Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Ολυμπιακός... αλλάζει την μπασκετική πιάτσα!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος αποκρυπτογραφεί τις δηλώσεις των Αγγελόπουλων και εξηγεί την επιρροή του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 
Το ευρωπαϊκό μπάσκετ... τρέχει πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τρέχει πίσω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ακολουθεί το δρόμο που χάραξε πριν από δύο χρόνια. Δίχως να κάνει εξαίρεση για κανέναν, ακόμα κι αν αυτός λέγεται Βασίλης Σπανούλης.

Αν διαβάσατε ή ακούσατε τις δηλώσεις του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου στο συνέδρειο της Θύρας 7 θα καταλάβετε ότι δεν νιώθουν καμία απολύτως πίεση. Οσα είπαν, είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνα τα λόγια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε λίγο μετά την κατάκτηση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αλλάξει οικονομική πολιτική, δεν πρόκειται να ξεφύγουν από τα όρια που χάραξαν, αλλά παράλληλα θα συνεχίσουν να τοποθετούν ψηλά τον πήχη. Οι 116 λέξεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου είναι ενδεικτικές. «Στόχος είναι να είναι η ομάδα πιο δυνατή από πέρσι γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Όσοι είναι έξυπνοι, είτε αυτοί που ήταν στην ομάδα και θέλουν να συνεχίσουνε, παίκτες όπως ο Λο και ο Σερμαντίνι που τους θέλουμε ή παίκτες που είναι να έρθουνε και είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους, πρέπει να καταλάβουνε πως συζητάνε να έρθουν σε μια ομάδα με ένα συγκεκριμένο μοντέλο, με το μικρότερο μπάτζετ το οποίο πήγε σε δύο Φάιναλ Φορ και πήρε δύο Ευρωλίγκες. Αν δεν θέλουν να ενταχθούν σε αυτό το μοντέλο και νομίζουν ότι θα έρθουν να πληρωθούν υπεραξίες και να κάνουν το μέλλον τους, τότε δεν έρχονται να πάρουν την τρίτη Ευρωλίγκα, να πάνε κάπου αλλού». Προσθέστε και το «κανείς δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι ή να υποχρεώσεις κάποιον να παίξει μπάσκετ εάν δεν θέλει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει», του Γιώργου Αγγελόπουλου και έχετε όλη την ουσία.
Οχι, δεν είναι θέμα αλαζονίας των Αγγελόπουλων. Και ειδικά στην περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να βρουν πουθενά παίκτη με τα δικά του ηγετικά χαρακτηριστικά, μέσα και έξω από το παρκέ. Τον θέλουν και θα δώσουν ό,τι περισσότερο μπορούν για να τον κρατήσουν. Από την άλλη όμως δεν θα πουλήσουν και κανένα... καράβι για να το δώσουν σε παίκτη. Είναι ξεκάθαρο ότι Σπανούλης δεν βρίσκεις, έχει μεγάλη διαφορά η δική του περίπτωση σε σχέση με τον Χάινς, όμως υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Δεν πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμό με την ΤΣΣΚΑ, την Γαλατά, την Φενέρ ή με όποιον άλλο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 2,5 ή 3 εκ ευρώ ετησίως. Και ορθώς πράττει. Αν το μοναδικό κριτήριο του Σπανούλη ή κάθε παίκτη είναι το χρηματικό και το μέγεθος της οικονομικής προσφοράς, τότε καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη. Αν μπουν στη μέση άλλα πράγματα που έχουν στο μυαλό τους οι Αγγελόπουλοι, αν το συναίσθημα κυριαρχήσει, μπορεί ο αρχηγός να παραμείνει στη θέση του και να ηγηθεί της ομάδας που μαζί της έγινε ο κορυφαίος της Ευρώπης. "Νομίζω πως ο Βασίλης θα καταλάβει πως η πρόκληση της ζωής του είναι η τρίτη συνεχόμενη Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν εξαγοράζεται, ούτε πληρώνεται, είναι μια φορά στη ζωή σου, να καταλάβει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδος", όπως είπε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Μετάφραση: "Ο Ολυμπιακός δεν θα σου δώσει τα περισσότερα γιατί δεν μπορει, αλλά σε θέλει να παραμείνεις ο ηγέτης, η σημαία του, για να συνεχίσεις να γράφεις ιστορία".
Τι θα κάνει ο Σπανούλης; Είναι δικό του θέμα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει όπως και να έχει. Οσο θα έχουν διάθεση οι Αγγελόπουλοι. Και έχουν. Θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τη διετία που κατάκτησε την Ευρωλίγκα, όμως δεν θα φτιαχτεί από το μηδέν. Εχει έτοιμο το  βασικό κορμό και θα μοιράσει διαφορετικά τα λεφτά που θα περισσέψουν στους παίκτες που θα έρθουν. Ηδη έχουν φύγει ο Χάινς και ο Αντιτς, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με Λο και Σερμαντίνι. Αλλά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει το δρόμο στους ευρωπαίους. Εχει αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα, έχει δείξει ότι η ομάδες κτίζονται και δεν αγοράζονται.
ΥΓ: Να θέλει η μισή Ευρώπη τον Σπανούλη είναι λογικό. Να... έτρεξε η ΤΣΣΚΑ να "κλέψει" τον Χάινς είναι κατανοητή κίνηση. Ομως η είδηση του καλοκαιριού είναι ότι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αποτελεί εναλλακτική λύση για την Φενέρ, αφού πρώτη επιλογή ήταν ο Μπαρτζώκας! Αυτό που έκανε - ειδικά φέτος - ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αλλάξει πολλά στην αγορά. Την.. χαλάει την πιάτσα. Ή για να τα λέμε όμως πραγματικά είναι, την... φτιάχνει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: