Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδη μιας απολαυστικής πορείας!!

Μπορεί το φινάλε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να άφησε πικρή γεύση στους "ερυθρόλευκους" με τον τρόπο με τον οποίο τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση στους "16" λόγω Ντόρτμουντ, όμως τα κέρδη από τη φετινή πορεία είναι πολλά και μεγάλα.
Κέρδη μιας απολαυστικής πορείας
Ο Ολυμπιακός έχοντας μια απολαυστική απέρναντι σε ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Ντόρτμουντ και η Μαρσέιγ, έζησε το όνειρο κοιτώντας κατάματα τους μεγάλους αντιπάλος του.
Τα κέρδη των πρωταθλητών, που θα έχουν την ευκαιρία στο Γιουρόπα Λιγκ να τα εκμεταλλευτούν.
1. Παρακαταθήκη της συνολικής του παρουσίας. Ο Ολυμπιακός σε έναν δύσκολο όμιλο κατάφερε όχι απλά να σταθεί καλά στους αγώνες, αλλά να έχει μια ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία και να δείξει πως στόχος του δεν ήταν το «ταμπούρι» και το «κλέψιμο» των αγώνων, αλλά να παίξει την μπάλα του και να διεκδικήσει στα ίσα τη νίκη. Οπου κι αν έπαιξαν οι Πειραιώτες κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τους μεγάλους τους αντιπάλους και να πάρουν σπουδαίες νίκες. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον με αρχή το Γιουρόπα Λιγκ.
2. Ψυχολογία νικητή. Ο Ολυμπιακός, όλα τα χρόνια που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε τη διάθεση να παίξει μπάλα, όμως λίγες φορές κατάφερε να το κάνει σωστά και οργανωμένα. Φέτος ο Βαλβέρδε έφτιαξε μια ομάδα που είτε έπαιζε πλήρης είτε με πολλές απουσίες είχε ένα συνεπές πλάνο και το εφάρμοζε με ευλάβεια. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ομάδα με ψυχολογία νικητή σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχει απέναντί του.
3. Η δικαίωση του Βαλβέρδε. Για τον Ισπανό τεχνικό το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν κάτι καινούργιο, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αυτήν την διοργάνωση. Βεβαίως η πείρα του από ευρωπαϊκές διιοργανώσεις δεν ήταν μεγάλη, όμως και μόνο το γεγονός ότι έχει ήδη βρεθεί σε τελικό ΟΥΕΦΑ με την Εσπανιόλ τα λέει όλα. Ο Ισπανός δικαιώθηκε για το μεγάλο ρίσκο που πήρε να παίξει στα ίσα κερδίζοντας πολλά και ο ίδιος για την καριέρα του.
4. Η αναγνώριση. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχει αναγκάσει και τους τρεις αντίπαλους προπονητές να σου απονέμουν τα εύσημα, με αποκορύφωμα τον Αρσέν Βενγκέρ και τις δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό και για το ότι άξιζε αυτός την πρόκριση στους «16». Ο Κλοπ δεν είχε κρύψει πως φοβήθηκε τον Ολυμπιακό, ενώ και ο Ντεσάν είχε μιλήσει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την αναγνώριση με τις εμφανίσεις του και ανάγκασε πολλά ευρωπαικά ΜΜΕ να μιλήσουν με θαυμασμό για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
5. Τα οφέλη των παικτών. Για τους «ερυθρόλευκους» τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Οι περισσότεροι παίκτες του φετινού Ολυμπιακού δεν είχαν μέχρι τώρα ζήσει στην καριέρα τους τη γοητεία του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος όχι μόνο κατάφεραν να το ζήσουν, αλλά και να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε υψηλότατο επίπεδο. Οχι μόνο αυτοί που αρχικά ήταν πλάνα του Βαλβέρδε ως βασικοί, αλλά και παίκτες που βγήκαν στην πορεία όπως ο Μανιάτης, που «έλαμψε» στα ματς με Μαρσέιγ και Αρσεναλ.
6. Η αποθέωση του κόσμου. Εχει χορτάσει από τίτλους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θέλει και άλλους. Αυτό όμως που αναζητά πλέον είναι η καλή μπάλα και αυτό το είδε στο τοπ επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ακόμη και χθες που έφυγε απο το γήπεδο μετά τον θρίαμβο με την Αρσεναλ στενοχωρήμενος, ήταν «φουσκωμένος» από περηφάνια για την μπάλα που έπαιξε και την παρουσία του απέναντι σε μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού στερεώματος. Και έπεται και συνέχεια...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: