Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Αντι-Χάινς: οι «Ιταλοί» και το… θηρίο!!

Τρεις ψηλούς από την Ιταλία και τον Νέιτ Τζαβάι εξετάζει ο Ολυμπιακός για να καλύψει το κενό του Κάιλ Χάινς. Αγωνία για Σπανούλη, τελειώνει του Μαυροκεφαλίδη.

Αντι-Χάινς: οι «Ιταλοί» και το… θηρίο
Ντάνστον, Ίσλεϊ και Λαουάλ στα υπόψη...
Ο Κάιλ Χάινς ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, που υποχρεούται να βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει εδώ και καιρό μία προεργασία για να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και πλέον στρέφονται στην απόκτηση του αντικαταστάτη του Αμερικανού σέντερ. Όλα δείχνουν πως αυτός θα είναι παίκτης με ευρωπαϊκή εμπειρία και δεν θα ψαχτούν στο ΝΒΑ.

Οι τρεις «Ιταλοί»

Τρεις περιπτώσεις Αμερικανών από την Ιταλία έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό και εξετάζονται με ενδιαφέρον. Πρόκειται για παίκτες με κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τον Κάιλ Χάινς, δηλαδή πολύ δυνατοί και αθλητικοί, με έφεση στην άμυνα και τα ριμπάουντ.

Υπάρχει ο Γκάνι Λαουάλ, ο νιγηριανής καταγωγής Αμερικανός (2,06μ.), που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα και εξετάζεται και από τον Παναθηναϊκό ως πιθανός… αντι-Λάσμε.. Φέτος ο 25χρονος άσος, που το 2010 επελέγη στο νούμερο 46 του ντραφτ από τους Σανς, είχε 13,7 πόντους (50,5% βολές, 62,6% δίποντα), 8,4 ριμπάουντ και 1,5 τάπα κατά μέσο όρο, ενώ ήταν ο πιο θεαματικός παίκτης της ιταλικής λίγκας.

Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο Μπράιαν Ντάνστον. Ο 27χρονος άσος (2,02μ.), που το 2010 πέρασε από τον Άρη δίχως να εντυπωσιάσει, είχε μία καλή σεζόν με τη Βαρέζε στην Ιταλία έχοντας 14,2 πόντους (73,7% βολές, 62,2% δίποντα), 7,4 ριμπάουντ και 2,1 τάπες ανά αγώνα. Επίσης, στα υπόψη των πρωταθλητών Ευρώπης έχει τεθεί και ο Τόνι Ίσλεϊ, ο 26χρονος άσος (2,06μ.), που φέτος έπαιξε στη Σάσαρι έχοντας 11,4 πόντους (68,8% βολές, 68,1% δίποντα) και 5,6 ριμπάουντ ανά αγώνα με την ομάδα της Σαρδηνίας.

Υπάρχει και το «θηρίο»

Μία περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει πολύ σοβαρά τον Ολυμπιακό είναι αυτή του Νέιτ Τζαβάι. Ο Αυστραλός θηριώδης σέντερ είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα («το εξετάζουμε», δήλωσε ο αθλ. διευθυντής της ομάδας, Ζοάν Κρέους) και αποτελεί μία εξαιρετική λύση. Ο 27χρονος άσος (2,08μ.) είχε φέτος 7,1 πόντους (71% βολές, 69,7% δίποντα) και 4,7 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 6,9 πόντους (69,9% βολές, 68,3% δίποντα) και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Έχασε το Final 4 και τα ισπανικά play offs λόγω τραυματισμού, αλλά θα είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Σπανούλης και Μαυροκεφαλίδης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Βασίλη Σπανούλη, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση με τη διοίκηση της ΚΑΕ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Λαρισαίος γκαρντ θέλει να μείνει, αλλά περιμένει να δει την πρόταση των «ερυθρόλευκων» και εφόσον αυτή τον καλύπτει δεν θα θέσει τον εαυτό του σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Στο μεταξύ, θετικά αναμένεται να τελειώσει η υπόθεση απόκτησης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αφού η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών είναι μικρή και αναμένεται να καλυφθεί. Πέραν του Μαυροκεφαλίδη και του αντι-Χάινς, ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάρει έναν ακόμη ψηλό, από τη στιγμή που ο Γκιόργκι Σερμαντίνι όλα δείχνουν πως αποχωρεί. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: