Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Superman» ο Μπουφόν!!

Η κανονική διάρκεια κι η παράταση δεν έβγαλε νικητή (2-2). Ωστόσο, ο Μπουφόν έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε στην Ιταλία τη τρίτη θέση του Confederations Cup (3-2) κόντρα στην Ουρουγουάη.

«Superman» ο Μπουφόν!
Η παρηγοριά στον... άρρωστο κατέληξε στην Ιταλία! Στον μικρό τελικό του Confederations Cup, η «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ουρουγουάη, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, όμως είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή στη διαδικασία των πέναλτι.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Τζίτζι Μπουφόν, αφού ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε τρία πέναλτι των Λατινοαμερικάνων (3-2) και ουσιαστικά... χάρισε το... βάθρο στην εθνική του για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ματς

Η Ιταλία είχε αρκετές απουσίες, με τον Πραντέλι να «κατεβάζει» σύνθεση… ανάγκης. Αυτό βέβαια, διόλου εμπόδισε τους γείτονές μας, να προηγηθούν στο 25’, με έναν περίεργο τρόπο. Ο Ντιαμάντι εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μουσλέρα, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Αστόρι και με κοντινή προβολή να γράψει το 1-0. Φυσικά, οι Ουρουγουανοί δεν το παράτησαν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, όσο κι αν ήταν μικρός τελικός.

Στο 58’ ο Καβάνι έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας, ενώ λίγο αργότερα ο Φορλάν έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν. Ή αν προτιμάτε, ο Ιταλός τερματοφύλακας τα έβγαλε εντυπωσιακά, δείχνοντας την κλάση του. Είχε… ζουμί ακόμα το ματς. Στο 73’ ο Ντιαμάντι έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή των Λατινοαμερικάνων και με εξαιρετική εκτέλεση, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ιταλούς. Κι όμως, το ματς δεν είχε τελειώσει. Γιατί και πάλι ο άσος της Νάπολι «απάντησε» και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Με πολύ ωραίο φάουλ, γράφοντας το 2-2, που έμεινε ως το τέλος.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ. Παρά μόνο οι ισορροπίες εντός αγωνιστικού χώρου, αφού ο Μοντολίβο άφησε την «σκουάντρα ατζούρα» με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας. Έτσι… αναγκαστικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Και κάπου εκεί ήταν η ώρα να «μιλήσει» ο Μπουφόν. Έπιασε το πρώτο πέναλτι του Φορλάν, με τον Ακουϊλάνι να βάζει μπροστά την Ιταλία. Ο Καβάνι ισοφάρισε (1-1), με τον Ελ Σαραουΐ και τον Σουάρες να ευστοχούν στα επόμενα δύο (2-2). Ο Ντε Σίλιο αστόχησε για τους Ιταλούς και πλέον οι Ουρουγουανοί είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν… για τα καλά. Κι όμως, ο άσος της Γιουβέντους έβγαλε δύο συνεχόμενα των Κάσερες και Γκαργκάνο, με τον Τζιακιερίνι να ευστοχεί και να γράφει το 3-2!

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Μ. Περέιρα (81’ Α. Περέιρα), Κάσερες, Γκοντίν, Ροντρίγκεζ (56’ Γκονζάλες), Γκαργκάνο, Αρέβαλο (107’ Πέρες), Σουάρες, Φορλάν, Καβάνι

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Αστόρι (86’ Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι (70’ Ακουϊλάνι), Μάτζιο, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο, Ντιαμάντι (83’ Τζιακερίνι), Ελ Σαραουΐ

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: