Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Υπάρχει κίνδυνος για πολλά γκολ"!

Απαισιόδοξος για την ποιότητα του θεάματος στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ εμφανίστηκε μιλώντας στο σκύλο ο Αντώνης Μήνου. Γιατί έφερε στη μνήμη τον συγχωρεμένο Γιάννη Παθιακάκη;
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον sportdog:
Πώς βλέπετε το ντέρμπι της Κυριακής; Πολλοί θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός είναι ήδη νικητής...
"Η ΑΕΚ έχει προβλήματα. Δεν θα είναι όμως τόσα απλά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δεν θα κατέβει στο Φάληρο για να πέσει αμαχητί. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν δυνατότητες αλλά και απρόβλεπτα που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός παιχνιδιού"."
Η ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα επηρεάσει ψυχολογικά τους "κιτρινόμαυρους";
"Τα ντέρμπι όλους τους επηρεάζουν. Κάποια στιγμή βλέπεις μια ομάδα να παίζει καλά και ένα στραβό αποτέλεσμα φέρνει τα πάνω κάτω. Τα βάρη που έχουν πέσει στα νέα παιδιά κάνουν την αποστολή τους δυσκολότερη στο Καραϊσκάκη".
Η ΑΕΚ μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι;
"Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Έχει παίκτες με εμπειρία και καλή ποιότητα. Και ο πιο αισιόδοξος ΑΕΚτζής καταλαβαίνει ότι η αποστολή είναι δύσκολη. Ωστόσο, κανείς δεν μπαίνει για να χάσει. Πρέπει και οι παίκτες της Ένωσης να είναι προσηλωμένοι στην τακτική του προπονητή τους. Εγώ θεωρώ ότι η ΑΕΚ μπορεί να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό. Το έκανε ο Άρης που είναι σε δυσμενέστερη θέση".
Το θέμα είναι να δούμε ντέρμπι από τα παλιά. Θέαμα και σασπένς. Μπορούν να το προσφέρουν οι δύο ομάδες την Κυριακή;
"Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Είναι αρνητική για το θέαμα η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν ξενερώσει με όλα αυτά που γίνονται. Τα ντέρμπι δε, είναι αποκαρδιωτικά. Οι φίλαθλοι θέλουν τις ομάδες ισοδύναμες, για να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο και παιχνίδια αμφίρροπα".
Ήσασταν μέλος του τεχνικού τιμ της ΑΕΚ μια εποχή που "καθάριζε" τα ντέρμπι! Επί Ντουμιτρίου για παράδειγμα, η Ένωση δεν έχασε κανένα ματς με τους μεγάλους αντιπάλους. Πώς προετοιμάζατε τους ποδοσφαιριστές για να πάρουν αυτά τα παιχνίδια;
"Δεν είναι θέμα προετοιμασίας. Η διαφορά είναι ότι εκείνα τα χρόνια η ΑΕΚ είχε πιο ισχυρό υλικό. Από μόνοι τους δε οι ποδοσφαιριστές είχαν την αυτοσυγκέντρωση που έπρεπε. Και φυσικά οι στόχοι ήταν διαφορετικοί με τους σημερινούς. Τα ντέρμπι όμως είναι απρόβλεπτα, γι΄ αυτό τις επόμενες χρονιές χάσαμε σε τέτοια ματς. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και οι ήττες. Απλά τώρα δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια που είχαμε εμείς τότε. Η ομάδα είχε ρόστερ το οποίο ήταν ετοιμοπόλεμο ανά πάσα στιγμή, αν προέκυπτε κάποια σημαντική απουσία. Τώρα οι ελλείψεις είναι δυσαναπλήρωτες".
Τότε όμως ακόμα και με απουσίες οι ομάδες προετοιμάζονταν για τη νίκη. Τώρα μπορεί να προπονούνται για να μη χάσουν και να γράψει το κοντέρ πολλά γκολ...
"Οντως υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Αλλά το μέγεθος μιας ήττας δεν εξαρτάται από την προετοιμασία. Και την περίοδο 2000-2001 η ΑΕΚ είχε δεχτεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό 6 γκολ. Ο κόσμος απογοητεύτηκε. Ωστόσο είχαν προηγηθεί πολλά! Η ΑΕΚ στο πρώτο ματς βίωσε τη διαιτησία του Ποντίκη και έχασε ένα ματς στα χαρτιά. Ο συγχωρεμένος ο Παθιακάκης ήθελε να υποβαθμίσει τον επαναληπτικό, γι΄ αυτό έβαλε να παίξουν νεαροί ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς το συγκεκριμένο παιχνίδι σήμανε την κατάρρευση μιας ομάδας με δύναμη...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: