Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Θανατική ποινή σε 21 οπαδούς στην Αίγυπτο!

Με θάνατο δια απαγχονισμού θα πληρώσουν οι 21 οπαδοί στην Αίγυπτο την εμπλοκή τους στα αιματηρά επεισόδια στην αναμέτρηση της Αχλί με την Αλ Μασρί πέρυσι τον Φεβρουάριο στο Πορτσάιντ.
Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε το Σάββατο, η οποία καταδίκασε 21 οπαδούς σε θάνατο δια απαγχονισμού. Πρόκειται για όσους αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχαν ενεργό ρόλο στις συμπλοκές στις εξέδρες αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.
Παράλληλα, ακόμη πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα και τους επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε αρκετούς άλλους επιβλήθηκαν ποινές, ενώ 28 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Μάλιστα, σε δύο αστυνομικούς επιβλήθηκε ποινή 15 ετών διότι δεν φρόντισαν να ανοίξουν τις εισόδους στις θύρες για να μπορέσουν να αποχωρήσουν από του γήπεδο οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Επτά αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς κατά το δικαστήριο, δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.
Τα επεισόδια έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο στο παιχνίδι της Αλ Αχλί με την Αλ Μασρί, όπου οι οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να γίνουν απίστευτες συγκρούσεις και  να χάσουν τη ζωή τους 74 άνθρωποι. Τα επεισόδια είχαν και έντονο πολιτικό χρώμα, λόγω της κρίσης που βίωνε η Αίγυπτος εκείνη την περίοδο.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: