Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κατάργηση του οφσάιντ σκέφτεται ο Μπλάτερ


Ποδόσφαιρο χωρίς οφσάιντ, φαγητό χωρίς αλάτι; Ισως... Ο Γιόζεφ Μπλάτερ πάντως φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά ή μάλλον η κατάστασή του φαίνεται να είναι σοβαρή καθώς ρώτησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας χόκεϊ για προχωρήσει σε μια κίνηση που θα κάνει τον βασιλιά των σπορ καλύτερο.

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Τα χρόνια περνούν και αφού η θητεία του Μπλάτερ ολοκληρώνεται, ο άνθρωπος είπα να κάνει κάτι για το οποίο (σίγουρα) θα περάσει στην ιστορία. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σκέφτηκε ότι το άθλημα θα γίνει πιο συναρπαστικό χωρίς οφσάιντ και για αυτό τον λόγο ζήτησε τη συμβουλή του προέδρου του χόκεϊ, Λεάντρο Νέγκρε, αφού σε αυτούς το οφσάιντ έχει πάψει να υπάρχει από το 1998.

Λύση Νο2. Ο Μπλάτερ σκέφτηκε να κάνει κάτι προς όφελος των γυναικών, οι οποίες (αποδεδειγμένα) μέσα στο πέρασμα των αιώνων αδυνατούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το οφσάιντ. Το καταργούμε λοιπόν και όλα κομπλέ. Αν και φαντάζει αδύνατον σε όλους τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς να υπάρξει μπάλα χωρίς οφσάιντ, ο πρόεδρος της FIFA πραγματικά ψάχτηκε για το θέμα, αφού ο Νέγκρε με δηλώσεις του Sky Sports αποκάλυψε ότι «ο Μπλάτερ μου μίλησε ανεπίσημα και μου έκανε ερωτήσεις για το κατά πόσο ήταν επιτυχημένο το πλάνο μας κι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πως το είχαμε εφαρμόσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: