Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Δεν με ενόχλησε ποτέ ο Ψωμιάδης»

Καμία «ενόχληση» από το Μάκη Ψωμιάδη δεν δέχτηκε ο πρώην διαιτητής Μιχάλης Τσινιάρης, που φέρεται να είχε εκβιαστεί από τον πρώτο. «Τα ματς στήνονται στο 90λεπτο», είπε ο Ψωμιάδης.

«Δεν με ενόχλησε ποτέ ο Ψωμιάδης»
Πολλά ακόμη «δεν ξέρω τίποτα, δεν άκουσα τίποτα» ακούστηκαν και σήμερα στη δίκη για τα στημένα ματς. Ο πρώην διαιτητής Μιχάλης Τσινιάρης, που φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία να εκβιάστηκε από τον Μάκη Ψωμιάδη για να ευνοήσει την Ξάνθη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στην κατάθεσή ως μάρτυρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είπε: «Δεν με ενόχλησε κανείς για το παιχνίδι εκείνο. Δεν με ενόχλησε ποτέ ο Ψωμιάδης».

Όσο για το χαρακτηρισμό που του αποδίδεται από τον Αχιλλέα Μπέο ως όργανο των άλλων, είπε: «Δεν ήμουν όργανο κανενός».

Απαντώντας για τη φράση Ψωμιάδη που ακούγεται στις συνομιλίες και αναφέρει ‘Πες του το στην ψύχρα. Γι αυτό τον έβαλα εκεί. Για να παίξει Ξάνθη’, ο Μιχάλης Τσινιάρης είπε: «Το ματς ήρθε 3-0 άνετα. Μπορεί ο Ψωμιάδης να θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο σύστημα του Μπέου και εγώ δεν ανήκω σε αυτό. Μπορεί να θεωρούσε ότι είμαι αντικειμενικός διαιτητής. Ο Μπέος δεν ήθελε εμένα για κάποιους δικούς του λόγους. Ίσως δεν του ήμουν αρεστός. Μπορεί να θεωρεί ο Μπέος ότι όσοι δεν είναι μαζί του, είναι όργανα άλλων. Μια ενόχληση για το ματς είχα μόνο μετά το παιχνίδι από τον κύριο Μπέο, που με πήρε να μου κάνει παράπονα».

Όσο για το αν είχε δεχτεί ενόχληση από τον Μάκη Ψωμιάδη για τα παιχνίδια της Καβάλας, είπε: «Τρεις αγώνες είχα σφυρίξει της Καβάλας και ουδέποτε με ενόχλησε. Και ήταν από τους λίγους κύριους απέναντί μου. Δεν έχω ακούσει ποτέ να απειλούν ή να εκβιάζουν ή να στήνουν παιχνίδια ο Μάκης και ο Σταύρος Ψωμιάδης μαζί με τον Παπακώστα. Ουδέποτε υπήρξα θύμα εκβιασμού».

Ο εν ενεργεία διαιτητής Γιώργος Κύζας, που ήταν τέταρτος ρέφερι στο Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1, το οποίο θεωρεί η UEFA χειραγωγημένο, κατέθεσε επίσης αναφέροντας: «Θεωρώ το σκορ φυσιολογικό δεν αντιλήφθηκα κάτι επιλήψιμο».

Όσο για τις συνομιλίες και τον τρόπο ορισμού των διαιτητών, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι οι πρόεδροι μπορούσαν να ορίσουν τους διαιτητές που ήθελαν», ενώ ερωτηθείς για το αν γνωρίζει κάτι για στημένα ματς, απάντησε: «Για τα στημένα ξέρω μόνο τον ντόρο που έγινε».

Ομοίως και για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Ψωμιάδη, ούτε προσπάθησε κάποιος από τους Μάκη, Σταύρο και Παπακώστα να με επηρεάσει. Ούτε έχω ακούσει κάτι από συνάδελφό μου. Ο Ψωμιάδης ερχόταν και μας ευχόταν μόνο καλή επιτυχία, όπως κάνουν όλοι», ενώ για τον Γιάννη Παπακώστα σημείωσε: «Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Παπακώστα, είναι ήπιο άτομο, ούτε καν διαμαρτύρεται στο γήπεδο».

Ο Μάκης Ψωμιάδης παρενέβη και ρώτησε το μάρτυρα: «Σας κατήγγειλε κάποιος κάτι γι αυτό το ματς ώστε να το γράψετε στο φύλλο αγώνα;», για να πάρει την απάντηση: «Όχι δεν υπήρχε κάτι για να σημειώσουμε».

Η πρόεδρος σχολίασε: «Καλά, έτσι κι αλλιώς πριν το ματς γίνονται όλα, όχι στη διάρκεια ώστε να γραφτούν στο φύλλο αγώνα», για να απαντήσει ο Μάκης Ψωμιάδης: «Όχι, κυρία πρόεδρε. Στα 90 λεπτά γίνονται όλα. Το ακούσατε και από άλλους μάρτυρες ότι στο ημίχρονο παρεμβαίνουν παράγοντες». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: