Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τα “κλειδιά” στον Δώνη!!

Αίσιο τέλος είχαν τελικά οι συζητήσεις μεταξύ του Ζήση Βρύζα και του Γιώργου Δώνη, σε ότι αφορά φυσικά το ενδεχόμενο ο Έλληνας τεχνικός να είναι το νέο “αφεντικό” στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο 43χρονος προπονητής απάντησε καταφατικά χθες το πρωί στον πρόεδρο του Δικεφάλου και έτσι “έκλεισε” το θέμα που άνοιξε την Παρασκευή με το “διαζύγιο” του ΠΑΟΚ με τον Λάσλο Μπόλονι, εντός του χρονικού διαστήματος που επιθυμούσε ο Βρύζας γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια για χαμένο χρόνο. Σε επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες το βράδυ της Δευτέρας ουσιαστικά συμφώνησαν σε όλα και ο Δώνης οριστικοποίησε χθες από την πλευρά του την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του Δικεφάλου, εξέλιξη που σαφώς ικανοποίησε τον Ζήση Βρύζα από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Ατρόμητου αποτελούσε την πρώτη επιλογή του, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το “Μ” από τις 21 Μαΐου.

Αναφορικά δε με το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού, αυτό θα είναι διετές και θα προβλέπει τις μισές σχεδόν απολαβές σε σχέση με αυτές του Μπόλονι, με το μόνο που απομένει για το ξεκίνημα της εποχής Δώνη στον ΠΑΟΚ να είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ. Υπό άλλες συνθήκες αυτό θα γινόταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αλλά το ότι ακόμα δεν είχε λυθεί το συμβόλαιο με τον Μπόλονι λειτούργησε όπως ήταν λογικό απαγορευτικά προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που αναμένεται όμως να γίνει σήμερα. Εντός της ημέρας επίσης θα οριστικοποιηθεί το πότε ο Γιώργος Δώνης θα “ανηφορίσει” στη Θεσσαλονίκη αλλά και το πότε θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του, κάτι που δεν αποκλείεται να συνδυαστεί και με την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου. Αναφορικά δε με τους συνεργάτες του Έλληνα τεχνικού, αυτοί θα είναι οι Μάκης Αγγελίνας, Μίοντραγκ Μένταν και Γρηγόρης Γεωργίτσας, με τους δύο πρώτους να είναι οι άμεσοι συνεργάτες του και ο τελευταίος γυμναστής, με τους οποίους συνεργάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια στον Ατρόμητο, αλλά και σε Λάρισα, ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια.

“Πρέσινγκ” από Παναθηναϊκό μέχρι την ύστατη ώρα

Μέχρι την τελευταία στιγμή πάντως, έως ότου δηλαδή ο Γιώργος Δώνης ενημερώσει τον Ζήση Βρύζα πως αποδέχεται την πρόταση του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αποσπάσει το “ναι” του 43χρονου προπονητή. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Δημήτρης Γόντικας, εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου να δελεάσει τον Δώνη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των “πράσινων” αλλά οι προσπάθειές του δεν είχαν τελικά αποτέλεσμα, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ – πλέον- να τον ενημερώνει χθες το μεσημέρι πως συμφώνησε σε όλα με τον Ζήση Βρύζα, ορμώμενος κυρίως από το πλάνο που του παρουσίασε ο πρόεδρος του Δικεφάλου, αλλά και την διοικητική και οικονομική αστάθεια που επικρατεί στο “τριφύλλι”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: