Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ντράξλερ… 100 (%)!!

Ο Τζούλιαν Ντράξλερ φτάνει τις 100 συμμετοχές στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ σε ηλικία 19 ετών και 170 ημερών και ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον νέο ρόλο που του ταιριάζει… 100%.
Στην ηλικία του άλλοι είναι ενθουσιασμένοι που κάνουν το ντεμπούτο τους, όμως εκείνος ετοιμάζεται να κάνει την 100ή του εμφάνιση με την Σάλκε σε όλες τις διοργανώσεις πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια. Το 142ο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ θα είναι σημείο αναφοράς στο μέλλον του και ανάλογα με την εξέλιξή του θα μπορεί να το θυμάται με ακόμη περισσότερη περηφάνια.

Ο Τζούλιαν Ντράξλερ έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ στη μέχρι τώρα σύντομη καριέρα του και συνεχίζει. Έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης της Σάλκε που έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα σε ηλικία 17 ετών και 117 ημερών (15/01/2011 στην ήττα 1-0 από το Αμβούργο) και ο νεότερος στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που έφτασε τα 50 παιχνίδια σε ηλικία 19 ετών και 5 ημερών τον περασμένο Σεπτέμβριο (στη νίκη 3-0 επί της Μάιντς).

Είναι ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα (πίσω από τον Σαχίν), όμως είναι ο νεότερος Γερμανός σκόρερ στο Champions League (στο 2-2 με την Μονπελιέ φέτος), ενώ ο Ναμπρί του έσπασε το ρεκόρ για τον πιο νεαρό Γερμανό που έπαιξε στη διοργάνωση στο φετινό παιχνίδι της Σάλκε με την Άρσεναλ. Τέλος, είναι έγινε ο πιο νεαρός σε ηλικία κάτοχος του Κυπέλλου στην Γερμανία και σκόρερ στον τελικό της διοργάνωσης (στο 5-0 επί της Ντούισμπουργκ το 2011).

Στα λίγα καλά της θητείας του Φέλιξ Μάγκατ στον πάγκο της Σάλκε ήταν ότι το 2011 εισηγήθηκε στη διοίκηση να υπογράψει ο Ντράξλερ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει στην Μπουντεσλίγκα. «Όταν έχεις ταλέντο σε συνδυασμό σε ισχυρή θέληση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άνω του φυσιολογικού και νομίζω ότι αυτό βλέπουμε σε αυτόν», δήλωνε ο Μάγκατ και δεν πέρασε και πολύς καιρός πριν ο νεαρός άσος τον δικαιώσει.

Ο περασμένος Ιανουάριος βρήκε την Σάλκε να χάνει… πρόωρα τον Λιούις Χόλτμπι, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Τότεναμ και όλους να πιστεύουν ότι το κενό του δύσκολα θα καλυφθεί. Οι μπλε απέκτησαν τον Ράφαελ από την Ντιναμό Κιέβου και τον Μπάστος από την Λιόν, με την δεύτερη μεταγραφή να απελευθερώνει τον Ντράξλερ, που είχε σε εκείνο το σημείο καθιερωθεί σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Χρειάστηκε να περάσουν ματς στα οποία η εμφανίσεις του ήταν… αδιάφορες, να του ασκηθεί κριτική και τελικά στη νίκη 4-1 επί της Βόλφσμπουργκ, την πρώτη εκτός έδρας από την στιγμή που στον πάγκο έκατσε ο Κέλερ, το περασμένο Σάββατο (02/03) να κάνει το… μπαμ.

Ο Ντράξλερ σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Μπουντεσλίκα, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε άμεσα σε τρία γκολ της ομάδας του, ενώ από… υπερβολική σιγουριά στο 31’ δεν σκόραρε, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπενάλιο. «Η εμφάνισή του ήταν παίκτη παγκόσμιας κλάσης», είπε με το… χαμόγελο στα χείλη ο προπονητής του μετά το τέλος του αγώνα.

Πολλές φορές χρειάζεται μία και μόνο εμφάνιση, για να πούμε ότι κάποιος… παρουσιάζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτή ήταν του Ντράξλερ. Όχι μόνο γιατί έδειξε στοιχεία που δεν είχε δείξει, αλλά γιατί όλα αυτά έγιναν μία εβδομάδα από το δικό του… ορόσημο των 100 ματς σε κορυφαίο επίπεδο με τη Σάλκε – φυσικά ο νεότερος στην ιστορία της που φτάνει σε αυτό το νούμερο.

Στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ (09/03)  όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του. Σε ηλικία 19 ετών και 170 ημερών καλείται να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της Σάλκε. Οι Γερμανοί έχουν να το λένε ότι η εξέλιξή του είναι πολύ πιο γρήγορη από εκείνη του Γκέτσε. Τι μεγαλύτερο τεκμήριο από το γεγονός ότι ο μέσος της Ντόρτμουντ έφτασε τα δικά του 100 ματς πριν λίγες εβδομάδες στο Ντόνετσκ απέναντι στην Σαχτάρ;

«Ο Γιενς Κέλερ μου μίλησε ιδιαιτέρως για κάποιες φορές. Παρακολουθήσαμε μαζί βίντεο για να δούμε σε ποιες περιοχές του γηπέδου τα πήγα καλύτερα. Όταν αποκτάς αυτοπεποίθηση, τότε παίζεις ακόμη καλύτερα σε αυτή τη θέση (10άρι). Αυτό είναι το μοναδικό που χρειάζεται. Έπαιξα ως επιτελικός μέσος στα τελευταία παιχνίδια και νομίζω ότι η βελτίωση είναι εμφανής. Πιστεύω ότι απέδειξα ότι έχω τα προσόντα για να διακριθώ σε αυτή τη θέση.

Πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση που μου ταιριάζει περισσότερο. Πάντα έλεγα ότι είμαι πιο άνετος όταν παίζω ως 10άρι. Φυσικά, στο τέλος της ημέρας ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει που θα παίζω. Είχα παίξει σε αυτή τη θέση μόνο στα φιλικά προετοιμασίας και δεν πήγε όπως σχεδιάζαμε. Τώρα που ο Χόλτμπι έφυγε, το κενό είναι τεράστιο και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή την ευκαιρία», ήταν κάποια από τα λεγόμενα του Ντράξλερ στη συνέντευξή του στο επίσημο site της Σάλκε με αφορμή τι άλλο, την… 100άρα του.

Το αγωνιστικό του προφίλ δεν διαφέρει σε πολλά από αυτά των Γερμανών μεσοεπιθετικών της γενιάς του, που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πλέον δεν είναι σε κανέναν άγνωστος. Εκείνο που τον ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι η απλότητά του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. «Αποφάσισα να δώσω την ασίστ στον Φαρφάν, γιατί αυτός έχει δώσει αρκετές σε μένα», είπε μετά το παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ, ενώ η ιστορία του περσινού καλοκαιριού δείχνει ακόμη περισσότερο .

«Η κλήση μου ήρθε εντελώς απροσδόκητα. Όταν τσέκαρα τα μηνύματα στον τηλεφωνητή μου το πρωί στο διάλλειμα, άκουσα εκείνο του Γιόακιμ Λεβ. Είναι τεράστια τιμή για μένα και φυσικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», είχε αποκαλύψει ο Ντράξλερ το περασμένο καλοκαίρι. Το κουδούνι χτύπησε, το μάθημα ιστορίας είχε τελειώσει και ο πιτσιρικάς μάθαινε με αυτό τον τρόπο ότι ήταν στην προεπιλογή της Γερμανίας για το EURO. Ακόμη και αν κόπηκε από την τελική αποστολή, η θέση του στο Μουντιάλ του 2014 μοιάζει να μην κινδυνεύει αν συνεχίσει έτσι…





ΥΓ: Οι… ανακατατάξεις στο ρόστερ της Σάλκε έδωσαν την ευκαιρία και σε έναν άλλο νεαρό να κάνει το ντεμπούτο του. Ο Μαξ Μάιερ θεωρείται ο καλύτερος Γερμανός στην ηλικία του και έκανε ντεμπούτο στην ισοπαλία 2-2 με την Μάιντς, παιχνίδι στο οποίο έκανε και την πρώτη του ασίστ. Σε ηλικία 17 ετών και 151 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης των μπλε που έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα μετά τον Ντράξλερ.



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: