Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Να προσέξει τα άκρα και να χτυπήσει από τον άξονα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο ντέρμπι της Τούμπας, που θα γίνει σε λίγες ώρες, για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και που πρέπει να χτυπήσει και την αντίθεση θέση των ομάδων πέρυσι, όταν έπαιξαν και πάλι στην Τούμπα, περίπου τέτοια εποχή.
Ιδια εποχή περίπου σε σχέση με πέρυσι , αλλά σε αντίθετες θέσεις για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, γίνεται το σημερινό παιχνίδι τη Τούμπας. Πέρυσι το παιχνίδι είχε γίνει Νοέμβριο για την 10 η αγωνιστική φέτος το παιχνίδι διεξάγεται στο τέλος Οκτώβρη για την 8η αγωνιστική . Η μεγάλη διαφορά είναι οι θέσεις, που βρίσκονται οι δυο ομάδες. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν στο -9 από τον πρωτοπόρο τότε ΠΑΟΚ και έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, για να μπει και πάλι στην μάχη του πρωταθλήματος. Πέτυχε μία μεγάλη νίκη με πρωταγωνιστές τους Αντζαγκούν, Κλωναρίδη και Καρέλη και όντως μπήκε στην διεκδίκηση του τίτλου στη συνέχεια. Φέτος οι θέσεις των ομάδων είναι αντίθετες. Ο ΠΑΟΚ είναι στο -7 από τον Παναθηναϊκό, που δεν είναι πρωτοπόρος , αλλά βρίσκεται στο -3 από τον Ολυμπιακό και είναι ο μόνος από τις ομάδες, που ακολουθούν τον πρωτοπόρο, που φαίνεται , ότι μπορεί να τον απειλήσει.
ADVERTISEMENT
Φέτος το παιχνίδι αυτό είναι τελικός για τον ΠΑΟΚ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι ο Τούντορ άφησε έξω βασικούς παίκτες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης με την Κράσνονταρ.Εμειναν εκτός 11αδας οι Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Μακ, Μπερμπάτοφ, πέντε παίκτες βασικοί. Είναι παιχνίδι ζωή, η θάνατος για τον ΠΑΟΚ, που αν χάσει θα μείνει στο -10 από τον Παναθηναϊκό και ίσως στο -13 από τον Ολυμπιακό αν περάσει από το Περιστέρι.
Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μετά το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη, συγκεντρώθηκε στο πρωτάθλημα , όπου έχει κάνει την καλύτερη αρχή στις πρώτες 7 αγωνιστικές επί εποχής Αναστασίου. Με μία ήττα-που του έχει στοιχίσει- από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και έξι νίκες . Οι τέσσερις στην Λεωφόρο με τους Καλλονή, Λεβαδειακό, Πλατανιά και Γιάννενα και οι δύο εκτός έδρας με Παναιτωλικό και Ξάνθη.
Το σημερινό παιχνίδι είναι το πρώτο από μία σειρά αγώνων, που θα δείξουν αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να μείνει κοντά στην κορυφή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Οι «πράσινοι» έχουν συνεχόμενες νίκες επί του ΠΑΟΚ και η τελευταία τους ήττα στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος ήταν πριν δύο χρόνια, όταν ηττήθηκαν με 2-1 με τον Μπέργκ να χάνει και ένα πέναλτι, για να ισοφαρίσει προς το τέλος του αγώνα. Τότε το ματς είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου , ο Μπέργκ είχε σκοράρει και ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί, αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του ΠΑΟΚ και τελικά το έχασε το παιχνίδι.
Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και διατηρήσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των τελευταίων αγώνων , θα κάνει το μεγάλο βήμα, για να βάλει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι. Αμφιβάλλω, όμως, αν οι «πράσινοι» θα καταφέρουν σήμερα να κρατήσουν το μηδέν. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ επιθετική ομάδα με γρήγορους ακραίους, αλλά και παίκτες, που παίζουν κοντά η μέσα στην περιοχή και μπορούν να κάνουν την ζημιά.
Από την άλλη πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει φάσεις στον ΠΑΟΚ. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ έδειξε στο ματς με την Κράσνονταρ να βελτιώνει την αμυντική του λειτουργία, αλλά στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος δέχθηκε γκολ με όλους τους τρόπους.
Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα σήμερα από την Τούμπα θα πρέπει η συγκέντρωση των παικτών του να είναι στο 150%, να προσέξει πολύ τα άκρα του και να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ από τον άξονα. Σίγουρα θα βρουν οι παίκτες του Παναθηναικού χώρους  στην επίθεση, για να απειλήσουν τον αντίπαλό τους.
ΥΓ: Πέρυσι έλεγαν κάποιοι …φαντασιόπλητκοι, ότι ο Παναθηναϊκός θα …δώσει το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα , για να μπορέσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρήσει την διαφορά από τον δεύτερο τότε Ολυμπιακό και να πάρει-στο τέλος – το πρωτάθλημα. Ελεγα τότε , ότι αυτό το σενάριο είναι επιστημονικής φαντασίας και στο γήπεδο αποδείχθηκε , αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 και του έκανε βαθμολογική ζημιά του ΠΑΟΚ. Οι ίδιες αηδίες λέγονται και τώρα από την αντίθετη. Δηλαδή, ότι ο ΠΑΟΚ –που είναι μακριά από την κορυφή- θα…δώσει το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, για να παραμείνει κοντά στον Ολυμπιακό και στην διεκδίκηση του τίτλου. Η φαντασία οργιάζει και η …αηδία πάει σύννεφο…
ΥΓ2: Ανεξάρτητα τι απόδοση θα έχει σήμερα ο διαιτητής ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνει με τον Αρετόπουλο και την θρασύτατη ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες. Καλά έκανε και έστειλε επιστολές και ζήτησε την εξαίρεση του Αρετόπουλου. Αν στον ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν κάποιοι, ότι όλο αυτό έγινε επειδή ο Παναθηναϊκός πιστεύει, ότι ο ΠΑΟΚ είναι πίσω από τον ορισμό του Αρετόπουλου, κοιμούνται τον ….ύπνο του δικαίου. Αν κάποιοι στον ΠΑΟΚ πιστεύουν, ότι ο Παναθηναϊκός με αυτό, που κάνει προσπαθεί να επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα, σε αυτό έχουν ένα δίκιο αλλά με μία μεγάλη διαφορά. Οντως προσπαθεί να επηρεάσει τον Αρετόπουλο, που συνήθως παίζει 80-20 κατά του Παναθηναϊκού να παίξει σήμερα 50-50. Εκτός και αν στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν το 50-50 και το λένε μόνο για να το λένε….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: