Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνική πατέντα το "1-2" ημίχρονο-τελικό!!

ΜΑ τι κάνει επιτέλους ο Μισέλ Πλατίνι; Μια εισαγγελέας σαν την Παπανδρέου δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης
Ελληνική πατέντα το "1-2" ημίχρονο-τελικό
Τι κάνουν η Ιντέλιτζεντ Σέρβις και η Ιντερπόλ; Δεν υπάρχει αστυνομία στην Ευρώπη; Δεν υπάρχουν διωκτικές αρχές; Δεν υπάρχουν κοριοί και συστήματα παρακολούθησης; Δεν υπάρχουν βαλιτσάκια; Τα έχει ισοπεδώσει όλα ο γερμανογαλλικός άξονας;
Η ανίερος συμμαχία Μέρκελ - Σαρκοζί; Μα πού πάει τέλος πάντων η Ευρώπη; Ολα τα αντέχει ο Ελληνας. Αντεξε τετρακόσα χρόνια σκλαβιάς των Τούρκων. Αντεξε τη γερμανική Κατοχή. Αντέχει εδώ και δύο χρόνια τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά. Αντέχει ακόμα και να βλέπει υπουργούς τον Αδωνι, τον Βορίδη και τον Αστέριο Ροντούλη.
Αντέχει να μαθαίνει κάθε βράδυ τις ειδήσεις από τον Μανώλη Καψή. Αντέχει να τον έχουνε ξεπατώσει στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στις αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Αντέχει την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της ανεργίας. Αντέχει να του πίνουν το αίμα στα τοκοχρεολύσια. Δεν αντέχει με τίποτα όμως το άσος ημίχρονο - διπλό τελικό στο Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ. Αυτά είναι ελληνικές πατέντες. Αυτές οι ομορφιές είναι για να γίνονται στην ελληνική Σεγούντα Ντιβισιόν.
Στο Ηλιούπολη - Λεβαδειακός και σε καλή μεριά τα λεφτά που αρμέξαμε από τα κορόιδα στα ανταλλακτήρια. Αυτά είναι για μάγκες επιπέδου Τσακογιάννη και Κομπότη. Οχι να τα κάνουν σε τα μας οι κουτόφραγκοι και να πετάνε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ την Ολυμπιακάρα. Τα παιδιά των Ολυμπιακών δεν τα σκέφτηκε κανένας; Πώς πήγανε στα σχολεία τους την Τετάρτη το πρωί; Πικραμένα και μελαγχολικά. Το σοκ ήταν τεράστιο.
Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου να συντρίβει τα δεύτερα της Αρσεναλ και την ίδια ώρα τα πρώτα της Ντόρτμουντ να χάνουν από τη Μαρσέιγ. Κι ο ΟΗΕ με το Συμβούλιο της Ευρώπης να νίπτουν τας χείρας τους σαν Πόντιοι Πιλάτοι. Τι κάνει ο έχων την ιδιότητα του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα; Μόνο με τον Χουσεΐν και τον Καντάφι ξέρει να τα βάζει; Αν αυτοί έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ εγκλημάτησαν εις βάρος της Ελλάδας. Η σιωπή του σημαίνει συγκάλυψη και συνενοχή. Απέναντι στη γαλλογερμανική παράγκα που στέρησε από τον έντιμο και πάλλευκο Ολυμπιακό την πανάξια πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η γαλλογερμανική συμμαχία αποκαλύφθηκε πλήρως
ΟΥΑΙ υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές. Που δήθεν κόπτεσθε υπέρ του ευ αγωνίζεσθαι. Και κλείνετε τα μάτια μπροστά σ' αυτό το έγκλημα που έγινε κατά του ποδοσφαίρου. Κι όχι μάλιστα από τίποτα παρασιτικά στοιχεία του περιθωρίου και του υπόκοσμου. Σε επίπεδο αρχηγών κρατών έγινε ό,τι έγινε στο Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ. Μέρκελ και Σαρκοζί, αφού έχουν ταπεινώσει και εξευτελίσει την Ελλάδα σαν χώρα, θέλησαν να στερήσουν από εκατομμύρια Ελληνες τη χαρά της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και να την προσφέρουν με δόλιο τρόπο στους Πουρκουάδες της Μαρσέιγ. Ειδικά οι Γερμανοί ποτέ δεν έχουν ξεχάσει τη μεγαλειώδη αντίσταση του ελληνικού λαού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποτέ δεν έχουν ξεχάσει την πανωλεθρία των αλεξιπτωτιστών τους στη λεβεντομάνα Κρήτη. Τον Γοργοπόταμο. Και παίρνουν με κάθε τρόπο την εκδίκησή τους μισόν αιώνα μετά. Κι όχι μόνο μας βρίζουν και μας κοροϊδεύουν για τεμπέληδες, ακαμάτηδες και μπαταχτσήδες, αλλά μοντάρουν και τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια:
Ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή, 'βγάλαν έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ οι εχθροί μας το γελαστό παιδί. Το δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Πώς είναι δυνατόν με εννιά βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ να τερματίζει πρώτος στον όμιλό του κι ο Ολυμπιακός με εννιά επίσης βαθμούς τρίτος; Τι μαθηματικά του κώλου είναι αυτά; Το σκάνδαλο είναι προφανές και τεράστιο. Η γαλλογερμανική συνωμοσία έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Πουτάνα το έκαναν το Τσάμπιονς Λιγκ Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Ρόμπα ξεκούμπωτη.
Με αρχιμάγειρα τον Πλατινί. Γάλλος ο Μισέλ, γαλλική ομάδα η Μαρσέιγ, έγινε η δουλειά όπως λένε και οι Αλβανοί τάτσι μίτσι κότσι. Μαύρη σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι το Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3. Και η 6η Δεκεμβρίου 2011 αποφράδα ημέρα. Οι Ελληνες όμως ποτέ δεν απογοητεύονται, ποτέ δεν υποτάσσονται και ποτέ δεν το βάζουν κάτω. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θα είναι η πρόκριση. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω το έθνος. Ζήτω ο Ολυμπιακός.
Οταν δεν έχεις κίνητρο, χάνεις
ΝΑ μιλήσουμε όμως σοβαρά. Και να πούμε το αυτονόητο: Οπου γης παίζεται ποδόσφαιρο κερδίζει το κίνητρο. Οπως κέρδισε στο Ολυμπιακός - Αρσεναλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ηττημένος έχει συμφωνήσει κι έχει δεχτεί εκ των προτέρων ότι θα χάσει. Εννιά φορές στις δέκα, αν όχι δέκα στις δέκα, αυτό γίνεται την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτός που δεν έχει κίνητρο χάνει. Οπως έχασε την προτελευταία αγωνιστική πέρυσι στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός. Πάει να πει ότι το ματς ήτανε στημένο; Το να ζοχαδιαστεί με την ανατροπή της Μαρσέιγ στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Τοροσίδης και να πει μια κουβέντα παραπάνω το καταλαβαίνεις. Δεν τον παρεξηγείς. Μόλις είχε τελειώσει το δικό του το παιχνίδι κι ήτανε μέσα στην ένταση και τον εκνευρισμό. Ολα τα άλλα είναι εκ του περισσού.
Στο Γιουρόπα Λιγκ του δίνεται νέα ευκαιρία
Ο Ολυμπιακός αντίθετα πέρα από το 3-1 επί της Αρσεναλ είχε πολλά επιμέρους κέρδη. Που δεν χάνονται από την απώλεια της πρόκρισης. Το τεράστιο ματς που έκανε ο Αβραάμ (φωτό). Που καθιερώνεται πλέον σαν ο Νο 1 Ελληνας κεντρικός αμυντικός με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δυνατότητες. Το δίδυμο Τζιμπούρ-Μιραλάς στην επίθεση. Σε μεγάλη φόρμα ο Αλγερινός σκοράρει κατά βούληση. Τεράστια η προσφορά του Βέλγου η δουλειά που κάνει στα ματς και η ικανότητα να βγάζει φάσεις μόνος του. Στα συν η πολύ καλή εμφάνιση του Μέγερι.
Στην ηλικία του έχει ανάγκη από τέτοια καλά ματς για ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του. Ενα ακόμα καλό παιχνίδι από τον Μανιάτη σαν χαφ. Και επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ μάλιστα. Προς τι λοιπόν το κλάμα και ο οδυρμός; Κι άιντε και πέρναγε ο Ολυμπιακός στους «16». Τι τύχη είχε για να πάει στους «8»; Σοβαροί να είμαστε. Στο Γιουρόπα Λιγκ, αντίθετα, ο σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να πάει πολύ μακριά.
Θα είμαι πάντα μαχητής. Kοντά στην Eλλάδα, κοντά στον πολίτη.
-Γιώργος Παπανδρέου
Ο Τσάκας παίζει πλέον μόνος του
ΕΛΑ, ρε μεγάλε Τσάκα, και πώς θα χάσεις. Αποσύρθηκε αυτή η Αρμπορις από τον Παναθηναϊκό κι ο Τσάκας πλέον παίζει μόνος του. Και βάρδα μην τον τσιμπήσει καμιά μύγα και το γυρίσει ανάποδα το έργο. Εκεί που είναι αβέρτος και κιμπάρης, να κάνει τον δύσκολο. Να μην απαντάει στα τηλέφωνα, να το σηκώνει η γραμματέας του και να λέει «ο μίστερ Βλάσσης είναι σε σύσκεψη». Καλώς ή κακώς, είτε αρέσει είτε όχι, εκεί έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός: Η μοναδική λύση αληθινή ή μουσαντένια, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να περνάει μέσα από τον Τσάκα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Tι διαφορά θα είχε αν αντί να έπαιζε η Δόξα γινόταν το πρωτάθλημα με 15 ομάδες;

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: