Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Να αποδείξουν πως είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου»

«Να αποδείξουν πως είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου»
Τους στόχους της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έθεσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Τσάνας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως κύριο μέλημα είναι να αποδείξουν οι ίδιοι πως είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και από εκεί και πέρα να προκριθούν στην εξάδα της διοργάνωση που θα τους εξασφαλίσει εισιτήριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.

Αναλυτικά όσα είπε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας ο Κώστας Τσάνας:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η ομάδα μπορεί να έχει μικρούς σε ηλικία παίκτες αλλά είναι πολύ ώριμοι. Αυτά τα παιδιά χρησιμοποιούν το μυαλό τους στο γήπεδο και επειδή έχουν αρκετές παραστάσεις από τις συμμετοχές τους στο φετινό πρωτάθλημα και παίζουν αρκετά καλά. Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες.

Είναι γεγονός πως στην αρχή της χρονιάς αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων ήταν στις ομάδες τους αλλά χωρίς προοπτική γιατί όπως συνήθως υπήρχε μία προτίμηση στους ξένους. Όσο περνούσε η σεζόν όμως όλο και έπαιρναν συμμετοχές τα παιδιά. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί θα αδικήσω κάποιους. Κακά τα ψέμματα μαζευόμαστε λίγες φορές τον χρόνο και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουμε κάπως αλλιώς με την Εθνική. Σημαντικότερος παράγοντας είναι τι κάνουν τα ίδια τα παιδιά στις ομάδες τους.

Τις αδυναμίες που έχουν τα παιδιά τις δουλεύουν κυρίως με τις ομάδες τους. Εκεί βέβαια υπάρχει πίεση του αποτελέσματος και για αυτόν τον λόγο δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής ή δεν δουλεύονται σωστά. Υπήρξαν δυσκολίες γιατί είχαμε αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές φέτος και δεν υπήρχε χρόνος να μαζευόμαστε τακτικά. Όμως έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν το ταλέντο και αν τους δώσουμε εμείς την δυνατότητα, θα την εκμεταλλευτούν.

Με τη βοήθεια του Φερνάντο Σάντος έχει ήδη δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων από τις μικρές ηλικίες. Παρακολουθούμε όλους τους αγώνες και έχουμε τα στοιχεία για όλα τα παιδιά. Έτσι δύσκολα θα ξεφεύγουν τα ταλέντα. Βέβαια το θέμα είναι να πηγαίνουν σε ομάδες που έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν. Αν ένα παιδί μάθει και κουβαλάει κάτι λάθος τότε είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξει.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού στις Εθνικές και σκοπός είναι να υπάρχει η βασική φιλοσοφία και τακτική από το ένα σκαλοπάτι στο άλλο.

Πρέπει να μείνουμε το ίδιο σοβαροί. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να δείξουμε όσο καλύτεροι γίνεται και να αποδείξουν οι παίκτες πως κυριολεκτικά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέπουμε την Ισπανία που φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να δουλεύουν σωστά από τις μικρές ηλικίες, να κερδίζουν τίτλους. Εμείς έχουμε στόχο την εξάδα που δίνει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στην Τουρκία το 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: