Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σταυρόπουλος: «Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Στον ΠΑΟΚ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου», Νίκος Σταυρόπουλος.
Ο τελευταίος μίλησε στην εφημερίδα «Goal» και κατέθεσε τις απόψεις του για τον «Δικέφαλο» της επόμενης σεζόν: «Ο σεβασμός είναι κάτι που το κερδίζεις. Με ενοχλεί όταν βλέπω πως ο ΠΑΟΚ δεν απολαμβάνει σεβασμού κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με την ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αγαπάει το μπάσκετ, δυστυχώς ο ίδιος ο ΠΑΟΚ σταδιακά έδιωξε τον κόσμο από το γήπεδο. Χρειάζεται αγώνας για να πείσεις και δική μου γνώμη είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να στοχεύσουμε και σε ένα διαφορετικό κοινό κι όχι μόνον στο οπαδικό.
Αυτό πώς θα γίνει; Με δουλειά με μια σειρά από προωθητικές ενέργειες. Σε αυτά εντάσσονται όλα αυτά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Οι εκδηλώσεις με τις ακαδημίες μας, τα «3 on 3», οι ημερίδες εκμάθησης μπάσκετ. Όλα αυτά είναι ένα άνοιγμα στην κοινωνία. Η αντρική μας ομάδα φέτος δεν τα κατάφερε, βγήκε «νοκ άουτ» από τον Απρίλιο. Τι πρέπει να γίνει; Να μπει λουκέτο στο γήπεδο και να ανοίξει ξανά Αύγουστο; Δεν θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο αυτό το πανέμορφο γήπεδο, να του δώσουμε ζωή και τους θεωρητικά νεκρούς μήνες;».
Για την περσινή σεζόν είπε: «Ναι, με στενοχώρησε αυτή η πορεία. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες στη διάρκεια της σεζόν και ήρθαν κάποιοι άλλοι με βασικό κριτήριο επιλογής το οικονομικό. Κάποιοι από τους ξένους που ήρθαν δεν ήταν έτοιμοι. Κακά τα ψέματα, ανακατεύτηκε η ομάδα. Αν έμενε ίδια μέχρι το τέλος, θα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για όλα. Δεν μπορώ να διανοηθώ επαγγελματίες παίκτες να μην προσπαθούν. Το είπα και στα αποδυτήρια σε κάποιους. «Η ομάδα μπορεί να μη δείχνει συνέπεια, εσείς όμως πρέπει να είστε συνεπείς με τους εαυτούς σας όταν μπαίνετε στο παρκέ». Την αδιαφορία δεν τη συγχωρώ.
Έκλεισε ένας κύκλος και καλούμαστε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Η δουλειά μας είναι δύσκολη, τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολα και καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλοι. Έχουν αλλάξει και τα δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν. Δεν υπάρχει ας πούμε η δυνατότητα να αγνοήσεις οφειλές προς το Δημόσιο, απαιτείται απόλυτη συνέπεια».
Πρόσθεσε πως: «Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει Έλληνες , νέα παιδιά, ενδεχομένως να εξετάσουμε και κάποιους Αμερικανούς ρούκι τους οποίους θα μπολιάσουμε και με έμπειρους παίκτες. Χρειάζεται το φρέσκο αίμα, η ζωντάνια, όμως χρειάζεται και η πείρα γιατί, αν δεν την έχεις, θα σου κοστίσει. Ένα κράμα νέων και έμπειρων είναι ο σωστός συνδυασμός.
Τον Ντικούδη για να τον κρατήσεις πρέπει να του δώσεις ένα περιβάλλον. Πέρυσι όταν πήγαμε να τον συναντήσουμε με τον Τέλη τον Ζουρνατζίδη αυτό του είπαμε. «Έλα να παίξεις να το ευχαριστηθείς». Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε, είναι πιθανόν να έχει παράπονα. Το σίγουρο είναι ότι σεβάστηκε τον ΠΑΟΚ, έμεινε μέχρι τέλους, ξέρω ότι απέρριψε προτάσεις από το εξωτερικό».
Όσο για τον Μαρκόπουλο: «Έχω επαναλάβει πως ο ερχομός του Σούλη ήταν δική μου εισήγηση. Εισήγησή μου επίσης προς τον Πρέλεβιτς ήταν να παραμείνει και να συνεχίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: