Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Με λένε ΑΕΚ και ξεσκίζω όλα τα λιμά!!

Καταπέλτης η ΑΕΚ με τον Ηρακλή. Από την τεσσάρα, τη βαρειά ήττα με Ολυμπιακό, συνέτριψε 5-1 τηv Νο 2 ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τι συνέβη και από το ένα ματς στο άλλο η νύχτα έγινε μέρα;
Τίποτα το ξεχωριστό!
Δεν θα πεις ότι αυτή η «άλλη» ΑΕΚ που την καταχαρήκαμε χθες στο ΟΑΚΑ άλλαξε την εικόνα της με την παρουσία στοv πάγκο του Στέλιου Μανωλά. Απεναντίας, το σωστό είναι να πεις ότι το θριαμβευτικό 5-1 ανήκει στον απομακρυθέντα Τραϊνό Δέλλα.

Να, όμως, που επι Δέλλα η ΑΕΚ δεν ξαναέπαιξε τόσο καλά. Δεν είχε φθάσει σε επίπεδα υψηλής απόδοσης σαν ομάδα συνόλου, όπως έχει εκπαιδευθεί να είναι. Πρώτη φορά με Ηρακλή είδαμε μια ΑΕΚ απελευθερωμένη, χωρίς φοβίες και δισταγμούς. Μία ομάδα γεμάτη από αυτοπεποίθηση, και αποτελεσματική.

Ποια είναι η ΑΕΚ, κι αυτή που μέχρι χθες δεν έπειθε στην επιστροφή της στη σούπερ ληγκ, και αυτή που κατενίκησε τον Ηρακλή. Είναι μια ομάδα με καλούς, όχι ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές. Όχι με παίκτες προσωπικότητες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια όταν πέρασε από τα «στενά», από την Τούμπα και το Καραϊσκάκη.

Κόντρα στον Ηρακλή η ΑΕΚ, η όχι ικανή, η όχι επαρκής να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μας είπε ότι τις άλλες ομάδες, εκτός από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, θα τις ξεσκίζω.

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Την είδαμε ξεκάθαρα στον Ηρακλή . Όλες οι ομάδες στο… μεγάλο πρωτάθλημα παίζουν με λιμά. Η λιμαδούρα έχει πνίξει την σούπερ ληγκ. Που είναι ο Ατρόμητος; Με κυάλια αγναντεύει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Ο Αστέρας; Έχει χάσεις τον πρωταθλητή από τα ραντάρ.

Το βαρύ όνομα της ΑΕΚ θα παίξει στο πρωτάθλημα. Όπως ακριβώς πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες των παικτών τους ορίζει την θέση τους το όνομα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες έχουν ένα φτούκα προ σε σύγκριση με τα λιμά.

Με το 5-1 στον Ηρακλή η ΑΕΚ αλλάζει το χάρτη στη… σκιά του Ολυμπιακού, διάβασε στο apodytiriakias.gr 




Μεγάλη νίκη, η πιο μεγάλη στην επιστροφή της στη σούπερ ληγκ πέτυχε η ΑΕΚ. Έκανε 5-1 στον Ηρακλή και το πιο σπουδαίο ότι έπαιξε για πρώτη φορά μπάλλα ποιοτική και χορταστική. Ήταν ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όλο δικό της, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να την κυττάξει στα μάτια, να την αμφισβητήσει. Η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν καθολική, ολοκληρωτική.
Ήταν στο 5-1 μία «άλλη» ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ παθιασμένη και αληθινά πρωταγωνίστρια σ’ ένα κομβικό σημείο. Μια ακόμα αποτυχία μετά το 4-0 σε βάρος της από τον Ολυμπιακό, και την απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα, θα ήταν μια καταστροφή. Το πιθανότερο να την έχωνε σε λούκι. Χοντρό λούκι, ίσως.
Με το 5-1 η ΑΕΚ πήρε μια βαθειά ανάσα. Κάνει μία νέα αρχή. Και αλλάζει τα κόζα στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στο χώρο της… σκιάς του Ολυμπιακού. Πραγματικά η πολύ καλή απόδοση της ΑΕΚ με την ήρεμη δύναμη στον πάγκο, τον Στέλιο Μανωλά, δίνει μια άλλη διάσταση στον ανταγωνισμό με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ είναι εδώ. Διεκδικεί την δεύτερη θέση, που δεν θα αφήσει να παιχθεί μονάχα από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.



*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: