Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Με στόφα εκτελεστή!

Όταν η μπάλα έκαιγε, ο Φιγκερόα εκτέλεσε από το σημείο του πέναλτι την Κέρκυρα και διαμόρφωσε το 1-0 που χάρισε στο «τριφύλλι» την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος.

Με στόφα εκτελεστή

Μετά από αυτή την ήττα με 1-0, η Κέρκυρα παραμένει ουραγός στην βαθμολογία, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δείχνει πως έχει μπει γερά στο κόλπο για την πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Πως έπαιξε:

Ο Φάμπρι ξεκίνησε με 4-2-3-1 και αμυντικογενή σύνθεση. Ο Καρνέζης έκατσε κάτω από τα δοκάρια και οι Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Κάιπερ ήταν η αμυντική του γραμμή από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Σο ήταν οι «κόφτες» και μπροστά τους κινούνταν οι Σισοκό(δεξιά), Μαυρίας(αριστερά), Ζέκα (ελέυθερος). Στην επίθεση ξεκίνησε ο Χοκιν Εσπάρθα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο κεφάτα σαν γηπεδούχος και είχε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να μπει στην περιοχή. Κάτι που δεν μπορούσε να κάνει σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο αφού ήταν φανερή η έλλειψη επιθετικογενών παικτών στην σύνθεση του. Οι «πράσινοι» τριγυρνούσαν γύρω-γύρω την μπάλα αλλά από ουσία, μηδέν. Ο μοναδικός τρόπος που έδειχνε ικανός να σπάσει την διπλή αμυντική ζώνη της Κέρκυρας, ήταν οι στημένες φάσεις, μιας και ήταν οι μοναδικές στιγμές που υπήρχε κάποιος «πράσινος» μέσα στην περιοχή των Φαιάκων. Κι όντως, στο πρώτο 45λεπτο οι καλές στιγμές ήταν όλες κι όλες δύο. Η μία με ένα φάουλ του Σο (10’) και η άλλη με κεφαλιά του ίδιου παίκτη έπειτα από κόρνερ(30’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φάμπρι κατάλαβε πως πρέπει να βάλει κι έναν επιθετικό στο παιχνίδι του κι έριξε στη μάχη τον Φιγκερόα αντί του Τριανταφυλλόπουλου. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά και πλέον, είχε και περισσότερους παίκτες κοντά στην περιοχή για να απειλήσει και πιο ορθόδοξα την διπλή αμυντική ζώνη της Κέρκυρας. Και μέσα σε δέκα λεπτά, οι «πράσινοι» έχασαν δύο ευκαιρίες που προήλθαν από σωστή ανάπτυξη. Και τις δύο όμως (σουτ του Σισοκό στο 50’ και σουτ του Μαυρία στο 54’) ο Αναστασόπουλος έδειξε ετοιμότητα.

Ο Φάμπρι αποφάσισε να παίξει ακόμη πιο επιθετικά ρίχνοντας στη μάχη και τον Φορναρόλι αντί του Μαυρία στο 64’, αν και αυτό ήταν το σχήμα που θα έπρεπε να σκεφτεί από την αρχή με αντίπαλο την τελευταία ομάδα της κατηγορίας. Η πίεση στα καρέ της Κέρκυρας αυξήθηκε και από αυτήν προήλθε το πέναλτι που κέρδισε το «τριφύλλι». Ο Φιγκερόα ανέλαβε την εκτέλεση του και… άνοιξε λογαριασμό κάνοντας το 1-0 στο 78’! Μετά την επίτευξη του γκολ οι «πράσινοι» χαλάρωσαν παίζοντας πιο ελεύθερα με τον Παπακώστα να βάζει επιθετικούς στο παιχνίδι μήπως και προλάβει να… σώσει την παρτίδα, όμως η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού σε ατομικό επίπεδο δεν άφησε περιθώριο για… αλλαγές στο σκορ με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τον Παναθηναϊκό να κρατάει την πέμπτη θέση.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός(Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Κάιπερ, Τριανταφυλλόπουλος(46’Φιγκερόα), Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας(63’Φορναρόλι), Εσπάρθα(77’Μπαρμπαρούσης).

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Καζιγιάμα

Κέρκυρα(Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος(83’Κρητικός), Αγρίτης(68’Βασιλόγιαννης), Λεόν, Μοντέιρο(84’Σιμώσης), Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Πετρούσης, Σκέμπης, Αρμένης





πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: