Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το εγώ μας πάνω απ όλα!!

Δεν αντέχω αυτή την απαξίωση, απόρροια της καθημερινότητας που όλο και χειροτερεύει χωρίς να γνωρίζουμε που θα κάτσει η μπίλια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Το εγώ μας πάνω απ όλα
Στον ΠΑΟΚ νομίζω πως έχουμε μπει σε μία λογική του «εγώ μας πάνω απ όλα» κάτι που μας βγάζει από έναν σωστό ειρμό σκέψης και βέβαια νοοτροπίας.
Εντάξει, το έχω εμπεδώσει πως για τα πάντα φταίνε οι ρεπόρτερ, αλλά ας κοιτάξουμε λίγο πως κινείται ο ΠΑΟΚ και πως κινούνται οι άλλοι.
Θεωρώ άδικο πρώτα απ όλα για τον Βρύζα, να τρώει τέτοιο ξεφωνητό τρεις μήνες αφού έχει αναλάβει και βέβαια, έχει πετύχει τον πρώτο και βασικό του στόχο.
Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή και ας αναφερθούμε σε γεγονότα.
Ο Βρύζας ανέλαβε μία διοίκηση πρωτοδικείου, που βασικό στόχο έχει την ανεύρεση επενδυτή.
Το πιο δύσκολο έργο που είχε να κάνει άμεσα, ήταν η αδειοδότηση. Την πήρε, έχοντας εμφανίσει μάλιστα χρήματα υποψήφιου αγοραστή για πρώτη φορά.
Σήμερα, ο νομικός του αγοραστή πήγε στην ΕΕΑ, μαζί με το νομικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Γκουρουβανίδης που εκπροσωπεί τον Σαββίδη, όταν του μιλάς στο τηλέφωνο σε παραπέμπει στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Την ίδια στιγμή, έχουν μοιραστεί δύο εκατ. ευρώ του Σαββίδη, ενώ θεωρώ πως είμαστε κοντά στο να μάθουμε το αν θα αναλάβει την ΠΑΕ.
Ο Βρύζας, αποφάσισε να διώξει τον Μπόλονι. Καλώς – κακώς, η ιστορία θα δείξει, αλλά όπως και να χει, υπάρχει ένα σκεπτικό σε αυτή του την επιλογή.
Επέλεξε τον Δώνη. Ήταν η πρώτη του επιλογή και δε χρειάστηκε δεύτερη. Τον έπεισε κόντρα στη πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός στον οποίο ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ έπαιξε μία δεκαετία και τα παιδιά του είναι στις ακαδημίες του.
Τον έπεισε όχι γιατί είναι ωραίο παλικάρι και τσολιάς από τους λίγους, αλλά επειδή του παρουσίασε ένα πλάνο τόσο ξεκάθαρο που δεν μπορούσε καν να μπει σε σύγκριση με αυτό του Παναθηναϊκού από έναν σοβαρό επαγγελματία.
Τι χρεώνουν στον Βρύζα; Το 200άρι του Μπόλονι. Από τη στιγμή που αποφάσισε να τον διώξει, έπρεπε να είναι έτοιμος να το δώσει. Συμφωνώ και επαυξάνω.
Όλα όσα ακολούθησαν, μέχρι τελικά να το πληρώσουμε δεν ήταν ωραία. Ένας έμμισθος πρόεδρος όμως, πρέπει να παλέψει για να γλιτώσει το διακοσάρι. Απέτυχε. Θα υπάρχουν και αυτές οι στιγμές.
Ο Βρύζας σκότωσε άλλον έναν μύθο. Αυτόν των κολλητών και της παρέας. Ήρθε σε ρήξη με τον Κωνσταντινίδη και οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα βέβαια, ανοίγει ο κύκλος του ΓΧ που και αυτός είναι φίλος του. Προφανώς για να ηρεμήσουμε όλοι, θα πρέπει να φέρουμε τεχνικό διευθυντή στον ΠΑΟΚ τον Ανατολάκη. Που μιλάει και καλά τα ελληνικά.
Κοιτώντας τους άλλους, καταλαβαίνεις πια είναι η κατάσταση.
Στον Άρη, έκανε προσφυγή ο Κατίδης που πήγε στη Νέων με τρία ευρώ στη τσέπη, στην ΑΕΚ, κάνουν ροτέισον στους υποψήφιους επενδυτές που δεν μπορούν να τη σώσουν, στον Παναθηναϊκό λένε πως η Τράπεζα Πειραιώς τους έχει εξασφαλίσει δάνειο πέντε εκατ. ευρώ και θα παρουσιάσουν κάποιο έγγραφο στην επιτροπή αδειοδοτήσεων που θα το επιβεβαιώνει.
Δηλαδή με την οικογένεια Βαρδινογιάννη να κατέχει το 17% της Πειραιώς, η συγκεκριμένη τράπεζα να δώσει μία και καλά εγγυητική στους πράσινους για να πάρουν άδεια χωρίς να έχουν πληρώσει τα δεδουλευμένα.
Ο Ολυμπιακός, θέλει να προσλάβει τον Κούπερ που έχει συνταξιοδοτηθεί, τον Σόλιντ που τον έβριζαν όλοι οι Γαύροι όταν έγραφε με το μπλοκάκι και τον Μπόλονι που απολύσαμε εμείς.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τους άλλους, αλλά βαριέμαι. Η ουσία είναι πως βρισκόμαστε όλοι σε μία μεταβατική περίοδο και εμείς, έχουμε βαλθεί με τη στάση μας να φέρουμε τριγμούς στο οικοδόμημα χωρίς να υπάρχει ούτε μισός λόγος σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Με εκνευρίζει ιδιαίτερα, που κανένας δεν είναι σε θέση να κατανοήσει πως πρώτον είναι άδικο να τρώει τέτοιο ξεφωνητό ο Βρύζας μετά από ένα τρίμηνο στη προεδρία, τη στιγμή που για τον Ζαγοράκη τρία χρόνια δεν ακούστηκε κιχ, όπως με εκνευρίζει ιδιαίτερα το ότι όσοι το κάνουν δεν σκέφτονται πως αν τον κάψουμε και αυτόν, η επόμενη λύση θα είναι εξαιρετικά αστεία.
Κανένας δεν βλέπει πως ο Κατσαρής σε λίγο θα φτάσει στην ηλικία της μούμιας και δεν μπορεί κανένας να τον πλησιάσει στις εκλογές και εμείς καθόμαστε απ έξω και κάνουμε κριτική για να καλύψουμε τον βλαχοεγωισμό μας.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: