Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

His name is Feldeine. James Feldeine!!

Πράγματα και θαύματα απ’ τον Τζέιμς Φελντίν! Ο Δομινικανός γκαρντ φώναξε «παρών» στα ζόρια του Παναθηναϊκού (στο -10), τον πήρε απ’ το χεράκι στο… ξέσπασμα και τον οδήγησε στο 84-60 επί του Ρεθύμνου.

His name is Feldeine. James Feldeine!
Στην υγειά του Τζέιμς Φελντίν το διπλό του Παναθηναϊκού στην Κρήτη επί του Ρεθύμνου με 84-60!

Ο Δομινικανός γκαρντ σταμάτησε στους 24 πόντους (4/6 δίποντα, 5/8 τρίποντα), συνεισέφερε σε όλους τους τομείς, μα πάνω απ’ όλα κράτησε όρθιο το τριφύλλι στα δύσκολα του πρώτου μέρους (όπου η ομάδα του έχανε με 10), ενώ ήταν αυτός που έφερε το «ξέσπασμα» στο δεύτερο για να έρθει η εύκολη –εν τέλει- νίκη (3/3 στην Α1).

Διπρόσωποι οι πράσινοι, μετά το 25’ έπαιξαν… πραγματική –κι όχι με τα μάτια- άμυνα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους (σίγησαν Γιαννόπουλος, Ρέλφορντ) να πιστέψουν σε κάτι παραπάνω. Κομβικότατος ο Διαμαντίδης (8 ασίστ), σταθερά καλός ο Γκιστ που πετύχαινε το ένα κάρφωμα πίσω απ' το άλλο (14π.-10ρ.), κουρασμένοι πολύ οι Καλάθης-Ραντούλιτσα.

Το ματς

Με τον Ραντούλιτσα να μην βρίσκει στόχο στις πρώτες του ενέργειες στο παρκέ και τους παίκτες του Ρεθύμνου να «πυροβολούν», οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 7-2. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου σκόραραν… όποτε ήθελαν και με το τρίποντο του Κλουφ διατήρησαν το +5 (13-8). Φελντίν και Κούζμιτς έφεραν σε ισορροπία το παιχνίδι (13-13), ενώ ο Δομινικανός γκαρντ κρατούσε όρθιο τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά «απαντούσε» στο ξέσπασμα του Ρέλφορντ (18-18), την ώρα που ο Καλάθης είχε υποπέσει σε δύο φάουλ και ανάγκαζε τον Τζόρτζεβιτς σε αναπροσαρμογή στα πλάνα. Οι πράσινοι είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, στην επίθεση δεν έβρισκαν ρυθμό και ένα 5-0 του Γιαννόπουλου «υπέγραψε» το 23-18 στο 10’.

Η κατάσταση δεν βελτιωνόταν για το τριφύλλι που απλώς… παρακολούθησε το εκπληκτικό Ρέθυμνο να κάνει ό,τι θέλει και να φτάνει στο +9 (27-18). Ο Διαμαντίδης προσπαθούσε να σώσει ό,τι σωζόταν, αλλά με την ομάδα του να παίζει άμυνα… με τα μάτια (το πρώτο φάουλ οι πράσινοι το έκαναν μετά από σχεδόν 5’ στη δεύτερη περίοδο), ήταν… αναμενόμενο οι γηπεδούχοι να διατηρούν άνετα τα ηνία με 33-23. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν έξαλλος στον πάγκο με την εικόνα της ομάδας του. Άμυνα δεν υπήρχε, Καλάθης-Ραντούλιτσα σε κακό βράδυ, ενώ δια χειρός Ρέλφορντ φτάναμε στο 39-29. Ο Φελντίν… φώναξε παρών στα πολλά ζόρια. Με δικούς του οκτώ σερί πόντους (δύο τρίποντα), ο Δομινικανός «ξεκόλλησε» την ομάδα του και ουσιαστικά σταματώντας στους 15 πόντους στο πρώτο μέρος, ήταν ένας απ’ τους λίγους λόγους που ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια μόλις στο -6 (43-37) με το αντίπαλο δέος, τον εξαιρετικό Γιαννόπουλο να σταματά στους 14.

Ο Πάβλοβιτς πήρε την σκυτάλη με το καλημέρα του δεύτερου μέρους και διατήρησε κοντά στο σκορ το τριφύλλι (47-42). Προς στιγμήν το Ρέθυμνο εκμεταλλευόταν το κακό απόγευμα των Καλάθη-Ραντούλιτσα και κρατούσε τα «ηνία» του ματς με 50-45. Κάποια στιγμή όμως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ξυπνήσει. Και στις δύο άκρες του παρκέ. Με τον Τζέιμς Φελντίν να παίρνει «φωτιά» απ’ τα 6,75 και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα σουτ από εκεί, το τριφύλλι όχι μόνο προηγήθηκε (50-52), αλλά κρατώντας τους Κρητικούς στον έναν πόντο για 4:30’, τότε… ξέφυγε για τα καλά κι έκλεισε την περίοδο στο +9, 51-60, με τον Διαμαντίδη να «ταΐζει» υποδειγματικά τον Γκιστ και τον Αμερικανό να τελειώνει τις φάσεις με… στιλ.

Σε ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας επιδόθηκαν οι δύο ομάδες στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, προτού ο Ραντούλιτσα φέρει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό σε διψήφια επίπεδα (51-62). Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ απλά για τους πράσινους, που είχαν «πνίξει» τον αντίπαλό τους στην άμυνα και ο Φελντίν έγραφε το άνετο πλέον 55-68! Οι Κρητικοί είχαν παραδώσει πνεύμα, είχαν μείνει από δυνάμεις και «φαντασία» και το τριφύλλι δεν άφηνε το γκάζι, με τους Φώτση-Διαμαντίδη να ευστοχούν για τρεις και να γράφουν το 60-74. Με τα πάντα να έχουν κριθεί, ο Σάλε έριξε στον αγώνα τους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη, Λούντζη κι όλοι τους άρπαξαν την ευκαιρία. Με την ίδια δυναμική στην άμυνα και τους «μικρούς» να σκοράρουν αποκλειστικά στο τελευταίο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο άνετο 84-60 μέσα στην Κρήτη!

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατάτας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλών 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5/8 τρίπ.), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: