Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ντέρμπι... παντού!

Το αγωνιστικό διήμερο στην Αγγλία περιλαμβάνει ντέρμπι τόσο στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και στα προημιτελικά του Κυπέλλου της χώρας.

Ντέρμπι... παντού
Λίγο απ’ όλα στην Αγγλία για το τρέχον Σαββατοκύριακο. Παιχνίδια τόσο για το πρωτάθλημα της χώρας, όσο και για το Κύπελλο.

Αναμφίβολα, το παιχνίδι που περιμένει όλο το Νησί είναι αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, για τη φάση των «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», μετά την εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, θα υποδεχτούν τους «μπλε» του Λονδίνου που δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Με κάκιστη εμφάνιση, ηττήθηκαν 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στα εγχώρια έχουν υποχωρήσει στην 4η και τελευταία θέση της βαθμολογίας για τα «εισιτήρια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει την Τότεναμ, σε μια αναμέτρηση που εκτός από τις δύο ομάδες, θα «συγκρουστούν» και δύο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Ο Λουίς Σουάρεζ και ο Γκάρεθ Μπέιλ. Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ συνεχίζουν στην προσπάθεια κατάληψης μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα, ενώ τα «σπιρούνια» θα επισκεφτούν το «Άνφιλντ» με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εντυπωσιακή και άνετη «τριάρα» επί της Ίντερ.

Η Γουέστ Μπρομ, που προέρχεται από ήττα (1-0) από την Τσέλσι, φιλοξενεί τη Σουόνσι του Μίκαελ Λάουντρουπ που μάλιστα, επέκτεινε για ακόμα έναν χρόνο τη συνεργασία του με την ομάδα, παραμένοντας στο «τιμόνι» των Ουαλών μέχρι και το 2015. Μετά το «διπλό» στην έδρα της Σαουθάμπτον, η ΚΠΡ ψάχνει και δεύτερη σερί νίκη απέναντι στη Σάντερλαντ, ενώ η Νιούκαστλ που ακόμα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, κοντράρεται με τη Στόουκ.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ είναι «κουτσουρεμένο» λόγω της διεξαγωγής των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας, με τα ματς των ομάδων που αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν υποχρεώσεις για το FA Cup, να παίρνουν αναβολή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «8» του Κυπέλλου:

Σάββατο 9/3

Έβερτον – Γουίγκαν (14:45)
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάρνσλεϊ (19:30)

Κυριακή 10/3

Μίλγουολ – Μπλάκμπερν (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (18:30)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Σάββατο 9/3 (17:00)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αναβολή λόγω Κυπέλλου)
Μάντσεστερ Σίτι – Γουίγκαν (αναβολή λόγω Κυπέλλου)
Νόριτς – Σαουθάμπτον
ΚΠΡ – Σάντερλαντ
Ρέντινγκ – Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι

Κυριακή 10/3

Φούλαμ – Τσέλσι (αναβολή λόγω Κυπέλλου)
Νιούκαστλ – Στόουκ (17:00)
Λίβερπουλ – Τότεναμ (18:00)

Τρίτη 16/4

Άρσεναλ – Έβερτον (21:45)


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: