Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Ρομπέρτο κι οι βουτιές στη θάλασσα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο τρία πράγματα για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού κι όχι μόνο γι΄ αυτόν…
Ασφαλώς και δεν μπορώ να προβλέψω την εξέλιξη που θα έχει στον Ολυμπιακό η πορεία του Ρομπέρτο. Πολλές φορές το ποδόσφαιρο από τη μία στιγμή στην άλλη σε εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Ξέρω, όμως, τι βλέπουμε μέχρι στιγμής από την παρουσία του Ισπανού τερματοφύλακα. Αυτά τέλος πάντων, τα εννιά παιχνίδια στα οποία είναι στην εστία των ερυθρόλευκων. Και βλέπουμε ένα γκολκίπερ να βοηθάει πραγματικά πολύ την ομάδα, έχοντας το μεγάλο προσόν να καλύπτει τρομερά το τέρμα του. Τα «απλώματα» που κάνει ο Ισπανός γκολκίπερ με τα χέρια του και το πώς βάζει το σώμα του, γεμίζουν την εστία του!
Βλέπεις άλλους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημά μας και βάζουν τα δύο χέρια τους για να διώξουν την μπάλα και νομίζεις ότι κάνουν βουτιές στη θάλασσα, σα να κάνουν μπάνιο! Ονόματα δεν γράφω, αλλά προσέξτε λίγο και θα με θυμηθείτε...
Να επαναλάβω πως δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για τη διάρκεια που θα έχει ο Ρομπέρτο στη φετινή σεζόν κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Μπορεί αύριο μεθαύριο να σέρνεται. Αλλά επειδή η καλή (και η κακή, βλέπε Κοστάντζο) ημέρα από το πρωί φαίνεται, αυτό το οποίο τουλάχιστον τούτη την στιγμή μπορούμε να πούμε, είναι ότι αποδεικνύεται πανηγυρικά πως πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός χωρίς καλό γκολκίπερ, πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει.
Όσο καλούς παίκτες κι αν έχει, μία μεγάλη ομάδα χτίζεται από πίσω, άρα πρώτα από τον τερματοφύλακα. Εξ ου κι ο Ολυμπιακός για μία πενταετία είχε βρει την υγειά του με τον Νικοπολίδη. Τώρα, εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Απλά, όμως, επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Από εκεί και πέρα, επειδή σίγουρα ρωτάτε τι θα γίνει με το Ρομπέρτο, αν θα μείνει κλπ, κλπ, η απάντηση είναι εύκολη. Πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, να ξέρεις αν θα μείνει ένας παίκτης το επόμενο καλοκαίρι, δεν γίνεται. Όχι μόνο επειδή είναι δανεικός, χωρίς οψιόν αγοράς. Και συμβόλαιο να είχε, ίδια θα ήταν η απάντηση!...
Απλά, η διαφορά θα ήταν στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά αυτό ούτως η, άλλως δεν θα ήταν το πρώτο ζητούμενο για τους φίλους του Ολυμπιακού. Άρα, υπομονή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: