Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Τα καλύτερα έπονται»


arisbcΟ καλαθοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, βρέθηκε στο στούντιο του Arena 89,4 και μίλησε τόσο για την πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όσο και για το μέλλον αυτής της ομάδας.
Aναλυτικά είπε:
«Κάναμε μία κουβέντα με τα παιδιά από την ημέρα που μάθαμε ότι κληρωθήκαμε με τον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τα νέα παιδιά σε μία διαδικασία σκέψεις για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Ενημερώσαμε τα παιδιά ότι ο κόσμος είναι πικραμένος οπότε έχει ανάγκη ένα έναυσμα . Νομίζω ότι κάναμε το πρώτο βήμα. Βέβαια αυτό δεν λέει κάτι επειδή ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και ειδικά στο Κύπελλο. Δεν μπορεί να καταδικάσει ή να απογειώσει μία χρονιά ένα παιχνίδι στην αρχή. Τώρα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά» για να προσθέσει σχετικά με το ότι οι ομάδες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους:
«Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του Κυπέλλου για αυτό βλέπουμε πολλές εκπλήξεις. Θεωρώ όμως ότι για αυτό το ματς που είναι στολίδι για την Θεσσαλονίκη και το μπάσκετ, το θέαμα ήταν καλό τηρουμένων των αναλογιών και του ότι οι ομάδες δεν έχουν δώσει επίσημα παιχνίδια. Ακόμη δεν έχει φύγει το χόρτο από το τρέξιμο της προετοιμασίας  όποτε είναι λογικό να φοβάται ο Γιάννης το Θεριό και το Θεριό τον Γιάννη».
Μετά ανέφερε:
«Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με πολλές παραμέτρους. Δεν σημαίνει ότι επειδή μία μέρα είσαι άστοχος σου απαγορεύεται να κερδίζεις. Υπάρχουν τόσες πολλές κατηγορίες. Ήμασταν άστοχοι όμως σφίξαμε την άμυνα. Μείναμε κοντά στο σκορ. Δεν βάζαμε εύκολα αλλά δεν δεχόμασταν και εύκολα. Κλείσαμε μερικά ατού και προχωρήσαμε με βάση την ομαδικότητα γιατί δεν έχουμε έναν συγκεκριμένο που θα βάζει συνέχεια 20 πόντους. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα μοντέλο ομάδας με όλη την σημασία. Είμαστε σε νηπιακό στάδιο και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι».
Για τους νεαρούς και αν φοβήθηκαν κάποια στιγμή για το πώς θα αντιδράσουν :
«Εάν είχαμε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν πάει να πει ότι δεν είχαμε προσπαθήσει να τους προετοιμάσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Από την Φλώρινα μιλάμε για αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε να είναι ήρεμοι συγκεντρωμένοι και να σκέπτονται σωστά. Το άγχος υπάρχει πάντα αλλά όταν μπεις μέσα, η δουλειά σου βγαίνει στο μυαλό και λειτουργεί το ένστικτο» για να προσθέσει:
«Αυτό που δεν μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε σαν πλάνο είναι ότι θα μεταφέρουμε το άγχος στην αντίπαλη ομάδα. Είναι αυτό που γίνεται φάση-φάση λεπτό με λεπτό. Είχαμε υπεροχή στα ριμπάουντ παρότι είχαμε πολλά λάθη και λίγες άσσιστ που δεν είναι καλό σημείο με βάση τον οδηγό που έχουμε ως ομάδα. Θεωρώ όμως ότι η συγκέντρωση, κάποια σουτ, τα ριμπάουντ ήταν οι τομείς που μας κράτησαν κοντά και μας βοήθησαν να ξεφύγουμε στο σκορ».
Αν ασπάζεται τον τίτλο του ηγέτη:
«Πολύ βαρύς ο τίτλος. Δεν το έχω σκεφτεί έτσι. Νομίζω ότι αυτό αδικεί τους συμπαίκτες μου. Ο κόσμος έχει τον ηγέτη στο μυαλό ως κάποιον που είναι σκόρερ. Εγώ δεν ήμουν ποτέ σκόρερ. Επίσης αυτός ο τίτλος αδικεί τον Χαρίση τον Πελεκάνο τον Μποχωρίδη τον Αθηναίου. Δεν θέλω να πάρω αυτόν τον τίτλο. Είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου να προσπαθώ να περνάω την εμπειρία μου, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις την εμπειρία σε ένα στικάκι. Θέλει προσοχή. Είναι σαν να είσαι σε μία οικογένεια και να έχεις να κάνεις με έναν έφηβο. Θέλει ευαισθησία, αγάπη έτσι ώστε να κάνουμε το εγώ εμείς. Θεωρώ ότι είμαι ηγέτης στο επίπεδο αυτό. Μέσα στο γήπεδο είμαι ένα κομμάτι όπως όλα τα άλλα τα παιδιά».
Για να συνεχίσει αναφερόμενος στον Σάββα Καμπερίδη που είναι μέλος του προπονητικού τιμ και φιλοξενήθηκε επίσης στον αέρα του Arena 89,4:
«Είναι καλός άνθρωπος είμαστε οικογενειακοί φίλοι και μας ενώνουν πολλά. Δεν χάσαμε ποτέ επαφή και αυτό αποδεικνύει το αίσθημα φιλίας που έχουμε. Μου λείπει σαν συμπαίκτης αλλά χαίρομαι που τον έχω προπονητή. Είναι μεγάλη τιμή. Και το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν βασίζεται πουθενά αλλού εκτός από την δουλειά του. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλός προπονητής θα γίνει».
Για τα διαρκείας και τον κόσμο:
«Το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Μία από τις παραμέτρους που συζητήσαμε είναι το πόσο μπορεί να βοηθηθεί η διοίκηση γιατί κάνει μεγάλο αγώνα. Αλλά σε κάθε προσπάθεια χρειάζεται και βοήθεια. Στην Φλώρινα με είχαν ρωτήσει και λέω συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα. Για να είμαστε συγκάτοικοι όμως χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί. Η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές αλλά τα καλύτερα έπονται» για να προσθέσει σχετικά με τον περσινό αγώνα στην Δράμα:
«Ο προπονητής σας δίνει κάποια στοιχεία από το τι συζητιέται. Είπε ότι από τα πράγματα που προσπαθεί να περάσει είναι ότι ο καλός ο παίκτης δεν έχει μνήμη ούτε στα καλά ούτε στα κακά. Προσπαθεί να ξεχάσει για την επόμενη φάση για το επόμενο παιχνίδι. Άρα θεωρώ ότι είναι πολύ μακριά να σκεφτούμε τι έγινε πέρσι. Έχουμε δύο μέρες προπόνηση να πάμε όλοι υγιείς να παίξουμε στα ίσια και να κερδίσουμε».
Για να συμπληρώσει για την πρόκριση στο Κύπελλο:
«Χρειάζεται διαχείριση αν χάναμε δεν θα χανόταν ο κόσμος. Δεν κατακτήσαμε κύπελλο. Καταλαβαίνουμε την σπουδαιότητα αλλά δεν μπορείς να καταδικάσεις ή να απογειώσεις μία ομάδα από ένα αποτέλεσμα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να έχουμε υποβιβαστεί από πέρσι στην τέταρτη αγωνιστική. Και από την ίδια ομάδα, τον Πανιώνιο, που χάσαμε 20 πόντους πήγαμε εκτός και χάσαμε στο ένα σουτ. Οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Οι διαφορές είναι μικρές και αυτό θα είναι καλό για τον κόσμο γιατί το χρειάζεται ο χώρος. Η απαξίωση θα πρέπει να σταματήσει και αυτό θα ξεκινήσει από τους φιλάθλους του μπάσκετ. Να τους ξαναδούμε στα γήπεδα».
Για τον Γκάλη:
«Η παρουσία του Γκάλη σε κάθε στιγμή έστω και στο αεροδρόμιο άμα τον βλέπεις να περπατάει, έχει μία αύρα και αλλάζει τα πάντα γύρω του. Πόσο μάλλον όταν σε μία εκδήλωση τον έχουμε κοντά μας έστω για μισή ώρα να αποδεικνύει ότι όποτε με χρειάζεστε είμαι εδώ. Μόνο και μόνο η μαγεία σε στιγμές χαλάρωσης αυτό δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και μέσα και έξω από το γήπεδο και βλέπετε πως μπορεί να αλλάξει την ροή. Μόνο εκείνος μπορεί να το καταφέρει και θα χαρούμε να τον έχουμε κοντά μας. Είναι το άστρο που μας οδηγεί. Τον έχουμε ανάγκη».
Για το γεγονός ότι ακόμα και οι νεαροί έδειξαν να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις:
«Το να είσαι παίκτης του Άρη πρέπει να το νιώσεις αλλιώς δεν θα καταλάβεις ποτέ την μαγεία. Εγώ με την εμπειρία μου βλέπω ότι το έχουν νιώσει. Δεν τους βλέπουμε σαν έναν 18χρονο αλλά ως ένα πάζλ και θα το καταλάβουν ακόμη περισσότερο».
Αν είναι καλό να σκέφτονται από  τώρα τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ:
«Τεράστιο λάθος. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι έχουμε προπόνηση και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ένα άλλο που μας λέει ο προπονητής μας είναι ότι «ότι ακούω το ξεχνώ ότι κάνω το μαθαίνω και ότι βλέπω το καταλαβαίνω». Σας το λέω αυτό για να σας δείξω ότι  διαβάζει και γνωρίζει πράγματα».
Τέλος είπε:
«Μία ομάδα φτιάνεται κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Εκεί ζητάς την στήριξη. Ο ένας να κρατάει το χέρι του άλλου και να προχωράμε στον κοινό στόχο. Θα υπάρχουν και άσχημες στιγμές για αυτό η διαχείριση είναι σημαντική. Και στο κάτω-κάτω Άρη είμαστε, έχουμε μία κουλτούρα μπασκετική και αυτό δεν θα μας το αφαιρέσει κανείς».


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: