Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Όλα τα κρίνει ο αρχηγός!!

Στη πιο κρίσιμη εβδομάδα του μεταγραφικού σχεδιασμού μπαίνει τη προσεχή Δευτέρα ο Ολυμπιακός, καθώς θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη. Τι γίνεται με τους άλλους στόχους.

Όλα τα κρίνει ο αρχηγός!
Το κεφάλαιο Κάιλ Χάινς έκλεισε οριστικά για τον Ολυμπιακό και με την τοποθέτηση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, αδελφών Αγγελόπουλων επί του θέματος και πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης κινούνται για τα καλά στους ρυθμούς της ανανέωσης του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη. Το…λάκτισμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων έδωσαν και επίσημα οι ισχυροί άνδρες της ομάδας, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 -παρεμπιπτόντως παρευρέθηκαν για πρώτη φορά, κάτι που σημαίνει ότι κάτι άλλαξε στις σχέσεις τους με τους οργανωμένους-. «Θα κάνουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε» ήταν τα λόγια τους για τον Λαρισαίο γκαρντ, που επιστρέφει από την ιδιαίτερη πατρίδα του, ώστε να βάλει σε…τάξη το μπασκετικό του μέλλον.

Πλέον μένει να δούμε πως μεταφράζεται αυτό το «τα πάντα» των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, αφού είναι σίγουρο ότι ο Σπανούλης για να μείνει, εκτός από ένα καλό τριετές συμβόλαιο με απολαβές κοντά στη προηγούμενη συμφωνίας του, θα πρέπει να νιώσει καλά με αυτά που θα του πουν τα αδέλφια. Για τον ρόλο του, το πόσο τον εκτιμούν, αλλά και τους στόχους της ομάδας στο μέλλον. Οι…σειρήνες των Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας ηχούν για τα καλά στα αυτιά του διεθνούς γκαρντ, που όμως θα ακούσει πρώτα τι έχει να του πει η ομάδα του, καθώς προτεραιότητά του είναι να μείνει στην Ελλάδα. Εφόσον η υπόθεση Σπανούλη κυλήσει ομαλά για τον Ολυμπιακό, επόμενος για κουβέντα ανανέωσης θα είναι ο Έισι Λο, παίκτης που αρέσει πολύ στον αρχηγό της ομάδας, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά.

Ο Λο και οι…αντικαταστάτες

Για τον Αμερικανό γκαρντ, η θέληση της ΚΑΕ και του Γιώργου Μπαρτζώκα να παραμείνει και τη νέα σεζόν – θα το κάνει αν ικανοποιηθεί οικονομικά- θα…διπλασιαστεί σε περίπτωση αρνητικής έκβασης στις συζητήσεις με τον Σπανούλη. Θεωρητικά, αν χαθεί και η δεύτερη «κολώνα» του ρόστερ, η προσπάθεια για να υπογράψει ο Λο θα ενταθεί σημαντικά. Τι γίνεται όμως με τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει το φαινομενικά δυσαναπλήρωτο «κενό» του Σπανούλη, στην υποθετική πάντα περίπτωση που εκείνος αποφασίσει να ξενιτευτεί; Ήδη οι μάνατζερ έχουν δουλέψει για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε ο Αμερικανός γκαρντ της Σιένα, Μπόμπι Μπράουν, ενώ ισπανικά δημοσιεύματα προσθέτουν την ελληνική ομάδα στη λίστα με τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για τον Κροάτη γκαρντ, Ζόραν Πλάνινιτς, που έμεινε ελεύθερος από τη Χίμκι.

Ένας ακόμα παίκτης που εξετάζεται είναι ο Λαφαγέτ που αγωνίστηκε φέτος στην Ζαλγκίρις Κάουνας, αν και η περίπτωσή του είναι στο μικροσκόπιο ως αντι-Γκετσεβίτσιους. Στο «κομμάτι» γκαρντ πάντως, δεν πρέπει κανείς να λησμονεί το ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τη νέα σεζόν την…εσωτερική μεταγραφή του Μάντζαρη, πιο ώριμο από ποτέ τον Σλούκα και έτοιμο παίκτη τον Κατσίβελη.

Υπάρχει και άλλος που…περιμένει

Εκτός από τους Σπανούλη και Λο, στην εξίσωση των ανανεώσεων υπάρχει και ο Στράτος Περπέρογλου, καθώς ο Ολυμπιακός διατηρεί την οψιόν να τον κρατήσει, κάτι που ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί. Η λογική λέει πως η θέση του ανανεωμένου διεθνούς φόργουορντ είναι εξασφαλισμένη, όμως μέχρι τις ανακοινώσεις, θα υπάρχουν ερωτηματικά. Ο «Πέρπε», αποτελεί εξαιρετικό δίδυμο στο «3» με τον Παπανικολάου, που παρά το…όργιο δημοσιευμάτων που αφορούν το μέλλον του, είναι «δεμένος» για τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο στον Πειραιά. Για τη θέση του σμολ φόργουορντ, υπήρχε σκέψη σε περίπτωση που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν υπέγραφε άμεσα με ομάδα του ΝΒΑ, να καλυπτόταν το buy out που είχε στο συμβόλαιό του με τη Σαραγόσα, ώστε να αγωνιστεί με τα «ερυθρόλευκα». Η επιλογή του παιδιού θαύματος στο νο15 από τους Μπακς, αλλά και η θέλησή τους να τον δουλέψουν από μόνοι τους άμεσα, εξαφάνισαν οριστικά τις όποιες σκέψεις για τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού.

Η φροντ λάιν στη μετά Χάινς εποχή

Για τη θέση των ψηλών, οι υπάρχοντες Πρίντεζης, Πέτγουεϊ και ο υπό ανακοίνωση Μαυροκεφαλίδης –μόνο ένα θαύμα θα χαλάσει την επιστροφή-, γεμίζουν στο έπακρο το «4» και δίνουν αρκετές λύσεις από τον τελευταίο στο «5». Η αποχώρηση των Χάινς και Άντιτς και οι υπερβολικές απαιτήσεις του Σερμαντίνι που τον έθεσαν ουσιαστικά εκτός ομάδας, αφήνουν «κενές» δύο θέσεις βασικών και μία συμπληρωματικού σέντερ. Η μία εκ των τριών προαναφερθέντων θα καλυφθεί λογικά από τον Μαυροειδή, ενώ για τη θέση του πρώτου, φαβορί είναι μέχρι στιγμής οι Ντάνστον, Λαουάλ και Τζαουαϊ. Δεν αποκλείεται να αποκτηθούν και δύο βασικοί και να μείνει ως τρίτος ο πρώην παίκτης της Μπιλμπάο, ή να επιλεγεί η λύση του ενός, συν τον Καββαδά του Πανιωνίου, για να δουλευτεί από τον Γιώργο Μπαρτζώκα με προοπτική μέλλοντος.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, θα εξαρτηθούν στο μέγιστο βαθμό από την κατάληξη που θα έχουν οι συζητήσεις με τον Βασίλη Σπανούλη. Όχι μόνο διότι ο αρχηγός θα καθορίσει το υπόλοιπο μπάτζετ -θα κινηθεί στα ίδια, ίσως και λίγο χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι επίπεδα-, αλλά γιατί ενδεχόμενη αποχώρησή του, αλλάζει άρδην τον αγωνιστικό σχεδιασμό διοίκησης και προπονητή σε όλες τις θέσεις του ρόστερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: