Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Καντονά: «Οι αιώνιοι τούς κάνουν να ονειρεύονται»

Ο Ερίκ Καντονά δίνει τη δική του εξήγηση για τη σημασία που εξακολουθεί να έχει το ντέρμπι των αιωνίων για τους οπαδούς των δύο ομάδων εν μέσω της τεράστιας κρίσης στην Ελλάδα.

Καντονά: «Οι αιώνιοι τούς κάνουν να ονειρεύονται»
Το ποδόσφαιρο δεν μένει ανεπηρέαστο από την κρίση. Κι αν οι οπαδοί εξακολουθούν να είναι πιστοί στις ομάδες τους, αυτό σύμφωνα με τον Ερίκ Καντονά συμβαίνει γιατί τους επιτρέπουν να ονειρεύονται.

«Δεν αποτέλεσε η ελληνική κρίση κίνητρο για να πάω στην Αθήνα, αλλά τέτοια φαινόμενα δεν μπορούσαμε να τα αφήσουμε έξω από το ντοκιμαντέρ. Το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές και επηρεάζει τον κόσμο από πολλές απόψεις. Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει ιστορικές και κοινωνικές προεκτάσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις συνέπειες της κρίσης. Για πολύ κόσμο υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα από το ποδόσφαιρο, όπως το πώς θα θρέψουν τις οικογένειές τους», δήλωσε στον γαλλικό Τύπο.

«Πέρα από τα ντέρμπι σαν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που πάντα θα γεμίζουν τα γήπεδα, τα άλλα στάδια είναι σχεδόν άδεια. Ακόμη και ο Παναθηναϊκός γύρισε στο παλιό του γήπεδο, που είναι μικρότερο. Η λίγκα άλλαξε την ώρα διεξαγωγής κάποιων αγώνων και τα όρισε νωρίτερα για να εξοικονομήσουν χρήματα οι ομάδες από το ρεύμα. Η επιβίωση έχει γίνει προτεραιότητα και οι ομάδες βιώνουν την κρίση. Οι Έλληνες έχουν πάθος, αλλά αρχίζουν να απομακρύνονται από το ποδόσφαιρο κι αν αυτό δεν συμβαίνει με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, είναι γιατί αποτελούν σύμβολα μεγαλείου στην πόλη τους και τους επιτρέπουν να κάνουν όνειρα», πρόσθεσε.

Πάντως ο Καντονά θεωρεί πως το «σουπερκλάσικο» της Αργεντινής είναι το κορυφαίο ντέρμπι μεταξύ αυτών που παρακολούθησε: «Σίγουρα είναι ένα καταπληκτικό ντέρμπι, με πολύ καυτή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν αυτό μεταξύ της Μπόκα και της Ρίβερ Πλέιτ».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: