Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Την άφησε, τον «σκότωσε»

Ο Παναθηναϊκός δεν "καθάρισε" την Μάλαγα όταν μπορούσε και ο Ουίλιαμς με τρία τρίποντα στο τελευταίο λεπτό τον «σκότωσε», με το τελικό 66-60 να καλύπτει και την διαφορά του 1ου αγώνα.

Την άφησε, τον «σκότωσε»
Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του!

Για 38 λεπτά είχε την Μάλαγα… έτοιμη να πέσει στο καναβάτσο αλλά δεν την αποτελείωσε και οι Ισπανοί με πρωταγωνιστή τον Ουίλιαμς, έκαναν μία απίστευτη ανατροπή, νίκησαν 66-60 και κάλυψαν και την διαφορά της ήττας τους στο ΟΑΚΑ.

Έτσι οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» ουσιαστικά την πρόκριση από σήμερα.

Θυμίζοντας το μπλακ-άουτ που είχε πάθει και στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το τελευταίο του καλάθι στο ματς (60-55) 4.46΄ πριν το τέλος με τον Ούκιτς!

Έκτοτε ανέλαβε ο Ουίλιαμς που με 3 τρίποντα σε ένα λεπτό και συνολικά 5/8 και 22 πόντους, ολοκλήρωσε μία τεράστια ανατροπή για την ομάδα του, κρατώντας την ουσιαστικά ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης.

Το ματς:



Το τέλειο ξεκίνημα…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με την Μάλαγα με ξεκάθαρη διάθεση να σταματήσει τον ρυθμό των Ανδαλουσιανών. Και το κατάφερε με τον Λάσμε και τον Γκιστ να… μοιράζουν απλόχερα τάπες σε όποιον πλησίαζε, στο αμυντικό κομμάτι. Επιθετικά, Διαμαντίδης και Ούκιτς έστηναν και εκτελούσαν ενώ τα σουτ τριών πόντων μπήκαν και έτσι οι «πράσινοι» πήγαν στο 14-8 ιδιαίτερα γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο. Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα του Πεδουλάκη να προηγείται 16-8 χάρη σε καλάθι που πέτυχε σε νεκρό χρόνο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ξεκάθαρη ανωτερότητα!
Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η Μάλαγα μπήκε με σαφώς μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ο Ουίλιαμς πήρε πολύ περισσότερες επιθέσεις, δημιούργησε πρόβλημα στον Μπανκς που είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του και το σκορ έγινε γρήγορα 16-13. Ο Λάσμε και ο Διαμαντίδης επέστρεψαν στο παρκέ, όπως και ο Γκιστ αφού οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν χάσει μέρος της ενέργειάς τους αλλά και της αποτελεσματικότητάς τους στην άμυνα.

Ο Ρέπεσα για… κάποιο λόγο, έβγαλε τον Ουίλιαμς που ήταν με διαφορά ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του. Έτσι ο Μπανκς απελευθερώθηκε, έτρεξε και βοήθησε στο να βρουν τρόπο οι συμπαίκτες του να σκοράρουν. Με εξαίρεση κάποιες… εξάρσεις των Ισπανών, ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Δεν έχανε το προβάδισμα, εγκλώβιζε την Μάλαγα και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος 35-26.

Η Μάλαγα προσπάθησε, ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε
Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στην τρίτη περίοδο... Η Μάλαγα, έτρεξε, για πρώτη φορά στο ματς και με ένα γρήγορο 9-0, μείωσε σε 38-35 με τον Ζόριτς να συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα στην ρακέτα των «πράσινων», φτάνοντας στους 12 πόντους! Οι «πράσινοι» είχαν ανάγκη από καλές επιλογές στην επίθεση ώστε να μην χάσουν το προβάδισμα αλλά δεν τις είχαν την ώρα που οι Ανδαλουσιανοί έβρισκαν ρυθμό. Το ματς είχε διαφορετικά δεδομένα πλέον αλλά ακόμα και έτσι η ομάδα του Πεδουλάκη ήταν μπροστά, έστω και με μικρή διαφορά.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έβαλε ξανά τον Σχορτσανίτη στο παρκέ για να πάει η μπάλα κοντά στο καλάθι αλλά οι λύσεις ήρθαν κυρίως δια χειρός Ούκιτς. Ο Κροάτης με σημαντικά σουτ τριών πόντων σε σημεία όπου ο αντίπαλος πλησίαζε απειλητικά, έδινε ανάσες και μία σχετική διαφορά ασφαλείας με την οποία πήγε η ομάδα του στο τέλος της περιόδου (53-44)

Μπλακ-άουτ και… Ουίλιαμς

Με ένα προσωπικό… show του Ουίλιαμς (13 π) στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, η Μάλαγα έφτασε στο -3 (53-50) χωρίς ο Παναθηναϊκός να καταλάβει πως έγινε αυτό. Οι Ισπανοί είχαν πλέον και την ψυχολογία με το μέρος τους καθώς έβλεπαν ότι ο αντίπαλος δεν μπορούσε να κρατήσει την διαφορά που «έχτιζε». Ο Βάσκεθ με βολές μείωσε στον πόντο (53-52) και το ματς άρχισε ουσιαστικά ξανά.

Παρά το γεγονός ότι με Διαμαντίδη και Ματσιούλις ο Παναθηναϊκός προσωρινά έδειχνε να διατηρεί τον έλεγχο. Όμως στο τελευταίο δίλεπτο, ένα κρεσέντο του Ουίλιαμς σε συνδυασμό με την αστοχία των «πράσινων» στην επίθεση, η Μάλαγα κατάφερε να προσπεράσει 63-60 (σ.σ για πρώτη φορά μετά το 6-5), 1.22΄πριν το φινάλε. Οι «πράσινοι» έπαθαν απίστευτο μπλακ άουτ και απλά κοιτούσαν την Μάλαγα και τον Ουίλιαμς να φτάνουν στο 66-60 και να καλύπτουν και την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 26-35, 44-53, 66-60

Μάλαγα(Ρέπεσα): Σίμον 9, Ουίλιαμς 22 (5 τρ), Πάνκο, Βιδάλ, Ουρτασούν 3, Κάλογουεϊ 5, Πέροβιτς, Βάσκεθ 13, Ζόριτς 14 (9 ριμπ)

Παναθηναϊκός(Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15 (4 τρ), Ούκιτς 14 (3τρ), Λάσμε 6 (7 ριμπ), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 7, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης 6


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: