Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Μπορεί να βγάλει μάτια στον Ολυμπιακό ο Πέτγουεϊ»

Σίγουρος πως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό δήλωσε ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα, Στέργιος Κουφός.

«Μπορεί να βγάλει μάτια στον Ολυμπιακό ο Πέτγουεϊ»
Ο Στέργιος Κουφός ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη που πίστεψε στο ταλέντο του Μπρεντ Πέτγουεϊ και τον επέλεξε από τους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς αρχικά για τον Ηλυσιακό κι εν συνεχεία για το Ρέθυμνο. Έτσι αισθάνεται δικαιωμένος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και δηλώνει στο «Γαύρο» σίγουρος πως ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ θα πετύχει.

Αναλυτικά, ο Στέργιος Κουφός μίλησε για:

-την επιλογή του Μπρεντ Πέτγουεϊ: «Είναι μια καταπληκτική επιλογή παίκτη και χαίρομαι που ανέβηκε επίπεδο με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Πέτγουεϊ θέλει να εμπιστευτεί κάποιον από το προπονητικό τιμ, είναι άνθρωπος της σχέσης και της ασφάλειας. Αν εμπιστευτεί τον προπονητή του, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπερβάλει εαυτόν για να τον δικαιώσει. Είναι ικανός να βγάλει μάτια ακόμη και στον Ολυμπιακό. Έχει μια τεράστια ευκαιρία και νομίζω θα την αρπάξει. Πιστεύω πως πέτυχε διάνα ο Ολυμπιακός που τον απέκτησε».

-τις αγωνιστικές του αρετές: «Σε ομάδα που επιδιώκει τον γρήγορο ρυθμό στο παρκέ είναι ιδανικό στοιχείο και θα βοηθήσει πολύ. Επίσης είναι καταπληκτικός επιθετικός ριμπάουντερ. Είναι ένας ημίψηλος που μπορεί να σκοράρει είτε κοντά στο καλάθι είτε από απόσταση. Αν πάρει την μπάλα στην καρδιά της ρακέτας θα την καρφώσει εύκολα, αφού δεν υπάρχει κάποιος που να πηδά ψηλότερα».

-τις αδυναμίες του: «Είναι εξαιρετικός μπλοκέρ, αλλά ενδεχομένως να έχει πρόβλημα όταν μαρκάρει παίκτη που παίζει με πλάτη. Γι’ αυτό και κάνει κάποια εύκολα φάουλ μερικές φορές. Αυτό είναι μειονέκτημα. Επίσης είναι ημίψηλος και κάπως ελαφρύς. Πρέπει να δουλέψει το κορμί του γιατί οι δυσκολίες θα πολλαπλασιαστούν σε σχέση με αυτά που συνάντησε στον Ηλυσιακό και το Ρέθυμνο. Τέλος, δεν είναι δημιουργός, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά τεσσάρια που μπορούν να δημιουργήσουν».

-το χαρακτήρα του: «Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Είναι εξαιρετικό παιδί και θα κάνει εντύπωση γιατί είναι περισσότερο Έλληνας παρά Αμερικανός στη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του. Είναι παίκτης του προπονητή, θα τον ακούσει ευλαβικά και θα παίξει γι’ αυτόν. Λατρεύει την προπόνηση και θα μπει αμέσως στην οικογένεια του Ολυμπιακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: