Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μετά τον Γκέραρντ... το χάος!!

Η θητεία του Ευγένιου Γκέραρντ στην ΟΦΗ διήρκεσε 15 χρόνια. Όσα περίπου αναζητούν οι Κρητικοί προπονητή που θα στεριώσει στον πάγκο της ομάδας, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να είναι το τελευταίο «θύμα»

Μετά τον Γκέραρντ... το χάος
Τα 495 παιχνίδια του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ, τα οποία συνδυάστηκαν με τη χρυσή εποχή της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ένα ρεκόρ που μοιάζει απλησίαστο.

Η αγάπη του κόσμου -που αποτυπώθηκε με ιδανικό τρόπο, όταν σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή του, 10.000 οπαδού του ΟΦΗ έκαναν το Γεντί Κουλέ να «τρέμει» με το σύνθημα «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ» - είναι δεδομένη.

Όπως και τα 13 χρόνια που οι Κρητικοί αναζητούν τον προπονητή που θα «στεριώσει» στον πάγκο της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Ολλανδού το 2000.

Ο αντικαταστάτης του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της ομάδας, θα είναι ο 18ος προπονητής που θα περάσει απ' τον πάγκο του συλλόγου μέσα σε 13 χρόνια και το Sport-fm.gr κάνει τον... απολογισμό των προπονητών που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια απ' τους Κρητικούς.

inner

2000 – 2001: Άρης Βασιλείου, Γιάννης Σαμαράς
2001 – 2002: Γιάννης Σαμαράς

Ο πρώτος που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ευγένιο Γκέραρντ ήταν ο μόνιμος συνεργάτης του, Άρης Βασιλείου. Η θητεία του στον πάγκο του ΟΦΗ κράτησε για 12 μόλις παιχνίδια, με το «αντίο» να έρχεται μετά από εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Την θέση του πήρε ο βοηθός του, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος παρότι για 1,5 χρόνο έμεινε με αξιώσεις στον πάγκο της ομάδας, αποχώρησε στο τέλος του 2002 για προσωπικούς λόγους, βάζοντας τέλος στην προπονητική του καριέρα.

inner

2002 – 2003: Ζντένεκ Σκάζνι
2003 – 2004: Ζντένεκ Σκάζνι, Γιώργος Φοιρός

Λίγο πάνω από 1,5 χρόνο ήταν η διάρκεια της θητείας του Ζντένεκ Σκάζνι στον πάγκο του ΟΦΗ. Ο πρώτος χρόνος του στην ομάδα κύλησε ομαλά για τον Τσέχο, όμως την 2η σεζόν αποχώρησε μετά από 11 παιχνίδια, αφού δέχτηκε έντονη αμφισβήτηση.

Ακολούθησε ο Γιώργος Φοιρός, με απογοητευτική συγκομιδή. Οι τρεις νίκες σε 19 παιχνίδια και η εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ επί των ημερών του, έφερε το «διαζύγιο» σε λίγους μόλις μήνες.

inner

2004 – 2005: Γιάννης Χατζηνικολάου
Η πρώτη θητεία του Γιάννη Χατζηνικολάου στον ΟΦΗ ήταν ενθαρρυντική μέχρι να πετύχει στον δρόμο του τον... Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί ήταν στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο, όμως μετά από μια βαριά ήττα απ' τους «πράσινους» με 5-1 αντιστράφηκε η εικόνα. Η ομάδα γλίτωσε τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές και ο «Χάτζη» αποχαιρέτησε.

inner

2005 – 2006: Βαγγέλης Βλάχος, Μύρων Σηφάκης
Ο Βαγγέλης Βλάχος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά από μια εξαιρετική σεζόν στον Ιωνικό, όμως δεν κατάφερε να φέρει μαζί του το μυστικό της επιτυχίας.

Μετά από 19 παιχνίδια με τραγικό απολογισμό μόλις δύο νίκες, τη θέση του ανέλαβε ο Μύρων Σηφάκης. Ο Ηρακλειώτης τεχνικός «ανάστησε» την ομάδα, που παρουσίασε πάθος και ένταση στο παιχνίδι της, όμως το καλοκαίρι του 2006 παραιτήθηκε.

inner

2006 – 2007: Ράινερ Μάουρερ
2007 – 2008: Ράινερ Μάουρερ, Γιώργος Παράσχος

Ακολουθεί ο Ράινερ Μάουερ, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν έστειλε τον ΟΦΗ μια ανάσα απ' το κύπελλο UEFA, όμως στην δεύτερη η πορεία ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με τον Γιώργο Παράσχο να αναλαμβάνει τα ηνία όταν ο ΟΦΗ βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

inner

2008 – 2009: Φράντισεκ Στράκα, Γιάννης Μαντζουράκης
Ο Φράντισεκ Στράκα έμεινε για 9 μόλις ματς στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και έφυγε χωρίς να πανηγυρίσει νίκη.

Ο υποβιβασμός της ομάδας στην Β' Εθνική όμως, «χρεώθηκε» στο όνομα του Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος ανέλαβε αλλά δεν κατάφερε να επαναφέρει τον ΟΦΗ στις επιτυχίες.

inner

2009 – 2010: Νίκι Παπαβασιλείου - Μύρων Σηφάκης, Νίκος Γκουλής, Γιώργος Παράσχος
Για εφτά αγωνιστικές έμειναν στο τιμόνι του ΟΦΗ το δίδυμο Νίκι Παπαβασιλείου και Μύρωνα Σηφάκη, ενώ ακολούθησε η συνεργασία με τον Νίκο Γκουλή.

Ο τελευταίος με ένα αήττητο σερί 10 αγώνων επανέφερε τον ΟΦΗ στα θετικά αποτελέσματα, για να αποχωρήσει τον Απρίλη του ίδιου χρόνου.

Ο Γιώργος Παράσχος επανήλθε στα ηνία του συλλόγου για 6 μήνες, στους οποίους διεκδίκησε την επάνοδο στην Σούπερ Λιγκ, χάνοντας την στα μπαράζ.

inner

2010 – 2011: Γιάννης Χατζηνικολάου, Νίκος Αναστόπουλος
2011 – 2012: Νίκος Αναστόπουλος
2012 – 2013: Νίκος Αναστόπουλος, Γιάννης Πετράκης

Η επιστροφή του Γιάννη Χατζηνικολάου μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Παράσχο ήταν γεγονός, όμως δεν κράτησε για πολύ.

Ο Σερραίος τεχνικός αντικαταστάθηκε μετά από τρία επίσημα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, για να πάρει την θέση του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο «μουστάκιας» έμεινε 2,5 χρόνια στον πάγκο της ομάδας και έγινε ο μακροβιότερος τεχνικός στα 13 χρόνια της μετά-Γκέραρτ εποχής.

inner

Την πρώτη χρονιά πανηγύρισε την επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ, την δεύτερη την άνετη παραμονή στην κατηγορία, όμως τον Δεκέμβριο του 2012 υπέβαλλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του.

Τον αντικατέστησε ο Γιάννη Πετράκης, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν, σώζοντας την κατηγορία στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για να αποφευχθεί το διαζύγιο.

2013 - 2014: Παύλος Δερμιτζάκης
Ο 17ος προπονητής που πέρασε απ' το ΟΦΗ είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος αποχώρησε μετά από εννιά παιχνίδια χωρίς νίκη και... πέντε ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: