Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εθνική καλεί Πρόμπιερτς!!


probierz pao

Μια θέση στον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας για τους αγώνες του EURO 2012 φαίνεται πως περιμένει τον Μίχαλ Πρόμπιερτς, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων της πατρίδας του! Ο εκλέκτορας των Πολωνών Φράντισεκ Σμούντα σκοπεύει να προτείνει στον προπονητή του Άρη να αναλάβει καθήκοντα άμεσου συνεργάτη του, κρίνοντας ότι μπορεί να τον βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η στόχευση σαφής. Η Πολωνία, που συνδιοργανώνει το EURO με την Ουκρανία, αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της την Ελλάδα και ο Σμούντα δεβ θα μπορούσε να βρει καλύτερο… κατάσκοπο από τον Μίχαλ Πρόμπιερτς. Ο προπονητής του Άρη δουλεύοντας μέχρι τέλους της σεζόν στο ελληνικό Πρωτάθλημα αναμφισβήτητα θα έχει πλήρη εικόνα για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα κληθούν στην 25αδα του Φερνάντο Σάντος, επομένως θα μπορέσει να βοηθήσει στο σκάουτινγκ και την προετοιμασία των συμπατριωτών του για την αναμέτρηση, ενώ φυσικά θα έχει ενεργό ρόλο σε όλη την παρουσία της Πολωνίας στο θεσμό.
Αυτό σημείωσε σε γενικές γραμμές και η πολωνική εφημερίδα «Fakt», που ανέδειξε το θέμα στη χθεσινή της έκδοση: «Ο Πρόμπιερζ είναι το φαβορί μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του επιπρόσθετου βοηθού του Σμούντα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η καλή γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Ο Πρόμπιερζ θεωρείται ένας από τους πλέον εξελίξιμους Πολωνούς προπονητής και παρότι δεν έχει συμπληρώσει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του τα επιτεύγματα του μιλούν για αυτόν, έχοντας στο παλμαρέ του την κατάκτηση του Κυπέλλου Πολωνίας και του Σούπερ Καπ με την Γιαγκελόνια, κατακτώντας και τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς το 2010. Παράλληλα με την Γιαγκελόνια συμμετείχε και δύο φορές στο Europa league.
Πλέον στον πάγκο του Άρη αποτελεί «πρεσβευτή» των Πολωνών προπονητών και είναι πρόσφατη η δήλωση του ότι θέλει να αποδείξει με το έργο του στη Θεσσαλονίκη ότι οι συμπατριώτες του έχουν ικανότητες και μπορούν να κοουτσάρουν σε κορυφαίο επίπεδο.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: