Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΦΜ και κλειστό πρωτάθλημα!!

ΑΦΜ και κλειστό πρωτάθλημα
Την απόκτηση ξεχωριστού ΑΦΜ για κάθε ομάδα της Α1 βόλεϊ των ανδρών αποφάσισε την Τετάρτη το ΔΣ της ΕΣΑΠ, στη σχετική συνεδρίασή του. Εκεί, συζητήθηκε η δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος, ώστε να υπάρξει και οικονομική εξυγίανση στους συλλόγους και έγιναν προτάσεις για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, ενόψει της νέας περιόδου. Τέλος, συζητηθήκαν οι διακανονισμοί για τις οφειλές προς τους αθλητές.

Αναλυτικά:

-Αποφασίστηκε η διατήρηση του ισχύοντος νομικού καθεστώτος των ΤΑΑ με την απαραίτητη προϋπόθεση της απόκτησης ξεχωριστού ΑΦΜ για κάθε ΤΑΑ. Παράλληλα, θα εκπονηθεί μελέτη για το ενδεχόμενο μετάβασης σε καθεστώς Ανώνυμων Εταιριών, καθ' όσον το ενδεχόμενο μετάβασης σε ερασιτεχνικό καθεστώς απερρίφθη ομόφωνα.

-Συζητήθηκαν διάφορα συστήματα για την αδειοδότηση, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αποφασίστηκε να αποσταλούν όλες οι προτάσεις στα ΤΑΑ-μέλη της ΕΣΑΠ από το νομικό τμήμα της Ένωσης και στο επόμενο ΔΣ, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα.

-Συζητήθηκε η πιθανότητα δημιουργίας κλειστού πρωταθλήματος, με σκοπό την προσαρμογή των προϋπολογισμών στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και, παράλληλα, την εξυγίανση των ΤΑΑ, σε σχέση με τις οφειλές που έχουν προς προπονητές και αθλητές.

-Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις διακανονισμού των παλιών οφειλών των ΤΑΑ προς αθλητές, με την εγγύηση της ΕΣΑΠ. Το τελικό μοντέλο που θα προταθεί στον ΠΑΣΑΠ θα αποφασιστεί στο επόμενο ΔΣ.

-Συγκροτήθηκε Επιτροπή για την έναρξη συνομιλιών, μεταξύ των φορέων του αμειβόμενου βόλεϊ, η οποία απαρτίζεται από τον πρόεδρο Παντελή Ταρνατόρο, τον ταμία Θόδωρο Δεληγιαννάκη και τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργο Λεονταρίτη.

-Έγινε ο αγωνιστικός απολογισμός της περιόδου 2011-0212 με την παρουσίαση αναλυτικών και συγκριτικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: