Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Λίνεν: «Άλλος ένας αγώνας επιβίωσης»

Ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν διαφέρει σε τίποτα με τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν.

Λίνεν: «Άλλος ένας αγώνας επιβίωσης»
Ο Έβαλντ Λίνεν δεν θεωρεί ντέρμπι την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, αλλά ως άλλον έναν αγώνα… επιβίωσης που έχει να δώσει η ομάδα του φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova ο Έβαλντ Λίνεν:

«Για εμάς είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Κάθε αγώνας για εμάς είναι επιβίωσης, όπως λέμε άλλωστε σ' όλη τη διάρκεια της σεζόν κι αυτό ίσως να συμβαίνει ως το τέλος. Είναι μια ακόμα αναμέτρηση, στην οποία θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε κάτι, αν και όλοι γνωρίζουν ότι θα έχουμε απέναντί μας έναν ισχυρό αντίπαλο.

Το ποδόσφαιρο είναι μια ομαδική δουλειά και ένα ομαδικό άθλημα. Η μόνη πιθανότητα για μας θα είναι να παρουσιαστούμε ισχυροί ως σύνολο, σαν ομάδα. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιονδήποτε αντίπαλο. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τον αντίπαλο και το άλλο να δημιουργήσεις ευκαιρίες. Κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία, αν δουλεύει πολύ σκληρά να σταματήσει τον αντίπαλο. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται στη συνέχεια είναι πόσες πιθανότητες έχεις για να δημιουργήσεις ευκαιρίες και να σκοράρεις».

Σε ότι αφορά στο ερώτημα για το αν οι παίκτες του αποβάλλουν το άγχος, λόγω του ότι δεν τους θεωρεί κανένας ως φαβορί, ο Λίνεν απάντησε:

«Σε όλα τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Εμείς όλη τη σεζόν ζούμε με την πίεση να πετύχουμε και οι παίκτες έχουν συνηθίσει σ' αυτό, αλλά φυσικά έχουμε κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν εμπειρία από την πρώτη κατηγορία, αλλά όλοι όσοι είναι στον αγωνιστικό χώρο αισθάνονται πίεση και μπορούν να αντέξουν στην πίεση, άρα μόνο να κερδίσουμε έχουμε απ' αυτό».

Ο προπονητής της ΑΕΚ θέλησε να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας, με βάση όμως τις υπάρχουσες συνθήκες πριν το Κυριακάτικο ματς.

«Κάθε αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία και για όλα τα χρόνια η ΑΕΚ αποτελούσε έναν ισχυρό αντίπαλο για τον Ολυμπιακό. Σε χρόνια που εγώ έζησα εδώ ήταν πραγματικά ισχυρή και είχε φανταστική ομάδα. Φέτος είναι κάτι νέο, όλοι το γνωρίζουν αυτό και ο κόσμος ξέρει ότι φέτος τα ντέρμπι δεν είναι πραγματικά ντέρμπι. Είναι αγώνες επιβίωσης. Ντέρμπι είναι μόνο όταν οι ομάδες είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, αν είναι στην πρώτη ή στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τότε μπορείς να μιλάς για ντέρμπι. Αυτή τη στιγμή δεν είναι σωστό να μιλάμε για ντέρμπι. Ελπίζω όλοι να μας υποστηρίξουν πνευματικά επειδή η θετική ενέργεια μπορεί να μας βοηθήσει στο Καραϊσκάκη. Να βοηθήσει όλη την ομάδα, αφού αυτό είναι απαραίτητο για μας. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, πρέπει ψυχολογικά να είμαστε πολύ δυνατοί για να πάρουμε κάτι απ' αυτό το ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: