Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Γκιστ: «Εξαιρετικό να καρφώνεις στο ΟΑΚΑ»!

Απολαμβάνει τα καρφώματα στο ΟΑΚΑ ο Τζέιμς Γκιστ, τόσο γιατί ενθουσιάζουν τον κόσμο, όσο και γιατί βοηθούν την ομάδα και τον ίδιο πολλές φορές. Τι είπε για τους στόχους και τους Μπατίστ-Φώτση.

Γκιστ: «Εξαιρετικό να καρφώνεις στο ΟΑΚΑ»!
«Γουστάρει» να προσφέρει θεαματικές φάσεις και σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε πως απολαμβάνει να καρφώνει μέσα στο ΟΑΚΑ, όπου ο κόσμος του Παναθηναϊκού ζητωκραυγάζει.

Βέβαια, πολλές φορές το κάνει και για τον ίδιο καθώς αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Αφού λοιπόν ανέφερε τους στόχους και της φετινής σεζόν, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση τίτλων, αναφέρθηκε και στις μεταγραφές-επιστροφές που έγιναν στο τριφύλλι το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα είπε στην Ευρωλίγκα:

Πέρυσι πήγες στην μέση της χρονιάς στην ομάδα αλλά φέτος ξεκίνησες από την αρχή και πήρες μέρος και στην προετοιμασία;

«Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρω ακριβώς τι περιμένουν από εμένα και πως είναι τα πράγματα. Το να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την περίοδο. Έχουμε μία νέα ομάδα, νέους στόχους και ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί στη χρονιά».

Πως είναι να καρφώνεις στο ΟΑΚΑ μπροστά σε τόσο ένθερμο κοινό;

«Είναι απίστευτο συναίσθημα να ακούς τις κραυγές από τον κόσμο. Είναι πάντα ένα μοναδικό συναίσθημα. Δεν είναι όμως μόνο για τον κόσμο. Είναι και για την ομάδα, αλλά και μερικές φορές και για εμένα. Αν καρφώσω μπορεί να πάρω ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου, να βγάλω μεγαλύτερη ενέργεια».

Στον Παναθηναϊκό επέστρεψαν οι Μπατίστ και Φώτσης και αποκτήθηκαν και άλλα παιδιά, τι περιμένεις από αυτούς;

«Φέρνουν πολλά στην ομάδα. Η επιστροφή των Μπατίστ και Φώτση φέρνει εμπειρία στην ομάδα. Είναι έμπειροι παίκτες οι οποίοι θα βοηθήσουν ειδικά προς το τέλος της χρονιάς. Παράλληλα, βοηθούν και μέσα στο παιχνίδι αφού ξέρουν πότε να πάρουν μια προσπάθεια, πότε να κάνουν ένα φάουλ. Έχουν την εμπειρία και αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα.

Ο Πινγκ είναι ο πρώτος Κινέζος που θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για εκείνον. Στην προπόνηση μαθαίνει γρήγορα. Ο κόουτς του δίνει πληροφορίες και όλοι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να του μάθουμε αυτά που πρέπει για να τα καταφέρει.

Ο Γιάνκοβιτς είναι σαν τον Παππά. Θα μας δώσουν μεγάλη ενέργεια. Μου αρέσει η ικανότητα του Βλάντο να δημιουργεί και να σκοράρει. Ο Νίκος (σ.σ. Παππάς) είναι ένας επιθετικός παίκτης. Ένα πράγμα που μου αρέσει στο παιχνίδι του είναι ότι δεν φοβάται. Όταν φτάνει το τέλος της σεζόν θα αντιμετωπίσει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και την Ευρώπη και δεν δείχνει να φοβάται».

Πως βλέπεις τον όμιλο της Euroleague;

«Είναι ένας δυνατός όμιλος. Η Μακάμπι αποκλείστηκε στα προημιτελικά όπως και εμείς και είναι καλύτερη χρόνο με το χρόνο. Η Βιτόρια είναι μια δυνατή ομάδα όπως όλες οι Ισπανικές. Έχουν καλούς παίκτες, καλό προπονητή και σίγουρα θα μας δυσκολέψουν. Η Κούμπαν είναι μια καινούρια ομάδα. Είναι μια ομάδα που δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Ο Ερυθρός Αστέρας παίζει στη Χάλα Πιονίρ και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο κάθε παιχνίδι".

Να πάρουμε κάθε ματς σοβαρά. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο Φαιναλ Φορ οπότε είναι δύσκολο να απαντήσω. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Πέρσι ήμασταν δύο κατοχές μακριά από την πρόκριση στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Είχαμε μια μεγάλη σειρά, αλλά όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να κυνηγήσουμε κάθε μπάλα. Όλα αυτά είναι οι λεπτομέρειες που σου δίνουν τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: