Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αν δεν με Μάλαγα, πώς με... Μπαρτσελόνα;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον αφελή τρόπο με τον οποίο γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Μάλαγα, που δεν θα του στοιχίσει την πρόκριση αλλά προβληματίζει εν όψει… Μπαρτσελόνα.

Αν δεν με Μάλαγα, πώς με... Μπαρτσελόνα;

Η όποια συζήτηση για πλασάρισμα πάνω από την τέταρτη θέση σταματά εδώ και ο Παναθηναϊκός καλείται να διατηρήσει την τέταρτη θέση που θα τον οδηγήσει σε deja vu στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα. Ομάδα που με τη σταθερότητα που επιδεικνύει στην Ευρωλίγκα με τελευταία απόδειξη τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και με το «τριφύλλι» να επιδεικνύει τέτοια αφέλεια, φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ματς που είχε υπό τον απόλυτο έλεγχό του για 38 λεπτά; Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν φρόντισε να το «καθαρίσει» χάνοντας πολλές διαφορές στα όρια της διψήφιας τιμής μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Χάθηκαν πολλά ριμπάουντ, έγιναν πολλά λάθη και υστέρησαν αρκετά ατού. Ο εξαιρετικός για τρία δεκάλεπτα Ούκιτς φάνηκε να θολώνει στο τέταρτο δεκάλεπτο, ίσως κι επειδή επωμίστηκε περισσότερες ευθύνες από όσες μπορούσε να αντέξει μετά τον τραυματισμό του Διαμαντίδη που παρέμενε στο παρκέ σε ρόλο… «Ελ Σιντ», απλά για να τρομάζει τους αντιπάλους με την παρουσία του και μόνο. Ο Μπανκς δεν μπορούσε να συγκρατήσει το ρυθμό στα επιθυμητά για την ομάδα του επίπεδα, ήταν ευάλωτος στην άμυνα και οι βασικοί γκαρντ έμειναν χωρίς ανάσες και καθαρό μυαλό. Ο Γκιστ, που ήταν πολύ χρήσιμος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, θαρρείς και παρασύρθηκε στο φινάλε από τη διάθεσή του να εκδικηθεί την πρώην ομάδα του που δεν αναγνώρισε την αξία του. Και ο Σχορτσανίτης δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στα μετόπισθεν και δίχως να προσφέρει όσα μπορούσε στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός, έστω και με αυτά τα προβλήματα, παρότι πέταξε πολλές ευκαιρίες να ρίξει τη Μάλαγα στο καναβάτσο, έδειχνε να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε μία αγχωτική μεν, αλλά… νίκη. Όλα αυτά μέχρι να βγάλει το ματς από την ισορροπία που εξυπηρετούσε τον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Ουίλιαμς. Με τρελά σουτ, σαν κι αυτά με τα οποία οδήγησε την Ουνικάχα στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται καταστροφικά για την ομάδα του, ο Αμερικανός έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τη ζώνη ασφαλείας του και τον παρέσυρε στην τρέλα του. Και πριν προλάβουν οι «πράσινοι» να καταλάβουν τι τους βρήκε, έχασαν το ματς και τη διαφορά…

Όπως προείπαμε, θα πρέπει να γίνουν πολλά «θαύματα» για να καταφέρει ΑΥΤΗ η Μάλαγα να κλέψει την πρόκριση από τον Παναθηναϊκό. Όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο από τον αφελή τρόπο με τον οποίο έχασαν οι «πράσινοι», είναι πως με υπνωτισμένες εμφανίσεις σαν κι αυτές δεν έχει καμία τύχη απέναντι στην καλοκουρδισμένη Μπαρτσελόνα που ως πρώτη του άλλου ομίλου περιμένει με πλεονέκτημα έδρας και άγριες διαθέσεις-με έξτρα κίνητρο για ρεβάνς μετά το προ διετίας πάθημά της-τον… τέταρτο.

Ο Παναθηναϊκός το έκανε το 2011. Και μπορεί να το ξανακάνει, αφού ουδείς είναι ανίκητος. Όχι όμως ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε στη Μάλαγα.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: