Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΑΟΚ - Δώνης: win win situation

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν συμφώνησε με τον Γιώργο Δώνη. Καλά έκανε ο ΠΑΟΚ! Κι ακόμη καλύτερα έκανε ο Δωνης! Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.
ΠΑΟΚ - Δώνης: win win situation
Θα έλεγε κανείς ότι σε μια τόσο δύσκολη εποχή προκύπτει μια συνεργασία που έχει όλα τα εχέγγυα για να εξελιχθεί (για να το γράψω στα ελληνικά) σε "win-win situation".
Δηλαδή σε μια συμφωνία απ την οποία θα ωφεληθούν και οι δύο πλευρές.Ο ΠΑΟΚ θα ωφεληθεί άμεσα γιατί στην άκρη του πάγκου του θα κάθεται (η μάλλον...θα στέκεται γιατί ο Δώνης έχει τον "ακάθιστο") ένας Έλληνας προπονητής. Και κατά την ταπεινή μου άποψη όχι ένας,αλλά ο καλύτερος έλληνας προπονητής της γενιάς του.
Ο νέος κόουτς δε χρειάζεται κανένα διάστημα προσαρμογής στον ΠΑΟΚ.Ούτε μέρα! Και ο ίδιος και το επιτελείο του γνωρίζουν άριστα την ελληνική πραγματικότητα,την πιάτσα και την αγορά!Άρα μπαίνουν κατ ευθείαν στα βαθιά και δουλεύουν με φουλ τις μηχανές για να είναι η ομάδα έτοιμη στα(νωρίς)προκριματικά του Γιουρόπα.
Επίσης ο ΠΑΟΚ ωφελείται διότι στον Δώνη αρέσει να δουλεύει με Έλληνες παίκτες( και νεαρούς )και άρα σε μια εποχη δραματική για τα οικονομικά της εταιρείας τα κόστη θα είναι χαμηλά.
Φυσικά και ο φίλος μου ο Γιώργος ευνοοείται. Απλά εδώ υπάρχει ο εξής "αστερισκος": το επαγγελματικό του κέρδος θα προκύψει "επικυρωμένο" εάν στο τέλος της περιόδου το αγωνιστικό ταμείον δεν είναι στα μείον! Και για να συμβεί αυτό χρειάζονται και "σκληρή καθημερινότητα" και καλή χημεία με τον κόσμο τη στήριξη του οποίου απόλυτη ανάγκη η καινούρια τεχνική ηγεσία στα πρώτα της βήματα.
Ο Δώνης υπήρξε παίκτης σε ομάδα υψηλών προδιαγραφών στη χώρα μας κι έπαιξε και στην Πρέμιερ Λιγκ. Ως προπονητής (έστω κι αν δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε) ξέρει πια τι σημαίνει πάγκος μεγάλης ομάδας. Είναι "ψημένος "στα του συστήματος ενώ ξέρει να χειρίζεται καλά και τα μίντια τα τα οποία τον "θέλουν". Σ
υμπέρασμα: στο χέρι του είναι του Γιώργη. Στο χέρι του να ξεφύγει απ το" μπουρδέλο "και να εισβάλλει στα σαλόνια όπως εκείνος επιθυμεί κι ονειρεύεται... Κι αν οι μηχανές του "τραίνου" ζεσταθούν σωστά μπορεί να φτάσει και στο εξωτερικό...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: