Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

«Πρώτα να κερδίσουμε, μετά το +3″

«Πρώτα να κερδίσουμε, μετά το +3″

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει ότι η νίκη είναι ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα του Άρη στον σημερινό αγώνα με την Μπανταλόνα και αυτό έχει στο μυαλό του, όχι την διαφορά των τριών πόντων, η οποία θα δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Γιατί ξέρει ότι η νίκη θα τους κρατήσει σίγουρα… ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup.
Ο προπονητής του Άρη υπογράμμισε αρχικά ότι: «Πρώτα από όλα θα πρέπει να κερδίσουμε την Μπανταλόνα, αυτό είναι το βασικό. Kερδίζοντας αυτό το παιχνίδι θα λάβουμε υπόψη και τη διαφορά των τριών πόντων ώστε να καλύψουμε την διαφορά από το πρώτο παιχνίδι που θα έχει την δική του σημασία. Αλλά σκεφτόμαστε πρώτα την νίκη» ενώ αναλύοντας την Μπανταλόνα και τι πρέπει να κάνει η ομάδα του στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός υπογράμμισε: «Η Μπανταλόνα είναι μία γρήγορη ομάδα, όπως σχεδόν όλες οι ισπανικές ομάδες. Θα πρέπει εμείς να προσέξουμε σε μεγάλο βαθμό τις επιστροφές μας και την άμυνα μας στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων. Θα πρέπει να σταματήσουμε τα τρίποντά τους με την άμυνα μας στα περιφερειακά του σουτ να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι τους. Στην επίθεση θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις και τις ευκαιρίες για να πετύχουμε εύκολα καλάθια και να έχουμε ορισμένες εύκολες καταστάσεις για να σκοράρουμε. Θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα όπως με την Άλμπα. Να διεκδικήσουμε επιθετικά ριμπάουντ αλλά και αν είναι να εκμεταλλευτούμε τις ατομικές μας δυνατότητες» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν είπα ότι θα τρέξουμε όπως η Μπανταλόνα. Απλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για να τρέξουμε σε κάποιες φάσεις και να έχουμε εύκολα καλάθια».
Η κουβέντα πήγε και στην ήττα από τα Τρίκαλα με τον προπονητή του Άρη να κάνει λόγο για την αστοχία που ήταν το σημείο που έκρινε τον αγώνα: «Όταν παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα και συνεχόμενα δεν έχεις το δικαίωμα ούτε να χαρείς πολύ αλλά ούτε να βάλεις το κεφάλι κάτω. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς. Ήταν άσχημο που χάσαμε αλλά έμεινα ευχαριστημένος που παίξαμε καλά. Δυστυχώς δεν βάλαμε τα σουτ και ήταν αρκετά τα ελεύθερα που δημιουργήσαμε. Ήταν κακή τύχη, ψυχολογία, σημασία έχει ότι δεν θα βάλαμε για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».
Όσον αφορά την άμυνα είπε: «Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα δεχθήκαμε 44 πόντους κάτι που δεν είναι κακό σε αντίθεση με τους πόντους που δεχθήκαμε στην συνέχεια και οι οποίοι μας πλήγωσαν. Γιατί στην τέταρτη περίοδο δεχθήκαμε 29 πόντους και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Αλλά πιστεύω και πάλι ότι αν βάζαμε τα σουτ θα είχαμε κερδίσει» ενώ για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε ο Άντριου Μπετς, είπε: «Παίξαμε με τον Μπετς και πήραμε διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε συνέχεια στον Μπετς, ο οποίος μοίραζε πάσες στους περιφερειακούς συμπαίκτες του. Δεν μπήκαν τα σουτ και έτσι δεν ήρθε και η νίκη, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τον Μπετς αλλά τα σουτ μας πλήγωσαν».
* Στην προπόνηση βρέθηκε ο Άντριου Κένεντι με τον οποίο συνεργάστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στην Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν.
Ζεσταίνεται ο κόσμος
Η ήττα από τα Τρίκαλα ομολογουμένως πίκρανε τον κόσμο του Άρη που όμως έχει κατανοήσει την κρισιμότητα του αγώνα και τα μηνύματα από την χθεσινή ημέρα είναι θετικά. Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι του Άρη που πήγαν από τα γραφεία της ΚΑΕ και από τα υπόλοιπα σημεία πώλησης για να αγοράσουν ένα εισιτήριο και σίγουρα σήμερα η ζήτηση θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οι παράγοντες της ομάδας περιμένουν ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο, μιας και πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: