Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Εισιτήριο» για Αδελαΐδα και Μπουνιοντκόρ!

Στους «8» του AFC Champions League προκρίθηκαν η Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ και η Μπουνιοντκόρ κερδίζουν μονούς αγώνες για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.
Για τους Αυστραλούς «ήρωας» ήταν ο Γιουτζίν Γκαλέκοβιτς, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» απέναντι στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε από τον Τζον Μακ Κέιν στο 41ο λεπτό και η Αδελαΐδα πήρε την πρόκριση, αν και δέχθηκε αρκετή πίεση από τους φιλοξενούμενους. Σαν αλλαγή πέρασε στο ματς ο Έβαν Κωστόπουλος στο 82ο λεπτό. Ο 25χρονος ελληνικής καταγωγής επιθετικός βοήθησε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά τους νικητές.
Από την πλευρά της, η Μπουνιοντκόρ, μοναδική «ζωντανή» ομάδα από το Ουζμπεκιστάν, κέρδισε με 1-0 στη Νότια Κορέα την Σέογκναμ Ιλίουα. Οι φιναλίστ του 2010 δέχθηκαν πέναλτι από τον Χαϊρουλά Καρίμοφ, διεθνής Ουζμπέκος αμυντικός. Σημειώνουμε πως η Μπουνιοντκόρ πίεσε ασφυκτικά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και απλά αμύνθηκε στο υπολειπόμενο διάστημα της αναμέτρησης.
Θυμίζουμε πως οι Αλ Αχλί, Αλ Ιτιχάντ και Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία έχουν ήδη προκριθεί. Επίσης η Σεπαχάν από το Ιράν έχει κλείσει «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ασίας.

Σήμερα (30/05) ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των «16» με δύο ακόμα μονούς αγώνες:
Ουλσάν Χιουντάι (Νότια Κορέα)-Κασίουα Ρεϊσόλ (Ιαπωνία)
Γκουάνζου Εβεργκράντε (Κίνα)-Τόκιο (Ιαπωνία) 










πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: