Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο Νίκολας και τα... τρύπια ρούχα του Αρμάνι!!

«Καλή ομάδα θα έχουν φέτος» έλεγαν οι περισσότεροι φίλοι του μπάσκετ. «Αν δεν πάει φέτος φάιναλ φορ, δεν θα πάει ποτέ» ισχυρίζονταν μερικοί άλλοι και συμπλήρωναν: «Με Φώτση, Μπουρούση, Ντρου και Γκαλινάρι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα».
Ο Νίκολας και τα... τρύπια ρούχα του Αρμάνι
Λίγο πολύ αυτά ήταν (μερικά από) τα σχόλια για την ανανεωμένη (φέτος) ομάδα του Μιλάνου.
Με τόσες κινήσεις που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, έδειχνε ικανή για την υπέρβαση και πρόβαρε ως ένας από τα φαβορί για να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί τον επόμενο Μάιο (11-13/5) στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν όμως; Σύμφωνα με τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας, όχι! Πριν από ενάμιση μήνα περίπου, ο Ντρου Νίκολας είχε ερωτηθεί για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για το φάιναλ φορ.
Ε, μέσα σε αυτές δεν συμπεριέλαβε την Αρμάνι Μιλάνο στην οποία και αγωνιζόταν, ενώ είχε... γυρίσει την πλάτη και στην πρώην ομάδα του τον Παναθηναϊκό. Για το δεύτερο ίσως και να είχε τα δικά του παράπονα. Οπότε το αφήνουμε ασχολίαστο. Για το πρώτο όμως; Μήπως ήξερε κάτι; Μήπως έβλεπε τι (δεν) γινόταν στις προπονήσεις; Μήπως είχε προλάβει να βάλει ταβάνι στις δυνατότητες της ομάδας του; Ή μήπως ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια των αντιπάλων;
Βάση των αποτελεσμάτων και των όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού γνώριζε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της Αρμάνι. Αν και τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά το περασμένο καλοκαίρι, έφτασε στο σημείο να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο! Κι όλα αυτά; Έχοντας αποκτήσει τους καλύτερους ψηλούς της Ελλάδας (τους Φώτση και Μπουρούση), τον Νίκολας ο οποίος αποτελούσε εγγύηση έξω από τα 6.75μ. τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, τον Χέρστον που ήταν «λίρα εκατό» στη Σιένα και... δήμιος του Ολυμπιακού στους περσινούς προημιτελικούς της διοργάνωσης, τον Κουκ ο οποίος είναι από τους καλύτερους οργανωτές, όπως και τον Ντανίλο Γκαλινάρι, έναν παίκτη που μετρούσε 13,8 πόντους και 5,4 ριμπάουντ στην τριετή θητεία του στο ΝΒΑ με τις φανέλες της Νέας Υόρκης και του Ντένβερ.
Μέσα σε όλα αυτά να συμπεριλάβουμε και τον προπονητή των (εθνικών) επιτυχιών! Ο Σέρτζιο Σκαριόλο βρέθηκε στον πάγκο της Ολίμπια Μιλάνο (όπως είναι το κανονικό της όνομα) με μοναδικό σκοπό να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Όπως είχε κάνει δύο φορές ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Ισπανών. Μάταια όμως. Η παρουσία της ομάδας εντός και εκτός των συνόρων κρίνεται... αποκαρδιωτική, χωρίς την παραμικρή σταθερότητα και χωρίς το μπάσκετ που να μπορεί να ανταποκριθεί στα ονόματα του ρόστερ και στις προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη της σεζόν.
Αν και ο 77χρονος Τζόρτζιο Αρμάνι είναι από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας (αν όχι ο κορυφαίος της ανδρικής ένδυσης) ως σχεδιαστής... ομάδας, μάλλον χρειάζεται αρκετή δουλειά. Εντάξει. Μπορεί εκείνος να βάζει τα χρήματα και να μην κάνει τις (τελικές) επιλογές αλλά όπως αποδεικνύεται δεν χρειάζεται να... ράψει και πανάκριβα κοστούμια προκειμένου να δει την ομάδα του να κερδίζει. Η Αρμάνι είναι η απόδειξη ότι τα λεφτά δεν φτιάχνουν το σύνολο. Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες έριχναν σημαντικά τα μπάτζετ, ο διάσημος μόδιστρος έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη αδιαφορώντας για την παγκόσμια κρίση με γνώμονα το καλό της ομάδας του.
Και πάλι. Μετά την 8η αγωνιστικής της Ευρωλίγκας είδε μόνο δύο φορές την ομάδα του να κερδίζει, σε αντίθεση με την... γερασμένη και «φθηνή» Καντού να (ξανα)γράφει το δικό της παραμύθι στην Ευρωλίγκα. Έστω και αν βρίσκεται σε (θεωρητικά) πιο βατό όμιλο.
Η ουσία είναι ότι το φετινό πείραμα του Αρμάνι απέτυχε και θα χρειαστούν πολλά... μπαλώματα ακόμα για να δει την ομάδα εκεί που ονειρεύεται.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: