Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Darcy… Dolce Vita!

Δεν είναι ο παίκτης από τον οποίο ο Άρης περιμένει να βρει λύσεις στο επιθετικό του πρόβλημα, ούτε και αυτός που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει το γκολ, αλλά είναι αυτός που έκανε την ζωή των Αρειανών χθες Dolce Vita (σ.σ. Γλυκιά ζωή). Η φυσική του θέση και εκεί που τον μάθαμε όλοι είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ορισμένες φορές της μεσαίας γραμμής. Σαν γνήσιος Βραζιλιάνος όμως που είναι, έχει το γκολ μέσα του. Βλέπει δίχτυα…
Ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο –περί ου ο λόγος- ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, στον χθεσινό θρίαμβο των κιτρίνων στο ΟΑΚΑ. Με δύο προσωπικά του γκολ ο Άρης κατάφερε να σπάσει τόσο την κακοδαιμονία των 476’ δίχως γκολ, αλλά φυσικά να επικρατήσει επί της ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας τη νίκη μετά από τέσσερις (!) αγωνιστικές. Μία νίκη που βάζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης –ξανά- σε τροχιά Ευρώπης.
Ο 30χρονος αμυντικός, χρησιμοποιήθηκε για μία ακόμη αγωνιστική, από τον Γιάννη Μιχαλήτσο, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, όπου γενικά τα πήγε περήφημα, βοηθώντας σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι. Για να έρθουν και τα δύο προσωπικά του γκολ να βάλουν το… κερασάκι στην τούρτα και φυσικά να αναδείξουν τον ίδιο MVP του αγώνα και γιατί όχι και της αγωνιστικής. Τα δύο αυτά γκολ στο ΟΑΚΑ ήταν ίσως για τον Ντάρσι Νέτο το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στον εαυτό του για τα αυριανά του γενέθλια(07/02)!
Τα τέρματα στο ΟΑΚΑ πάντως δεν ήταν τα πρώτα του με την φανέλα του Άρη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει σκοράρει άλλες επτά φορές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με τα πέντε μάλιστα εξ αυτών να είναι από χτύπημα φάουλ. Την σπεσιαλιτέ δηλαδή του 30χρονου.

22 Νοεμβρίου 2009… Ο Νέτο σημειώνει το πρώτο του –από τα επτά μέχρι σήμερα- γκολ με την φανέλα του Άρη στην Τούμπα. Με τι άλλο; Με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, η βραδιά εκείνη δεν ήταν για πανηγυρισμούς…Πηγη metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: