Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Αυτός είναι ο Ντομίνγκες που θέλει ο Ολυμπιακός!!

H «SportDay» σας παρουσιάζει το τρίτο χτύπημα των «ερυθρολεύκων». Ποιος είναι ο 32χρονος Αργεντινός της Ράγιο Βαγεκάνο.

Αυτός είναι ο Ντομίνγκες  που θέλει ο Ολυμπιακός
Ενα κομπιούτερ στη μεσαία γραμμή αποκτά ο Ολυμπιακός. Ο Αλεχάνδρο Νταμιάν Ντομίνγκες ή «Τσόρι» όπως είναι το προσωνύμιο του, είναι ένας παίκτης ικανός να παίξει από δεκάρι έως και δεύτερος επιθετικός. Τεχνική, πάσα, γκολ, διαίσθηση στο παιχνίδι, κίνηση στον χώρο φυσικά μεγάλη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Εχει κάνει σε δύσκολες ομάδες πρωταθλητισμό και αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή χάρη στο πολύπλευρο ταλέντο του.

Τα έχει όλα. Διακρίνεται για το πάθος του μέσα στον αγώνα (εξ ου και οι πολλές κίτρινες κάθε χρονιά), το ταμπεραμέντο του και ότι έχει γίνει είδωλο σχεδόν σε όλες τις ομάδες όπου έχει παίξει.

Το μυαλό του κόβει σαν μαχαίρι και δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο του (Τσόρι είναι στην αργκό του Μπουένος Αϊρες το μαχαίρι). Ο Αργεντίνος σταρ, γεννημένος στις 10/6/1981 στο Λανούς του Μπουένος Αϊρες, ξεκίνησε από τα εφηβικά της Κίλμες. Εκεί τον ανακάλυψε η Ρίβερ Πλέιτ με την οποία έκανε το μεγάλο «μπαμ».

Το 2004 η Ρούμπιν Καζάν έδωσε κοντά στα 10 εκατ. δολλάρια για τον αποκτήσει. Σάρωσε και στη Ρωσία με μεγάλες εμφανίσεις και 21 γκολ σε 63 ματς. Νέα μεγάλη μεταγραφή αντί 8 εκατ. ευρώ στη Ζενίτ με την οποια έκανε επίσης σπουδαία ματς. Κορυφαίο όλων το 4-0 επί της Μπάγερν! Το 2009 κάποια προβλήματα με τον Ντικ Αντβοκαατ τον φέρνουν πίσω στη Ρούμπιν με την οποία σκοράρει 16 φορές σε 23 ματς, ενώ μοιράζει και 12 ασίστ.

Τον Δεκέμβριο του 2009 τον κάνει δικό της η Βαλένθια, αλλά το καλοκαίρι του 2011 αποφασίζει να γυρίσει στη Ρίβερ Πλέιτ ώστε να τη βοηθήσει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Το κάνει και πέρυσι γυρίζει στην Ισπανία για χάρη της Ράγιο Βαγεκάνο.

Ενας από τους λόγους ήταν και η φανέλα της! Αυτή με τη διαγώνια κόκκινη ρίγα που του θύμιζε την αγαπημένη του Ρίβερ. Ερυθρόλευκα έχει και ο Ολυμπιακός. Τυχαίο;

ΟΠΩΣ Ο ΦΟΥΣΤΕΡ

 Το πλάνο του Μίτσελ για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι για να έχει μία αξιόπιστη λύση στη θέση πίσω από τον φορ, με έναν παίκτη που θα μπορεί αν χρειαστεί να παίξει και στην επίθεση. Ο Ντομίνγκεζ είναι μία ακόμη λύση όπως ο Φουστέρ, για τον ίδιο ρόλο, δηλαδή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η μεταγραφή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και αναμένεται να επισημοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός θα έχει ολοκληρώσει τρεις μεταγραφές, αν όλα πάνε καλά και με τον Αμαλφιτανό, «γεμίζοντας» πολύ το ρόστερ του μεσοεπιθετικά στον άξονα και στα άκρα, με αποτέλεσμα να αναμένονται πλέον και αποχωρήσεις.

Γεμάτος τίτλους

Από το παλμαρέ του «Τσόρι» δεν λείπουν οι τίτλοι. Κάθε άλλο. Πήρε το ΟΥΕΦΑ με τη Ζενίτ το 2008 και την ίδια χρονιά και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Με τον Ολυμπιακό θα διεκδικήσει φέτος το έκτο πρωτάθλημα της καριέρας του, αφού έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής Αργεντινής τρεις φορές με τη Ρίβερ Πλέιτ (2002, 2003, 2004) και δύο Ρωσίας (2007, 2009), μία με τη Ζενίτ και μία με τη Ρούμπιν. Προσθέστε του το ρωσικό Σούπερ Καπ (2008), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2001 ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων με την εθνική Αργεντινής δίπλα σε Σαβιόλα, Μπουρντίσο, Μάξι, Ντ' Αλεσάντρο και Ρομανιόλι. Στις προσωπικές διακρίσεις ξεχωρίζει ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς το 2009 στη Ρωσία, τον οποίο του απένειμαν η εφημερίδα «Σπορτ Εξπρές», η ρωσική ποδοσφαιρική λίγκα, και το Futbol Weekly.







Πηγή:SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: