Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Euro 2012: Με το… γούρι της η Ισπανία!!

Όπως και στην προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έτσι και τώρα, η Ισπανία δίνει φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Νότιο Κορέα.
Η προετοιμασία της Εθνικής Ισπανίας συνεχίζεται στην Ελβετία και «κλείνει» με τη φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Νότιο Κορέα στη Βέρνη. Πριν από το συγκεκριμένο φιλικό οι «φούριας ρόχας» αντιμετώπισαν τη Σερβία, της οποίας επικράτησαν με τέρματα των Αντριάν Λόπεζ και Καθόρλα, με τον πρώτο να κόβεται από την τελική αποστολή για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές, φαίνεται πως έχουν για γούρι μία φιλική αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα πριν από τη διεξαγωγή μεγάλης διοργάνωσης, καθώς πριν από την έναρξη του Μουντιάλ του 2010, όπου η Ισπανία αναδείχθηκε νικήτρια, είχε αναμετρηθεί με τη συγκεκριμένη αντίπαλο, έχοντας επικρατήσει 1-0 με τέρμα του Χέσους Νάβας.
Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την τελική 23αδα που θα εκπροσωπήσει την ομάδα στα τελικά της διοργάνωσης. Σε αυτή, επέλεξε αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο, ενώ για ακόμα μια φορά στηρίχτηκε ο Φερνάντο Τόρες ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει και βασικός στην αναμέτρηση.
Με τον Κάρλες Πουγιόλ να είναι εκτός λόγω τραυματισμού, οι Σέρχιο Ράμος και Ζεράρ Πικέ αναμένεται να βρεθούν στο κέντρο της άμυνας, με τον Ζόρντι Άλμπα να βρίσκεται στα άκρα αυτής.
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δεν είναι διαθέσιμος, καθώς τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα μείνει εκτός για κάποιο διάστημα με τη συμμετοχή του για την πρεμιέρα του Euro 2012 να είναι αμφίβολη.
Σε ότι αφορά τους Κορεάτες το κλίμα έχει ηλεκτριστεί. Αφορμή ήταν η άρνηση του επιθετικού της Άρσεναλ, Παρκ Τσου Γιούνγκ να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Συγκεκριμένα ο 25χρονος είναι επίσημα κάτοικος Μονακό και δεν είναι αναγκασμένος να πάει στον στρατό, καθώς η θητεία του είναι προαιρετική. Το γεγονός όμως ότι αρνήθηκε να παρουσιαστεί στη χώρα του, ενόχλησε αρκετά τους ανθρώπους της ομοσπονδίας οι οποίοι τον απέκλεισαν από το φιλικό.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα, Τόρες.
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Σουνγκ Ριόνγκ, Χιό Γιν, Γιούνγκ Σου, Ταέ Γουί, Γιόνγκ Χίουνγκ, Σουνγκ Γουένγκ, Για Τσεόλ, Κέουν Χο, Γιούνγκ Γου, Γεούνγκ Μιν, Ντονγκ Βον.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: