Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στον ΠΑΟΚ, όχι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ, 12.000 στην προπόνηση!!

Τον μέγα ενθουσιασμό στον ΠΑΟΚ, άγνωστο έργο σήμερα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ερμηνεύει ο Αποδυτηριάκιας...  
Στον ΠΑΟΚ, όχι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ, 12.000 στην προπόνηση

Κάποτε το έβλεπες στον Ολυμπιακό, σήμερα συμβαίνει στον ΠΑΟΚ και δεν θα το δεις στον Παναθηναϊκό. Πέντε και δέκα χιλιάδες οπαδοι στην προπόνηση. Το ίδιο και στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη και του Στέφενς. Μιλάει η πείνα. Μαζύ και η ελπίδα, τα μέγιστα των αφροδισιακών.

Χορτάτος ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Και το 'χουν πάρει απόφαση οι γάβροι. Μέχρι εδώ είμαστε. Ποια Ευρώπη; Χορτάτοι και ψιλοκουρασμένοι, διότι δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα να τους ιντριγκάρει. Ο Παναθηναϊκός; Ελα!
Δεν θα πάνε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού επτά συντάγματα οπαδών, όπως στον ΠΑΟΚ να κουσουμάρουν Στέφενς. Σε καμμία περίπτωση. Η απογοήτευση έχει αγκαλιάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και του έχει μουδιάσει κάθε ενθουσιασμό. Καμμία αισιοδοξία.

Η μεγάλη χαρά και η μεγάλη απελπισία θα τον βγάλει τον άλλονα στο δρόμο. Η πτώση της χούντας, η νίκη στις εκλογές, η κούπα στο ποδόσφαιρο. Όπως όταν η οικονομική κρίση τού αδειάσει το ψυγείο και τον τραπεζικό λογαριασμό.

Καμμία προετοιμασία, καμμία οργάνωση δεν έστειλε περισσότερους απο δέκα χιλιάδες παοκτσήδες στην προπόνηση(!). Είπαμε. Μιλάει η δίψα και ότι είμαστε εδώ, και είμαστε πολλοί. Και στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι αδικημένοι, οι κυνηγημένοι, δεν θα δεχθούμε τις βρωμιές σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Πρώτα ο Σαββίδης, θα πρέπει να ανησυχεί. Κατανοητό. Και μετά ο Στέφενς. Αυτοι οι 12.000, που εγώ δεν έβλεπα μόνον τόσους, αλλά και άλλους 120.000 που ήταν απόντες, δεν θα σκύψουν το κεφάλι και θα αποχωρήσουν όπου πατάει η γάτα, αν τους “προδώσει” η ομάδα. Αν δεν ανταποκριθεί αγωνιστικά στις προσδοκίες ενός λαού που για μια φορά ακόμα έχει μπει για τα καλά στην πρίζα.

Το αντιλαμβάνεται ο Ιβάν. Όπως και ο Ολλανδός προπονητής. Κάπου θα ξεσπάσει αυτός ο κόσμος που σήμερα είναι σε κατάσταση ηφαιστειώδους εκρήξεως, αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες του.

Γιατί ο Μαρινάκης χρεώνει το ταμείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Εγώ βάζω λεφτά στην ομάδα, δεν είμαι σαν άλλους, είπε ο Μαρινάκης στους επταθυρίτες. Ποιοι είναι οι άλλοι ονόματα δεν λέμε, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Εγώ πλήρωσα να πάρω τον Ολυμπιακό, δεν μου τον έδωσαν τζάμπα, πρόσθεσε ο Μαρινάκης χωρίς να αναφέρει το όνομα Μελισσανίδης. Ούτε το όνομα Σαββίδης ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού όταν τόνισε στο ακροατήριο του ότι: “Εγώ δεν μπήκα στο ποδόσφαιρο για να κάνω δουλειές”.

Για μια στιγμή. Για ώπα. Τι εννοεί ο εφοπλιστής, όταν λέει: “Εγώ βάζω 50εκ., τόσο είναι το μπάτζετ του Ολυμπιακού, και θα πάρω 20 απο το τσάμπιονς ληγκ”. Μια στιγμή. Και παίρνω νταηλίκι μόνος μου το λόγο. Λοιπόν.

Εάν επί διοικήσεως Μαρινάκη τα έσοδα του Ολυμπιακού είναι μικρότερα από τα έξοδα τότε η ΠΑΕ θα χρεωθεί. Και αυτό θα καταγραφεί σαν προσωπική αποτυχία του αφεντικού. Να ξέρουμε τι λέμε. Επιτέλους!

Ο παίκτης παίζει, αυτή είναι η δουλειά του. Ο προπονητής προπονεί. Ο μασέρ κάνει μασάζ. Αυτός που ασπρίζει τις γραμμές στο γήπεδο, κάνει κι αυτός τη δουλειά του. Ποια είναι η δουλειά του κάθε Μαρινάκη σε κάθε ομάδα;

Όχι, βέβαια, αυτό που έγινε στην ΑΕΚ, που την προστυχοφέσωσαν. Ούτε αυτό που έκαναν στον Παναθηναϊκό οι χοντροχαρτούρες παναθηναϊκάρες. Το ξεπάτωμα. Το σακάτεμα. Αυτό έγινε και γίνεται στις ΠΑΕ, από ΠΑΟ, ΑΕΚ μέχρι Άρη, ΠΑΟΚ.

Η δουλειά του προέδρου είναι να κρατάει κερδοφόρα την ΠΑΕ κι όχι όταν θα έρθει η ώρα να φύγει απο την ομάδα να την εγκαταλείψει με κερατιάτικα. Ακόμα και αν τα βάζει απο την τσέπη του ο πρόεδρος, ο κάθε Μαρινάκης, ακόμα κι αν δεν ματώνει την ΠΑΕ, πάλι δεν θα είναι σωστός. Επιτέλους.

Το ποδόσφαιρο δεν θέλει ευεργέτες. Αυτοί να κάνουν νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, όχι να πουλάνε μούρη στη μπάλλα. Έλα στον ΠΑΟΚ, κύριε Σαββίδη, για να μου δείξεις την κλάση σου στην επιχειρηματικότητα. Έλα στην ΑΕΚ, κύριε Μελισσανίδη, διότι έχεις την ικανότητα να την ανεβάσεις, όχι σε βάρος της ανεξαρτησίας της, της αξιοπρέπειάς της. Μικραίνει, κονταίνει τον Παναθηναϊκό, ο Βαρδινογιάννης, ο Πατέρας, ο Αλαφούζος, ο όποιος, όταν δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη δυναμική της ομάδας.

Φθάνουν και περισσεύουν τα λεφτά των οπαδών του Ολυμπιακού για να πρωταγωνιστεί. Η αποτυχία του μεγαλομετόχου είναι να μην ικανοποιεί τους οπαδούς η ομάδα κι έτσι αυτή να έχει...ανάγκη τη γενναιοδωρία του μεγαλομετόχου ο οποίος αντί να ενεργεί σαν μπίζνεσμαν, παριστάνει τον χορηγό.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: