Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Νικολαίδης: «Φόβισε ο Άρης με την εμφάνιση του»


images

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε Ολυμπιονίκης του ταε κβοντό και αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη
Αλέξανδρος Νικολαίδης , ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου , μίλησε για την πρόσφατη επιτυχία του Άρη επί του Παναθηναικού στο ποδόσφαιρο, αλλά και για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Για την προετοιμασία του: «Τα λειτουργικά προβλήματα είναι πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι ότι στους παλιούς αθλητές , ειδικά της δικής μου γεννιάς που συμμετείχαμε στους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες, μας κακοφαίνεται η τωρινή κατάσταση. Προσωπικά έχω βρει έναν χορηγό που στηρίζει την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για εμάς τις παλιές «καραβάνες» ίσως τα πράγματα να είναι πιο εύκολα γιατί είτε έχουμε τη δυνατότητα να βρίσκουμε κάποιους χορηγούς είτε γιατί έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας».
«Τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολα και ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε και την δεκαήμερη παραμονή μας στο Ολυμπιακό χωριό. Η Ολυμπιακή Επιτροπή και οι Ομοσπονδίες κάνουν ότι μπορούν αλλά δεν έχουν χρήματα. Με εξαίρεση την Ομοσπονδία του μπάσκετ που έχει βρει χορηγούς οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες εξαρτώνται αποκλειστικά από τις κρατικές επιχορηγήσεις».
«Τα πράγματα έχουν αλάξει τώρα. Οι καταστάσεις για τους παλιότερους αθλητές είναι πρωτόγνωρες. Φέτος ο αριθμός των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου θα είναι ίδιος ή και μικρότερος από αυτούς του Σίδνει. Πιστεύω ότι μια 20μελη αποστολή θα είναι το ταβάνι».
Για το αν γνωρίζει και εάν έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν τους αντιπάλους του στο Τάε Κβοντό ο Αλέξανδρος Νικολαίδης δήλωσε: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει το σύνολο των 16 αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς. Από τους 9 αθλητές που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες γνωρίζω τους 6, τους οποίους αντιμετώπισα σε προηγούμενους αγώνες. Από την πλευρά μου είμαι
αισιόδοξος για τη νέα χρονιά. Ελπίζω να είμαι γερός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».
Για τον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναικό και εάν περίμενε αυτή την εκπληκτική εμφάνιση από την αγαπημένη του ομάδα δήλωσε:
«Μακάρι να με είχατε ρωτήσει την Κυριακή . Πραγματικά το περίμενα γιατί είμαι αθλητής και γνωρίζω και πως είναι μια ομάδα να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη φόρμα και η άλλη σε παρατεταμένη.
Η παρατεταμένη φόρμα του Παναθηναικού θα σταματούσε. Κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό αλλά περίμενα ότι κάποια στιγμή θα σταματούσε. Ο αγώνας με τον Άρη ήρθε στην καλύτερη στιγμή. Ήταν για εμάς μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Αυτό που δεν περίμενα ήταν η τόσο καλή εμφάνιση της ομάδας. Θα έλεγα ότι τρομοκράτησε και φόβισε πολύ κόσμο αυτή η εμφάνιση του Άρη στο ματς με τον Παναθηναικό.
Οι φίλοι μου με ρωτούσαν που κρυβόταν αυτή η ομάδα. Από την άλλη όμως πολλοί έχουν φθάσει στο άλλο άκρο της μεμψιρίας. Δεν αφήνουν την ομάδα να χαρε»ί.
Για το τι άλλαξε στην ομάδα ο Αλέξανδρος Νικολαίδης τόνισε: «Ο κ.Τσιώλης έχασε το παιχνίδι της χημείας. Ο Πρόμπιερτς το κατάλαβε από την αρχή και βοήθησε η ομάδα βρει τη χημεία της και την ταυτότητα της.
Προσωπικά ο κ.Τσιώλης μου ήταν ο πιο συμπαθής από τους προπονητές που έχουν περάσει από το σύλλογο τα τελευταία χρόνια.Είναι ένας αξιότιμος κύριος».
Για το αν η παρουσία του κ.Τσιώλη στον Αστέρα θα επηρρεάσει θετικά ή αρνητικά τους ποδοσφαιριστές του Άρη ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη τόνισε:
«Έχει σαφέστετα τα πληροφορίες για την ομάδα του Άρη. Από την άλλη έχει ποδοσφαιριστές που είχαν καλή σχέση μαζί του αλλά και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν και θα θέλουν να του δείξουν ότι έκανε λάθος.
Αυτό που θέλω εγώ για την ομάδα μου είναι να συνεχίσει να παίζει όσο το δυνατό καλύτερα μπορεί. Θέλω όταν κοιτάζουμε πίσω μας αυτή τη στείρα περίοδο και να λέμε στο τέλος που θα βρίσκονταν αυτή η ομάδα εάν είχε ξεκινήσει καλύτερα».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον αριθμό των μελών στη Λέσχη Φίλων Άρη ο Αλέξανδρος Νικολαίδης δήλωσε: «Έχουν γίνει πολλά βήματα προς τα εμπρός. Σίγουρα όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλό του καλύτερου. Βλέπουμε τι δουλειά γίνεται στις Λέσχες του Αμβούργου και και τις Μπαρτσελόνα. Εμείς πάντα θα προσπαθούμε το καλύτερο. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των μελών της Λέσχης και να τραβήξουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.
Είμαι ένα από αυτούς που θεωρούν ότι τα 10000 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη είναι λίγκα μπροστά στη δεξαμενή των φιλάθλων του Άρη. Έχει κολλήσει κάπου το θέμα των εγγραφών των μελών αλλά αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ακόμα και τα 100 ευρώ είναι πολλά. Επειδή πρόσφατα έγινα και εγώ πατέρας καταλαβαίνω ότι κάθε γονιός θέλει αυτά τα 100 ευρώ να τα δώσει στα παιδιά του και μετά στην ομάδα του. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή ο αριθμός των μελών να αντικατροπτίζει τον αριθμό των οπαδών του Άρη. Ίσως έναν η ομάδα είχε κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναικό να υπήρχε τότε μια ανανέωση μελών. Όταν όμως η Λέσχη θα είναι δυνατή τότε θα έρθουν και οι επιτυχίες».
Για το αν παρακολούθησε το παιχνίδι με τη σύζυγο του Ρούξυ Ντουμιτρέσκου, η οποία επί σειρά ετών ήταν αθλήτρια του Παναθηναικού , ο Αλέξανδρος Νικολαίδης δήλωσε: «Ήταν να πάμε μαζί στο γήπεδο αλλά τελικά επειδή το ματς ήταν αργά πήγα μόνος μου. Μετά από κάθε γκολ του Άρη έπαιρνα τη Ρούξη τηλέφωνο αλλά δεν μου το σήκωνε . Δυστυχώς είναι Παναθηναικός και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα τον κερδίσουμε . Βέβαια δεν γλίτωσε την καζούρα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: