Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ζουέλα: «Δώνης, ο καλύτερος προπονητής»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Φραντζίσκο Ζουέλα ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη και σκιαγράφησε το προφίλ του Έλληνα τεχνικού.

Για τις πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Δώνη να συνεχίζει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Πράγματι ακούγεται τις τελευταίες ημέρες έντονα ότι ο Δώνης πηγαίνει στον ΠΑΟΚ. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε όποια ομάδα και εάν πάει. Ο Δώνης είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Καλύτερος και τους Έλληνες και τους ξένους που εργάζονταν τη χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα. Στον Ατρόμητο έκανε πολύ καλά πράγματα, με μικρό μπάτζετ. Έκανε σπουδαία δουλειά και πετύχαμε πολλά πράγματα τη χρονιά που πέρασε».

Για το προφίλ του Γιώργου Δώνη: «Είναι ένας προπονητής που ξέρει να αφήνει τον παίκτη ελεύθερο. Είναι ένας προπονητής που καταφέρνει να παίρνει από τους παίκτες αυτό που θέλει. Έκανε πολύ καλή δουλειά στη Λάρισα αλλά και στον Ατρόμητο. Δυστυχώς δεν κατάφερε να το κάνει στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ τώρα είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Έχει πολύ κόσμο και η πίεση είναι μεγάλη. Δεν ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά ο Δώνης είναι ένας προπονητής που αρέσκεται και ξέρει να κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια. Αρκεί η διοίκηση και οι παίκτες να τον σέβονται».

Για τον τρόπο που δουλεύει ο Δώνης: «Είναι ένα διαφορετικός προπονητής σε σύγκριση με αυτούς που έχω δουλέψει στην Ελλάδα. Είναι ένας προπονητής που δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον αντίπαλο. Δουλεύει πρώτα την ομάδα του και μετά ασχολείται με τον αντίπαλο. Δεν φοβάται τον αντίπαλο, όποιος και εάν είναι αυτός. Κοιτούσε πρώτα την ομάδα του. Ο Ατρόμητος έπαιζε καλά και μέσα και έξω από το Περιστέρι».

Για το πως βλέπει την ενδεχόμενη συνεργασία του Δώνη με τον ΠΑΟΚ: «Αυτή τη στιγμή δεν κρύβεται τίποτα στην Ελλάδα. Το οικονομικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο. Άρα παίζει μεγάλο ρόλο το πως να φτιάξεις τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται στην ομάδα. Οι Έλληνες όπως για παράδειγμα ο Φωτάκης, ο Σαλπιγγίδης, νιώθουν τις δυσκολίες που περνάει η χώρα, ενώ αντίθετα οι ξένοι είναι πιο δύσκολο να αντιληφθούν τις οικονομικές δυσκολίες».

Για το τι θέλει να ευχηθεί στον Δώνη: «Να έχει καλή επιτυχία. Να καταφέρει έναν τίτλο με μία μεγάλη ομάδα. Του λείπει ένας τίτλος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ με τον Δώνη στο τιμόνι μπορεί να κάνει μεγάλη ομάδα και να κάνει την έκπληξη».

Για το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν από τον Ατρόμητο να ακολουθήσουν τον Δώνη στον ΠΑΟΚ: «Ίσως ο Φυτανίδης που η οικογένεια του είναι στη Θεσσαλονίκη, ο Μπρίτο που είναι η γυναίκα του από εκεί, και ίσως και ο Νάστος που είναι από τη Θεσσαλονίκη». 
 
πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: