Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δεν πιέζουν και δεν πιέζονται!!

Η ασυμβατότητα λόγων κι έργων του Ιβάν Σαββίδη ουδόλως ανησυχεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Δεν πιέζουν και δεν πιέζονται!
Σημασία βλέπετε, δεν έχει τι φέρεται, να λέει αλλά τι φαίνεται, να κάνει.

Μετά την ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον ορισμό εκπροσώπου του ως μέλους της νέας διοίκησης της, ο εκ Ρωσίας ορμώμενος ομογενής επιχειρηματίας «άνοιξε τα χαρτιά του» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εάν οι πράξεις του αυτές εντός ελληνικών συνόρων, δεν είναι ισχυρότερες από τις λέξεις του εκτός… Ο χρόνος θα δείξει.

Ο Ιβάν Σαββίδης πάντως, χωρίς να παρέχει εγγυήσεις για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρέχει αποδείξεις για την άνευ ορίων υποστήριξη της. Και το κάνει από την στιγμή κατά την οποία με δική του πρωτοβουλία αναθερμάνθηκε η σχέση του μαζί της. Μη λησμονείτε, ότι αυτός ζήτησε συνάντηση με τον Ζήση Βρύζα. Αυτός πίεσε για την ταχύτερη εξέλιξη της διαδικασίας ταμειακής διευκόλυνσης. Αυτός θέλησε, να συμμετέχει πολύ δικός του άνθρωπος στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτός απαίτησε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες κινήσεις έναντι του νομικού πλαισίου για την αγορά μιας ΠΑΕ.

Δε λέμε, πως όλα αυτά τα γεγονότα είναι εγγυήσεις για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη. Μετά την επένδυση περίπου, 45.000.000 ευρώ στη Χάνσα Ροστόκ (κατασκεύασε και γήπεδο της) ο ομογενής επιχειρηματίας γνωρίζει τι, πως και πότε θέλει μία ακόμη επένδυση στο ποδόσφαιρο. Λέμε φυσικά, πως όλα αυτά είναι αποδείξεις για το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη περί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

Έλληνες παροικούντες τη Μόσχα θεωρούν τον Ιβάν Σαββίδη ανήσυχο πνεύμα επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερα σκληρό διαπραγματευτή και πάρα πολύ προσεκτικό στις κινήσεις του.

Τον χαρακτηρίζουν εσωστρεφή και λιγομίλητο. Ασυμβίβαστο με την αποτυχία. Ικανό διαχειριστή κρίσεων και χαρισματικό σε ότι αφορά την επιλογή συνεργατών αλλά και … Απύθμενα εγωιστή κι έντονα ανατρεπτικό.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο Ιβάν Σαββίδης είναι ακόμη στην αφετηρία της υλοποίησης της σκέψης του για επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εάν δε, κρίνουμε από την προσωπογραφία του – την οποία υπογράφουν πολλοί επιχειρηματίες ομογενείς μας στη Ρωσία – χρειάζεται χρόνο και προϋποθέσεις για να την δρομολογήσει. Ο χρόνος είναι δικό του θέμα. Οι προϋποθέσεις είναι θέμα της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ !

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πιέζει αλλά και δεν πιέζεται. Προγραμματίζει το μέλλον της με τα σημερινά οικονομικά της δεδομένα. Ανασυγκροτεί την πολιτική της. Και διαμορφώνει συνθήκες για την εκπλήρωση κάθε προϋπόθεσης η οποία ορίζεται από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ζήσης Βρύζας σε αγαστή συνεργασία με το σώφρονα πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή, λειτουργούν με σύνεση και ψυχραιμία. Δεν φοβούνται και δε φοβίζουν. Κι αυτός ο «κοινός τόπος» ΠΑΕ κι ερασιτέχνη ΠΑΟΚ ικανοποιεί αλλά κι ευχαριστεί πολύ τον Ιβάν Σαββίδη.

Μέχρι όμως επιμένουμε εμείς – να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αγοράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσουν οι εμπλεκόμενοι. Το σίριαλ μόλις άρχισε …
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: