συνέχεια καταλαβαίνετε πόσα γκολ μπορεί να βάλει ο Σουηδός , αρκεί να είναι υγιής και να παίζει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: