Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Κάποτε θα' ρθουν..."

Ηταν τέτοιες ημέρες πριν από 21 χρόνια όταν ένας σημαντικός μουσικός που έκανε καριέρα και ως ηθοποιός έφυγε από τη ζωή πολύ νέος. Γράφει ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.
"Κάποτε θα' ρθουν..."
Ηταν 6 Δεκεμβρίου 1990 όταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ηταν μόνο 42 χρόνων...
Επρόκειτο για μια σημαντική καλλιτεχνική προσωπικότητα. Ο υπογράφων είχε την τύχη στα φοιτητικά του χρόνια να τον δει να τραγουδά ζωντανά. Ηταν οι εποχές που οι μνήμες από τη Σπυριδούλα, ένα από τα ωραιότερα συγκροτήματα που πέρασαν από την ελληνική ροκ σκηνή, δημιούργημα του Παύλου Σιδηρόπουλου, παρέμεναν ζωντανές. Ηταν οι εποχές που ο ροκ ήχος, τα τραγούδια και η φωνή του Παύλου Σιδηρόπουλου συγκινούσαν.
Δισέγγονος του Γιώργη Ζορμπά που ο Καζαντζάκης μετονόμασε στο μυθιστόρημά του και παρέμεινε και στην ταινία ως Αλέξης Ζορμπάς και ανιψιός της ποιήτριας Ελλης Αλεξίου ήταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Προφανώς σε αυτό το μίγμα να οφειλόταν και ο χαρακτήρας του ρόκερ και του ευαίσθητου καλλιτέχνη. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος τραγούδησε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, το «Κάποτε θα 'ρθουν», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, με το οποίο θα κλείσουμε το σημερινό μας σημείωμα:
«Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν και πως σε θένε.
Εχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, ψέματα λένε. Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί, λογάδες και γραμματικοί για να σε πείσουν. Εχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλήσουν. Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: