Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Καπετάνος: "Ο Θεός βλέπει και δεν αδικεί κανέναν"

http://www.contra.gr/images/m/kapetanios_m.jpgΜε αφορμή την κλήση του στην Εθνική Ανδρών για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Παντελής Καπετάνος μίλησε στον "Αθήνα 9,84" για όλους και για όλα.

Ο επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου που σκοράρει κατά ριπάς φέτος, αναφέρθηκε στην Εθνική και το Μουντιάλ, τους αμφισβητίες του και τις ελληνικές ομάδες που τον έχουν αδικήσει, τις προτάσεις από το Κατάρ και τον ιδιοκτήτη της Στεάουα και φυσικά το ελληνικό πρωτάθλημα και την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

-Για το φιλικό της Εθνικής με τη Σενεγάλη:
"Είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και αυτό τον αγώνα, ανεξάρτητα αν είναι φιλικός".

-Για την κλήση του στην Εθνική:
"Αυτή τη στιγμή, τελειώνοντας τον πρώτο γύρο, ήμουν πολύ καλά αγωνιστικά και πέτυχα αρκετά γκολ. Γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν, πιστεύω ότι η κλήση μου στην Εθνική ήρθε την κατάλληλη στιγμή".

-Για το αν αποτελεί απάντηση στους αμφισβητίες του:
"Εγώ πέρασα πολλά με τραυματισμούς, αλλά αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Στην παρούσα φάση είμαι καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος και είναι μεγάλη μου τιμή η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά, για να μπορέσω να μείνω".

-Για τους παίκτες της Εθνικής που παίζουν στην ίδια θέση:
"Δεν με απασχολεί. Αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Ο ανταγωνισμός μπορεί σίγουρα να σε κάνει πολύ καλύτερο. Για την Εθνική αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο, διότι όσο περισσότερες λύσεις έχει τόσο το καλύτερο".

-Για τους στόχους της Εθνικής στο Μουντιάλ:
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Εθνική θα βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα, είναι ένα τουρνουά με τις καλύτερες ομάδες. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει εκεί χωρίς άγχος και αν παίξει το παιχνίδι που ξέρει θα μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι στα δύσκολα παιχνίδια μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι σε όλες τις ομάδες".

-Για μελλοντική επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα:
"Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ καλά εδώ πέρα. Ας συνεχίσω να είμαι καλά και, πάνω από όλα, να είμαι υγιής και βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή η επιστροφή δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου, αλλά αργότερα θα ήθελα να γυρίσω και να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Τώρα, σε ποια ελληνική ομάδα, σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω".

-Για το αν αισθάνθηκε αδικημένος από τους ελληνικούς συλλόγους, όταν άκουσε τον Γκεόργκι Χάτζι να του πλέκει το εγκώμιο:
"Όχι, δεν ένοιωσα αδικημένος. Είναι όμως αναμφισβήτητα πάρα πολύ καλό να μιλάει για σένα, με αυτό τον τρόπο, ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Και ας μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν αγίασε στον τόπο του. Είμαι πολύ χαρούμενος με τις δηλώσεις ενός τόσο μεγάλου παίκτη, αλλά από εκεί και πέρα δεν σταματάω, θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω ακόμα καλύτερος".

-Για το εάν θέλει να πάρει ρεβάνς από κάποια ελληνική ομάδα που δεν του έδωσε ευκαιρίες:
"Δεν έχω καμία πικρία, από καμία ομάδα. Αυτή τη στιγμή και ο αδελφός μου πηγαίνει καλά εκεί που βρίσκεται, κι εγώ πηγαίνω επίσης καλά. Κοιτάμε και οι δύο να δουλεύουμε όσο γίνεται πιο πολύ και πιστεύω ότι ο Θεός βλέπει και δεν αδικεί κανέναν".

-Για το αν είχε πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ από συλλόγους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ:
"Αυτό βγήκε και το είπε ο πρόεδρος της ομάδας. Βγήκε και το είπε ζωντανά στην τηλεόραση. Είναι σίγουρα αλήθεια, για να το λέει. Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ούτε ενδιαφέρθηκα να μάθω από πού είναι η πρόταση. Εμένα, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να ξεκινήσω προετοιμασία με την ομάδα μου και να είμαι εκατό τοις εκατό συγκεντρωμένος σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να έχει, και να ακούγεται ότι έχει αρκετές προτάσεις, αλλά από εκεί και πέρα δεν με ενδιέφερε το θέμα τη συγκεκριμένη στιγμή, διότι ξεκινούσαμε με την ομάδα προετοιμασία και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά που γινόταν εκείνη την περίοδο".

-Για τις ιδιορρυθμίες του ιδιοκτήτη της Στεάουα, Τζίτζι Μπεγκάλι:
"Ο κύριος Μπεγκάλι δεν έρχεται πολύ στην ομάδα. Είναι ο ιδιοκτήτης, ο μεγαλομέτοχος. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και θέλει να πηγαίνει καλά. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω γι' αυτόν".

-Για το ποιος θα κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα:
"Από ό,τι βλέπω, το φετινό πρωτάθλημα είναι λίγο πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα χρόνια. Τρεις είναι οι ομάδες που πηγαίνουν φέτος για τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, αλλά όλα είναι ανοιχτά και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ολυμπιακό. Όποιος έχει την τύχη με το μέρος του και είναι πιο συγκεντρωμένος, αυτός θα κόψει πρώτος το νήμα και θα πάρει το πρωτάθλημα".

-Για την ΑΕΚ:
"Η ΑΕΚ πέρασε πάρα πολλά αυτή τη χρονιά. Πιστεύω ότι ήταν από τις χειρότερες χρονιές της, με πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχει καλό ρόστερ και καλό προπονητή, αλλά πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Αν δεν τα ξεπεράσει, θα είναι δύσκολη γι' αυτήν η συνέχεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: